Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
GAVRILYuK_Rob_progr.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
378.88 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Київський національний торговельно-економічний університет

Вінницький торговельно-економічний інститут

Кафедра психології, соціології та права

ЗАТВЕРДЖУЮ

Директор ВТЕІ КНТЕУ

_________________ Сусіденко В.Т.

ПРАВОЗНАВСТВО

ПРОГРАМА ТА РОБОЧА ПРОГРАМА

освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»

напрям підготовки усі напрями підготовки

Вінниця 2009

Розповсюдження і тиражування без офіційного дозволу КНТЕУ заборонено

Укладач: А.М. Гаврилюк, ст. викладач

Розглянуто і затверджено на засіданні кафедри психології, соціології та права 2009 р., 27 квітня 2009 р., протокол № 8, на засіданні методичної ради факультету товарознавства, маркетингу та туризму 7 травня 2009 р., протокол № 6 та на засіданні методичної ради ВТЕІ КНТЕУ 19 червня 2009 р., протокол № 9.

Рецензент: О.Ф. Мельничук, канд. юрид. наук, доцент

Програма та робоча програма

курсу «Правознавство»

освітньо-кваліфікаційний рівень «бакалавр»

напрям підготовки усі напрями підготовки

Укладач: гаврилюк Анжела Миколаївна

Редактор: Осадчук Г.А.

Комп’ютерна верстка: Зволейко Т.М.

Підп. до друку 29.03.09. Формат 60х84/16. Папір письм.

Офс.друк. Ум. друк. арк.

Обл.-вид. арк. Тираж 11. Зам. № 345

Центр підготовки навчальних та науково-методичних видань ВТЕІ КНТЕУ

21000, М. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 25

ЗМІСТ

Вступ…………………………………………………………………………….........4

  1. Мета, завдання та результати вивчення дисципліни, її місце в навчальному процесі ……………………………………...………..…….......6

  2. Структура дисципліни та розподіл годин за темами……………....…...…..8

2.1. Опис дисципліни «Правознавство»………………………...….…...8

2.2. Структура дисципліни та розподіл годин за темами (тематичний план)……………………………………………………………………....9

  1. Програма дисципліни «Правознавство»…………...………...………….…10

  2. Робоча програма дисципліни……………………………………………….17

4.1. Тематика та зміст практичний занять, самостійної роботи студентів …………………………………………………………..17

4.1. Організація, контроль та критерії оцінювання знань студентів..24

  1. Організація самостійної роботи студентів…………………………………29

  2. Список рекомендованих джерел……………………………………………30

ВСТУП

Програма та робоча програма курсу «Правознавство» розроблені для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» усіх напрямів підготовки.

Програма курсу підготовлена відповідно до структурно-логічної схеми навчального процесу та спрямована на опанування студентами системою правових знань, що вимагається реаліями сучасного розвитку суспільства, об’єктивністю подальшого зміцнення правових основ державного і суспільного життя, суворого і неухильного дотримання чинного законодавства, вироблення у майбутніх спеціалістів непримиренності до недоліків і правопорушень, дбайливого ставлення до інтересів суспільства і держави, прав і свобод громадян.

Дисципліна «Правознавство» розрахована на студентів усіх напрямів підготовки і відноситься до циклу гуманітарної та соціально-економічної підготовки.

Програма курсу «Правознавство» передбачає вивчення положень теорії права та держави, відповідних галузей права. Програма також передбачає більш поглиблене вивчення окремих питань цивільного, сімейного, трудового, адміністративного та кримінального права України, чим враховує особливості правового навчання студентів економічних спеціальностей.

Навчальна програма дисципліни складається з декількох розділів у яких розкриті мета, завдання та результати вивчення дисципліни, її місце в навчальному процесі; визначена структура дисципліни та розподіл годин за темами, зокрема, наданий тематичний план дисципліни; подані програма та робоча програма дисципліни у яких наведені тематика та зміст практичний занять, самостійної роботи студентів; визначені загальні засади організації, контролю та критерії оцінювання знань студентів; встановлений порядок організації самостійної роботи студентів та наведений список, рекомендованих для опрацювання, джерел.

Запропонована робоча програма навчального курсу – це короткий перелік тем занять, їх змісту, необхідної літератури, завдань та стратегії курсу, які спонукають студентів приходити на лекції підготовленими, складати план своєї роботи та досягати успіху при вивченні матеріалу.

Навчальний процес реалізується у таких формах: навчальні заняття, контрольні заходи, самостійна робота. Основними видами навчальних занять є: лекції, семінарські або практичні заняття та консультації.

Навчальним планом передбачено, що при вивченні дисципліни студент повинен:

- на лекції – отримати та засвоїти основний теоретично-правовий матеріал;

- на семінарському занятті – проявити більшу самостійність в навчально-пізнавальній діяльності, поглибити та систематизувати набуті додаткові правові знання та проявити їх в процесі контролю;

- на практичному занятті - деталізувати набуті вміння та навички застосувавши їх при обговоренні та вирішенні правових ситуацій;

- самостійна робота студентів (СРС) повинна носити систематичний характер та обов’язково завершуватися перевіркою знань студентів; є обов’язковою при підготовці до семінарських, практичних занять, модульної контрольної роботи, складання екзамену з даної навчальної дисципліни;

- консультації проводяться протягом семестру за встановленим кафедрою розкладом.

При підготовці до занять рекомендується крім літератури, поданої у Програмі, користуватися підручниками і навчальними посібниками, виданими останнім часом, публікаціями у періодичних виданнях, а також нормативно-правовими актами на будь-яких носіях.

Дисципліна викладається українською мовою.

Навчальний процес організується за синхронною поточно-груповою схемою. Вивчення всієї нормативної складової програми підготовки планується у вигляді розкладу занять лекційних потоків та навчальних груп.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]