Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Цапенко Курсова робота.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
685.57 Кб
Скачать

2.1 Природні та економічні умови розташування підприємства.

ТОВ „Агро-Богуславщина” розташоване в селі Мисайлівка Богуславського район Київської області. Господарство віддалене на 5 км від районного центру м. Богуслава і на 125км від обласного центру і столиці України міста Києва.

Підприємство є економічно самостійним товаровиробником. Це дає йому змогу на свій розсуд використовувати майно, що йому належить, визначати програму дій, обирати постачальників та споживачів, формувати ціни і розпоряджатися доходами, що залишаються після сплати податків

Товариством з обмеженою відповідальністю є підприємство, створене на засадах угоди юридичними особами і громадянами шляхом об’єднання їх майна та підприємницької діяльності з метою одержання прибутку, яке має статутний фонд, розділений на частки у розмірах, визначених установчими документами.

Товариство з обмеженою відповідальністю доцільно створювати, як правило, за наявності мало чисельної (близько 10-20 осіб) групи власників, для якої характерна певна єдність інтересів, достатня для прийняття одностайного рішення з ключових питань спільної підприємницької діяльності.

Учасники товариства відповідають за його зобов’язаннями тільки своєю часткою у загальному майні, можуть виключити з товариства учасника, який систематично не виконує або неналежним чином виконує обов’язки, або перешкоджає своїми діями досягненню цілей товариства.

Товариство створюється і діє на підставі установчого договору між учасниками про його створення та статуту товариства (установчі документи). В установчих документах необхідно визначити: вид товариства (з обмеженою відповідальністю), предмет та цілі його діяльності, склад засновників (учасників), найменування та місцезнаходження товариства, розмір та порядок утворення статутного фонду, розміри часток кожного з учасників, розмір, склад та порядок внесення ними вкладів, склад та компетенцію загальних зборів, голови та дирекції (директора), порядок прийняття рішень органами товариства, перелік питань, при вирішенні яких потрібна одностайність, порядок внесення змін до установчих документів, порядок ліквідації і реорганізації товариства.

Товариство може бути створеним, якщо його статутний фонд складається не менше 625 розмірів встановленої законодавством мінімальної заробітної плати.[9]

Земля в сільському господарстві є головним засобом виробництва, його матеріальною основою. Вона не є продуктом людської праці і на відміну від інших засобів виробництва не зношується і не вибуває з виробничого процесу, а навпаки при правильному використанні стає більш родючою. Значення землі, як головного засобу виробництва і визначає завдання сільськогосподарських підприємств: підвищення родючості головного засобу та предмету виробництва, отримання якомога більших прибутків при найменших витратах .[4]

Територія господарства розташована на високому вододілі між річками Рось та Гнилий Тікіч в районі Правобережної височини Київського Плато.

Рельєф території широко-хвилястий, розчленований сіткою балок та ярів. Балки мають порівняно невеликі схили (не більше 10 градусів). Амплітуда коливань висот сягає 60 м. Глибина залягання ґрунтових вод 15-20 м, а в балках 0,3-1,0 м.

Клімат помірно-контенентальний. Середньорічна температура по даних Миронівської метеостанції + 7 градусів С. Абсолютний мінімум температур відзначений у січні місяці (-36,8), абсолютний максимум у липні (+38,7 градусів). Тривалість без морозного періоду 165-170 днів. Середньорічна сума опадів – 533мм. з відхиленнями від 300 мм до 650 мм на рік.

Несприятливими кліматичними факторами є відлиги зимою, які призводять до вимерзання озимих та багаторічних трав, а також весняні суховії. Територія господарства вважається волого - забезпеченою: гідротермічний коефіцієнт дорівнює 1,2.

Організаційна структура підприємства: