Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УМК робота.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
19.11.2018
Размер:
633.86 Кб
Скачать

2. Оцінка міжнародної конкурентоспроможності продукції підприємства:

JOHNSON'S BABY - всесвітньо відомий бренд компанії "Джонсон & Джонсон", Він надає повну лінію засобів по догляду за ніжною дитячою шкірою і користується великою довірою серед мам в усьому світі. За свою більш ніж вікову історію торгова марка завоювала бездоганну репутацію на ринку товарів для малюків, ставши еталоном якості та безпеки. Усі товари JOHNSON'S BABY клінічно перевірені та рекомендовані незалежними асоціаціями фахівців, такими як Асоціація алергологів та імунологів Росії, Союз педіатрів Казахстану, Союз педіатрів Азербайджану, Асоціація алергологів Німеччини.

300 перевірок на безпеку

Компанія «Джонсон & Джонсон» постійно проводить дослідження в області догляду за шкірою малюків, залучаючи провідних вчених, експертів і мам з усього світу. До моменту виходу на ринок будь-який новий продукт компанії «Джонсон & Джонсон» проходить повномасштабну перевірку, що включає більше 300 індивідуальних тестів на ніжність, безпека і гіпоалергенність. Варто зауважити, що вимоги до якості виробленої продукції часто більш строгі, ніж встановлені в країні. Якщо хоча б один з цих 300 тестів не відповідає стандартам «Джонсон & Джонсон», продукт відправляється на доопрацювання. Саме тому в 2009 році з 3000 продуктів, розроблених нашими вченими, тільки 60 з'явилися на ринку.

Стандарт «Ні Більше Сліз »

Понад п'ятдесят років тому ми розробили стандарт якості та безпеки для дитячих шампунів, який отримав назву «Немає більше сліз ». Тепер цьому стандарту відповідають всі наші засоби для купання JOHNSON'S BABY: шампуні, піни і крем-гелі для купання, а також вологі серветки. Вони володіють м'якими формулами і не дратують очі при попаданні в них піни. Вже протягом багатьох поколінь мами не бояться того, що сльози зіпсують їх крихтах радість від купання. Щоб гарантувати безпеку для очей, кожен наш продукт проходить клінічні випробування з висновком сертифікованого лікаря-офтальмолога за більш ніж 150 параметрам. Тільки ті кошти, які успішно пройшли всебічну і ретельну перевірку, отримують стандарт «Ні Більше Сліз ».

Стандарт «Клінічно перевірена м'якість »

Інший стандарт JOHNSON'S BABY - «Клінічно перевірена м'якість ». Ми знаємо, що шкіра новонароджених вимагає особливо дбайливого догляду. Щоб підкреслити безпека, м'якість і ніжність нашої продукції, ми розробили стандарт «Клінічно перевірена м'якість ». Всі кошти JOHNSON'S BABY проходять клінічні дослідження безпеки і оцінюються лікарем-дерматологом шляхом постановки аплікаційних проб для виключення можливості виникнення роздратування або алергічної реакції. Тільки ті кошти, які успішно пройшли перевірку на безпеку, отримують стандарт «Клінічно перевірена м'якість ».

Рис.2

Johnson’s є найбільшим світовим брендом компанії J&J, в якому компанія акцентує на створені високої споживчої довіри. У 2010р. обсяг продажів цього бренду склав 3,7 млрд. дол. США. Торгова марка Johnson’s має широкий спектр продукції, що охоплює догляд за дитиною, засоби по догляду за тілом та волоссям, догляд за порожниною рота. Високий ступінь довіри до цієї торгової марки проявляється у тому що, основною частиною її продажів становлять товари по догляду за дітьми. Так, в 2010 році частка продажів товарів по догляду за дітьми у загальній частці продажів торгової марки Johnson’s становила 58%.

Окрім широкого асортименту продукції марка Johnson’s має збалансований географічний профіль, що дає змогу мати річний обсяг продажів понад 100 млн. дол. На кожному регіональному ринку, за винятком Австралії. Крім того, бренд створив сильну присутність на ринках що розвиваються, тобто на ринках Латинської Америки та Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з обсягом продажів у 2010 році 1,1 млрд. дол. та 949 млн. дол. відповідно.

Дійсно, глобальне зростання Johnson’s до 9% в 2010 році було зумовлено динамікою на цих ринках.

Часка продукції Johnson’s у загальному обсязі продаж компанії J&J становить 6%.

Рис.3

Характеристика товару компанії за продукцією по догляду за шкірою.

Критеріями конкурентоспроможності продукту Johnson’s, а саме продукту по догляду за тілом, я визначила об’єм упаковки, дизайн, запах, вміст небезпечних речовин, ціна.

Таб.1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]