Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Виконання судових рішень (программа).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
134.14 Кб
Скачать

Тема 1 . Організація державної виконавчої служби в Україні.

(2 години).

Історія виникнення та розвитку виконавчої служби в Україні.

Місце виконавчого провадження в системі права України.

Система принципів виконавчого провадження. Загально правові принципи: законність, рівноправ’я, справедливість. Спеціальні принципи: диспозитивність, недоторканість особи боржника.

Законодавче забезпечення діяльності державної виконавчої служби. Характеристика Закону України від 24 березня 1998 року № 202/98-ВР “Про державну виконавчу службу” з наступними змінами та доповненнями (фінансування, матеріально-технічне забезпечення державної виконавчої служби в Україні).

Тема 2.

Суб’єкти виконавчого провадження

(2 години).

Поняття та класифікація суб’єктів виконавчого провадження. Правоздатність і дієздатність у виконавчому провадженні.

Правовий статус державного виконавця. Права, обов’язки, відповідальність державного виконавця. Правовий і соціальний захист державних виконавців.

Особи, які беруть участь у виконавчому провадженні. Сторони у виконавчому провадженні. Права і обов’язки стягувача. Права і обов’язки боржника. Співучасть у виконавчому провадженні. Правонаступництво у виконавчому провадженні. Представництво у виконавчому провадженні. Права та обов’язки представника у виконавчому провадженні. Оформлення повноважень представника. Особливості участі адвоката як представника у виконавчому провадженні.

Особи, які залучаються до проведення виконавчих дій. Перекладач у виконавчому провадженні. Експерт, спеціаліст у виконавчому провадженні. Залучення понятих у виконавчому провадженні.

Взаємодія державних виконавців з судами, органами внутрішніх справ, іншими органами, організаціями та особами, які залучаються у процесі примусового виконання.

Тема №3

Виконавче провадження. Загальна характеристика.

(2 години).

Виконавчі документи за рішеннями, що підлягають виконанню державною виконавчою службою.

Вимоги, які висуваються до виконавчих документів. Строки пред’явлення виконавчих документів до виконання. Правила обчислення строків пред’явлення виконавчих документів до виконання: початок, закінчення, переривання, поновлення строків.

Місце здійснення виконавчих дій. Зміна місця здійснення виконавчих дій.

Час здійснення виконавчих дій. Час здійснення виконавчих дій за загальним правилом. Час здійснення виконавчих дій у виключних випадках.

Строки здійснення виконавчого провадження. Випадки негайного виконання виконавчих документів.

Тема № 4

Здійснення виконавчого провадження

(6 годин)

Стадії виконавчого провадження.

Відкриття виконавчого провадження та підготовка до примусового виконання. Процесуальний порядок відкриття виконавчого провадження. Винесення постанови про відкриття виконавчого провадження. Зміст постанови про відкриття виконавчого провадження. Дії, які здійснює державний виконавець при підготовці до примусового виконання. Заходи забезпечення виконавчого документа.

Відкладення провадження виконавчих дій. Відстрочка або розстрочка виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення.

Зупинення виконавчого провадження. Обов’язкові підстави зупинення виконавчого провадження. Факультативні підстави зупинення виконавчого провадження.

Підстави закінчення виконавчого провадження. Наслідки закінчення виконавчого провадження. Повернення виконавчого документа стягувачеві.

Розшук боржника, його майна або дитини. Оголошення розшуку.

Черговість задоволення вимог стягувачів.

Витрати виконавчого провадження. Виконавчий збір. Винагорода державному виконавцеві. Авансування витрат стягувачем.