Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рабочая програмаІсторія сучасного світу Додонов....doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2018
Размер:
168.45 Кб
Скачать

Відповідність підсумкових семестрових рейтингових оцінок у балах оцінкам за національною шкалою та шкалою ects

Оцінка

в %

Оцінка

за національною шкалою

Оцінка

за шкалою ECTS

Оцінка

Пояснення

90-100

Відмінно

A

Відмінно

82–89

Добре

B

Дуже добре

75–81

C

Добре

67–74

Задовільно

D

Задовільно

60–66

E

Достатньо

35–59

Незадовільно

FX

Незадовільно

1–34

F

Незадовільно

Критерії оцінювання

Як видно з підсумкових семестрових рейтингових оцінок у балах, студент може успішно пройти навчальний курс з дисципліни, набравши за будь-які види робіт не менше 60% загальної суми обов’язкових балів, що відповідає позитивній (за національною шкалою) оцінці.

Змістовий модуль вважається зарахованим, якщо сума балів за підсумками становить 60% і більше відповідно до критерій оцінювання, поданих у таблиці.

Таким чином, змістовий модуль 1-й вважається зарахованим, якщо сума балів за види обов’язкових навчальних робіт дорівнює або перевищує 8 балів, а за підсумками тестового контролю дорівнює або перевищує 4 бали. Загальна сума балів за 1-й модуль повинна складати не менш, ніж 8 балів.

Змістовні модулі 2-й вважаються зарахованими, якщо сума балів за види навчальних робіт дорівнює або перевищує 6 балів, а за підсумками тестового контролю дорівнює або перевищує 4 бали. Загальна сума балів за 2-й модуль повинна складати не менш, ніж 10.

Сума балів за певний тестовий контроль визначається як частка позитивних відповідей на тестові завдання помножена на максимальну суму балів, призначених для цього тестового контролю. До підсумкового тестового контролю студент допускається, якщо сума балів за підсумками вхідного контролю не менше 3 балів, 1-го тестового контролю не менше 9 балів, а 2-го – не менше 4 балів, в іншому разі студент повинен повторити певний тестовий контроль. Модульна рейтингова оцінка визначається як половина суми балів тестового і модульного контролю. Заключна рейтингова оцінка з дисципліни визначається як сума модульних рейтингових оцінок і оцінок вхідного та підсумкового контролів.

Вхідний, модульні і підсумковий контролі виконуються у тестовій або письмовій формі. У разі тестової форми критерії оцінки такі ж як і при тестовому контролі. При письмовій формі контролю максимальна для певного питання оцінка (А) виставляється за обґрунтовану нестандартну відповідь, для якої використовуються дані з додаткових або найновіших джерел. Обґрунтована повна відповідь на питання в межах конспекту лекцій або навчального посібника із основної літератури заслуговує оцінки (В) на 1 бал нижчої за максимальну. Правильна але не обґрунтована відповідь заслуговує оцінки (С) на 2 бали нижчої за максимальну. Відповідь з несуттєвими помилками повинна оцінюватися на 3 бали нижче максимальної (D). Відповідь з суттєвими помилками заслуговує оцінки на 4 бали нижчої за максимальну (E). Невірна відповідь оцінюється в 1-2 бали (на 5 балів менше максимальної: FХ, Х).