Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про дипломні роботи.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
29.10.2018
Размер:
180.22 Кб
Скачать

5.3.Основна частина дипломної роботи

Основна частина дипломної роботи складається з розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів. Кожен розділ починають з нової сторінки. Основному тексту кожного розділу може передувати передмова з коротким описом вибраного напрямку і обґрунтуванням застосованих методів досліджень. У кінці кожного розділу формулюють висновки із стислим викладенням наведених результатів.

У розділах основної частина подають:

  • огляд літератури за темою та вибір напрямків досліджень;

  • виклад загальної методики і основних методів досліджень;

  • експериментальну частину та методику досліджень;

  • відомості про проведенні теоретичні і експериментальні дослідження;

  • аналіз і узагальнення результатів досліджень.

В огляді літератури здобувач окреслює основні етапи розвитку наукової думки за даною проблемою. Загальний обсяг огляду літератури не повинен перевищувати 20% обсягу основної частини дисертації.

У другому розділі обґрунтовують вибір напрямку досліджень, наводять методи вирішення завдань і їх порівняльні оцінки.

У наступних розділах з вичерпною повнотою викладають результати власних досліджень автора з висвітленням того нового, що внесено в розробку проблеми. Автор повинен давати оцінку повноти вирішення поставлених завдань, оцінку достовірності результатів, оцінку достовірності одержаних результатів (характеристик, параметрів), їх порівняння з аналогічними результатами інших робіт.

5.4.Вимоги до подання текстової частини

Нумерація сторінок, розділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул подається арабськими цифрами без знака №

Першою сторінкою дипломної роботи є титульний аркуш, але номер на ньому не ставлять. Номер сторінки ставиться у правому верхньому куту сторінки без крапки в кінці.

Структурні частини дипломної роботи нумеруються звичайним чином. Номер розділу ставлять лише після слова РОЗДІЛ, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка великими буквами друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається із номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку (наприклад – 2.3.), потім у тому ж рядку друкують заголовок підрозділу.

Пункти нумерують в межах кожного підрозділу. Номер пункту ставлять в межах підрозділу (наприклад 1.2.2.), між номерами розділу, підрозділу і пункту ставлять крапку. У тому ж рядку наводять заголовок пункту.

Ілюстрації (рисунки, таблиці, карти, графіки, тощо) необхідно подавати безпосередньо після тексту, ден вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації позначають словом «Рис.» і нумерують послідовно в межах кожного розділу (наприклад – Рис.1.2). Далі друкують назву ілюстрації та пояснювальні підписи. Номера, назви та підписи ілюстрацій подаються під ілюстраціями.

Таблиці нумерують послідовно в межах розділу. У правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» із наступним позначенням її номера. Номер таблиці складається із номера розділу та порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка (наприклад - Таблиця 1.5). При перенесені частини таблиці на іншу сторінку, друкують слова «Продовження таблиці 1.5». Примітки до тексту і даних таблиць виносять за межі таблиці і позначають словом «Примітки: і далі за пунктами 1, 2,3 і т.д.». Таблиці повинні мати назву, розміщену над таблицею, назву починають з великої літери та виділяють жирним шрифтом. Заголовок в кожній графі повинен починатися із великої букви, скорочення неприпустимі. Висота окремих рядків таблиці повинна бути не менш 8 мм.

Формули нумерують в межах розділу під їх порядковим номером.