Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мой нирс.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
399.87 Кб
Скачать

Міністерство Освіти Молоді та Спорту України

Харківський національний автомобільно – дорожній Університет

Факультет Транспортних Систем

Кафедра Транспортних Технологій

ЗВІТ

З дисципліни «НДРС» за темою: «Дослідження процесу перевезення пива у міжміському сполученні»

Виконав:

Студент групи Т-41

Дроганцев Д.С

Перевірив:

Музильов Д.О

Харків 2011

Тема: Дослідження процесу перевезення пива у міжміському сполученні.

Об`єкт: Дослідити процес перевезення тарно – штучного вантажу у міжміському сполученні.

Предмет: вплив режимів роботи водіїв на витрати по перевезенню вантажу у міжміському сполученні.

Робоча гіпотеза: існує такий режим роботи водіїв при якому втрати на перевезення є мінімальними.

Задачі :

  1. Довести актуальність теми дослідження.

  2. Надати характеристику об`єкта дослідження.

  3. Визначити основні проблеми при перевезенні вантажу у міжміському сполученні.

  4. Провести опис методів вирішення.

  5. Зробити висновки

Вступ

У наш час автомобільний парк відіграє дуже важливу роль у економіці любої країни, обслуговуючи мільйони підприємств, організацій та приватних осіб. З кожним днем у розвинених країнах світу автопарк кількісно та якісно зростає, тим самим підтверджуючи рівень економічного розвитку країни та безпосередньо впливає на саму країну.

Об`­єк­том до­слі­джен­ня ці­єї практичної ро­бо­ти ви­сту­пає Товариство з обмеженою відповідальністю «Транссервіс». Основним видом діяльності підприємства є забезпечення сфери вантажних перевезень та надання послуг стороннім організаціям, з метою отримання прибутку. Метою научної дослідницької роботи студента далі (НДРС) на підприємстві «Транссервіс» є закріплених в університеті теоретичних знань і дослідити процес перевезення пива на міжміських маршрутах. Підприємство у своїй діяльності керується законом України “Про автомобільний транспорт” та іншими законами України, наказами та нормативними актами Міністерства транспорту України, а також Положенням про підприємство.

Характеристика підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНССЕРВІС» було зареєстровано 12 червня 1997 року у Харківському міському виконавчому комітеті за номером 1085/1.12/

Товариство у своїй діяльності керується чинним законодавством України, Статутом підприємства а також внутрішніми правилами, регламентами та іншими локальними актами Товариства.

Підприємство є платником податку на прибуток на загальних підставах. ТОВ “Транссервіс” має наступні види ліцензій на здійснення діяльності на автомобільному транспорті:

  1. На перевезення вантажів на комерційній основі.

  2. Також з потреби отримує пропуску на перевезення не габаритного вантажу.

Об’єктами реалізації основної виробничої діяльності підприємства є:

  • виробництво борошна;

  • неспеціалізована оптова торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами;

  • виробництво, переробка, заготівка та реалізація сільськогосподарської продукції та сировини;

  • вирощування зернових, технічних та решти культур, не віднесених до інших класів рослинництва;

  • придбання, утримання,продаж та сервісне обслуговування будь – якого виду автотранспорту;

  • обробка та переробка первинної та вторинної сировини,виготовлення та реалізація з них сировини;

  • переробка, заготівля та реалізація сировини, лікарських трав та рослин;

  • здійснення усіх видів орендних операцій без обмежень, незалежно від об’єкту таких операцій;

  • торгівельна – закупівельна діяльність;

  • інші види діяльності не заборонені чинним законодавством України.

Окремі види діяльності, перелік яких встановлюється законом, підприємство може здійснювати після одержання ним спеціального дозволу (ліцензії).

Характеристика об’єкта та короткий опис проблемних питань

На даному підприємстві існує багато видів перевезення вантажу, але мій погляд ліг на перевезення пивної продукції оскільки є маса проблем при перевезення молочної продукції як у перевізника, і навіть на пивному заводі існує ряд проблем. Розглянемо все з початку і до кінця.

Насамперед компанії перевізникові ТОВ «ТРАНССЕРВІС» за добу по факсу або поштою надходить заявка на перевезення пивної продукції. У цій заявці вказується найменування постачальника, тоннаж, вага, час прибуття до постачальника, час прибуття на ОАО "Сан интербрю Украина" (Далі ОАО Пивзавод Рогань) також на цій заявці стоїть підпис начальника відділу та її друк. Диспетчер підприємства ТОВ «ТРАНССЕРВІС» підбирає потрібну транспортний засіб, підбирається сідельний тягач з полу причепом (Фото 1)

Фото 1 – Сідельний тягач з полу причепом.

під ту вагу котрий потрібно в заявці. Треба відмітити, ТОВ «ТРАНССЕРВІС» також є офіційним представником компанії «MAN» в Україні, тому в автопарку компанії тільки автомобілі «MAN» . Також підбираються водії у яких більш високий стаж водіння, який допущений до перевезення є введу що у водія повинна бути санітарна книжка з усіма аналізами і щепленнями.

Далі Логісти компанії розробляють маршрут слідування, у моєму випадку це доставка пива за маршрутом Харків – Красноград – Полтава (рисунок 2).

Рисунок 2 – Маршрут доставки який обирають логісти компанії ТОВ «ТРАНССЕРВІС».

На основі маршрута логіст повинен визначити скільки водіїв відправляється у рейс. В данному випадку маршрут складає 191 км це приблизно 2 ч. 45 хв. У путі При швидкості 70-75 км/год. Тому не має сенсу виконувати замовлення у режимі «двох водіїв».

Далі Логіст розраховує розпорядок роботи водія і автомобіля. Все залежить від того в який час рухомий склад повинен бути подан під навантаження. Логіст повинен розрахувати в який час рухомий склад повинен вийти з території АТП щоб максимально вчасно був подан під навантаження, час навантаження, час відбуття рухомого складу час у путі до першого пункту призначення - це Красноград. Також розраховується час розвантаження частини грузу, час відправлення із Краснограда, час в путі до кінцевого пункту розвантаження – це Полтава. В данному випадку ми маємо Кільцевий маршрут зі зворотнім порожнім пробігом автомобіля, але писля розвантаження автомобіля, логіст розроблює інший маршрут повернення автомобіля до АТП приклад такого маршруту зображено на рисунку 3.

Рисунок 3. Зворотній маршрут рухомого складу.

Таким чином зворотні порожній пробіг складає 145 км, це на 46 км менше,тим самим ми економимо час у путі він складає 2 ч. 4 мин, також ми заощаджуємо витрати на паливо, ГСМ, шини та інші витрати.

Моя Робоча гепотиза зв’язана з режимами роботи водія,отже треба привести режими роботи водія.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]