Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛЕКЦIЯ 4.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
42.39 Кб
Скачать

ЛЕКЦIЯ №4

Спілкування як інструмент професійної діяльності

    1. Спілкування та комунікація.

    2. Функції спілкування.

    3. Види, типи і форми професійного спілкування.

    4. Основні закони спілкування.

    5. Стратегії спілкування.

    6. Невербальні компоненти спілкування.

    7. Ґендерні аспекти спілкування.

    8. Поняття ділового спілкування

4.1. Спілкування та комунікація

Інтерес до спілкування виявляють представники різник наук, бо воно є багатовимірним, багаторівневим феноменом. Важливо зазначити, що сфера людського спілкування включає комунікацію, яка останнім часом постає важливим предметом досліджень. Багато дослідників не розмежовують поняття «спілкування» та «комунікація», а розглядають їх як синоніми.

Спроба осягнути і розкрити сутність спілкування і комунікації в диференційованому контексті знайшла свій вияв в працях багатьох як західних дослідників, зокрема К. Ясперса, М. Гайдеггера, Ж - П Сартра,

Дж. Г. Міда, П. Рікьора, М.Бубера, так і вітчизняних, - Г.С. Батищева,

М.М. Бахтіна, А. М. Єрмоленка, Л.А. Ситниченка, М.С. Кагана, В. Курбатова,

Б. Радіонова та ін.

Спілкування – це міжособистісна та міжгрупова взаємодія, основу якої становить пізнання одне одного і обмін певними результатами психічної діяльності (інформацією, думками, почуттями, оцінками тощо). Іншими словами спілкування – це взаємодія двох або більше людей, спрямована на узгодження і об'єднання зусиль з метою налагодження взаємин та досягнення загального результату. Зауважимо, що в англійській мові немає слова «спілкування», а є лише слово «communication», яке розуміється набагато ширше, ніж «комунікація» в нашій літературі.

Спілкування - це тип відносин,що характеризується ставленням партнерів один до одного як до рівних і обов’язково наділених ознаками суб’єктивності. Спілкування – це обов’язково взаємодія , яка передбачає зворотній зв’язок, активність обох сторін (діалог).

- Говорячи про співвідношення комунікації і спілкування дослідник даного питання М.С. Каган зазначає 2 відмінності. Перша полягає в тому, що спілкування має практичний і духовний, інформаційний характер, тоді ж як комунікація є суто інформаційним процесом, тобто передаванням тих чи інших повідомлень.

- Комунікація як передавання певних повідомлень не передбачає суб'єкт- суб'єктної взаємодії, вона виступає як інформаційний зв’язок суб'єкта з тим чи іншим об’єктом. Той, хто є отримувачем певного повідомлення повинен лише прийняти, зрозуміти його. Спілкування відрізняється тим, що передбачає не просто передачу інформації, а її розширення і збагачення, оскільки воно «циркулює» між партнерами, які однаково активні в пошуку спільної позиції, спільної системи цінностей.

- Друга відмінність визначає характер самого зв’язку . У спілкуванні немає відправника і отримувача повідомлень, а є співрозмовники. В комунікації ми маємо справу з процесом односпрямованим. Ще одна відмінність спілкування і комунікації, яку слід взяти до уваги, полягає у способі їх самореалізації. Структура повідомлення, як передачі інформації, монологічна, а структура спілкування, як процесу циркуляції інформації, як правило – діалогічна.

- Спілкування людей має завжди імпровізаційний характер для кожного з його учасників. Завдяки діалогічній спрямованості спілкування прагне побачити в іншому партнерові неповторного співбесідника, тоді ж як комунікаційне повідомлення є зверненням до будь-якого адресата, що перебуває в певній ситуації, відповідає певним вимогам.

Отже, ми визначаємо спілкування як процес взаємодії та взаємовідносин суб'єктів, в якому відбувся взаємообмін інформацією, діяльністю, вміннями. Обов'язково спілкування має суб'єкт-суб'єктний характер в індивідуально- особистісному прояві. Комунікацію ж можна визначити як шлях повідомлень, форму зв'язку, процес передачі інформації за допомогою технічних засобів (ЗМІ, телефон…), як певний акт спілкування. Отже, комунікація – це не спілкування у всьому його комплексі, а тільки акт спілкування. Таким чином спілкування передує комунікації. А комунікація, що є актом спілкування, виходить із спілкування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]