Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ з ЛПІД.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
07.11.2018
Размер:
396.29 Кб
Скачать

32

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний УНІВЕРСИТЕТ

"ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА"

Методичні вказівки

до контрольної (індивідуальної) роботи з навчальної дисципліни

«Логістична підтримка інноваційної діяльності»

для студентів спеціальності

8.000014 «Управління інноваційною діяльністю»

Затверджено

на засіданні кафедри

маркетингу і логістики

Протокол № 7 від 26.01.2011 р.

Львів – 2011

Методичні вказівки до контрольної (індивідуальної) роботи з навчальної дисципліни «Логістична підтримка інноваційної діяльності» для студентів спеціальності 8.000014 «Управління інноваційною діяльністю»/ Укл.: Є.В. Крикавський, О.С. Костюк. – Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2011. – 31 с.

Укладачі: Крикавський Є.В., докт. екон. наук, проф.;

Костюк О.С., канд. екон. наук, доц.

Відповідальний за випуск: Крикавський Є.В., докт. екон. наук, проф.

Рецензенти: Н.С. Косар, к.е.н., доц.

Н.Т. Гринів, к.е.н., доц.

ЗМІСТ

1. Порядок та вимоги до контрольної (індивідуальної) роботи

4

2. Основні теоретичні положення

7

2.1. Прийняття логістичного рішення «зробити чи купити»

8

2.2. Проектування логістичного рішення стосовно вибору

технології виготовлення частин інноваційного товару

11

2.3. Розрахунок оптимальної величини замовлення

13

2.4. Прийняття рішення щодо рівня логістичного обслуговування

інновацій

15

2.5. Прийняття рішення щодо локалізації логістичного центру

18

2.6. Ухвалення рішення про користування послугами найманого складу

20

2.7. Рішення щодо прибутковості складу

22

3. Зміст практичних завдань контрольної (індивідуальної) роботи

25

4. Питання до екзамену

29

Рекомендована література

30

1. Порядок та вимоги до контрольної (індивідуальної) роботи

Виконання контрольної (індивідуальної) роботи має на меті:

- закріплення та поглиблення теоретичних знань, одержаних студентами на установчих лекціях при самостійному вивченні курсу;

- набуття практичних навиків у вирішенні конкретних задач;

- поглиблення досвіду самостійного користування науково-технічною та довідковою літературою, а також нормативними документами;

- розширення навиків програмування та розв’язування конкретних економічних задач з використанням комп’ютера.

Методичні вказівки містять інформацію про зміст та обсяг контрольної роботи, послідовність та методику її виконання, розрахункові формули та довідкові дані, перелік питань, які необхідно проаналізувати (зміст контрольних завдань), рекомендовані форми зведених розрахункових таблиць, перелік тестів, які задаються при захисті контрольної роботи.

У завданнях передбачено 100 варіантів для виконання контрольних робіт, кожна з яких включає 1 теоретичне та 6 практичних завдань, що відносяться до різних тем навчального курсу.

Студент виконує контрольну (індивідуальну) роботу відповідно до свого варіанту, номер якого визначається за двома останніми цифрами залікової книжки. Наприклад, якщо дві останні цифри залікової книжки 03, то згідно таблиці вибору варіантів контрольної роботи (див табл. 1.1) варіант буде № 4, тобто розрахункове число (р) для цього варіанту 4 (у 6 практичних завданнях) і № питання 4.

Перед написанням контрольної (індивідуальної) роботи студент повинен ознайомитися із загальними методичними вказівками для її написання. Виконанню контрольної (індивідуальної) роботи повинно передувати вивчення рекомендованої навчальної літератури. Спочатку доцільно ознайомитися з літературою до всіх варіантів, а потім вивчати усі джерела згідно з індивідуальним завданням. Наведений перелік рекомендованої літератури не є вичерпним, він повинен доповнюватися новими публікаціями за даною тематикою.

Відповідаючи на контрольне питання, потрібно належним чином викласти та обґрунтувати теоретичні положення з чітким поясненням термінології. Завдання практичного характеру передбачає розв’язання задачі. Кожен студент повинен набути навичок практичних розрахунків. Для цього необхідно знати, до якої теми відноситься даний вид задачі, порядок обґрунтування і послідовність розрахунків. У списку рекомендованої літератури є підручники та посібники, у яких подані додаткові інформаційно-аналітичні матеріали, на які повинні орієнтуватись студенти, готуючись до виконання четвертого завдання. Відповіді на питання повинні завершуватися узагальнюючими висновками.

Контрольна (індивідуальна) робота повинна мати творчий характер. Не дозволяється дослівні переписування підручників і навчальних посібників, статей, лекцій тощо.

Викладення теоретичного матеріалу здійснюється у формі вільного переказу, використані у роботі цитати повинні подаватися згідно з правилами правопису. Посилання на літературне джерело здійснюється у квадратних дужках, де перша цифра - це номер позиції у списку рекомендованої літератури, а друга - це номер сторінки, з якої використовується цитата.

Обсяг контрольної роботи рекомендується в межах 8-10 сторінок. Робота повинна бути виконана самостійно, написана грамотно й акуратно, чітким розбірливим почерком, або набрана у друкованому вигляді.

У кінці роботи необхідно вказати список використаної літератури.

Контрольна (індивідуальна) робота, яка не відповідає заданому варіантові, у неповному обсязі, виконана не самостійно або є результатом дослівного переписування текстів підручників та інших джерел, в якій допущені грубі помилки у викладенні теоретичних положень, неохайно оформлена, зарахуванню не підлягає і повертається студентові із зауваженнями викладача для доопрацювання.

Контрольна (індивідуальна) робота передбачає виконання розрахунків необхідних для рішення завдань, що наводяться в пояснювальній записці. Записка оформляється на аркушах формату А4 (210×297 мм) і повинна мати таку структуру:

  1. Титульна сторінка з зазначенням номеру варіанта.

  2. Зміст.

  3. Теоретичне питання, завдання та їх розв’язок.

  4. Список використаної літератури.

У розділі 3 викладається методика розрахунків з наведенням розрахункових формул та розшифруванням параметрів, що входять до їх складу, наводяться зведені таблиці результатів розрахунків. Усі розрахунки виконуються в системі одиниць СІ. Номери сторінок проставляються у верхньому правому куті аркушів.

Таблиця 1.1