Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом вкратце.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
56.83 Кб
Скачать

1.3.3. Цифрові сигнальні процесори (dsp)

Цифрові сигнальні процесори (DSP) - відносно нова категорія процесорів. Призначення DSP полягає в тому, щоб одержувати поточні дані від аналогової системи й формувати відповідний відгук. DSP і їх ALU (Arithmetic Logic Unit - арифметико-логічне обладнання, яке є апаратним засобом для виконання обчислень) працюють із дуже високою швидкістю, що дозволяє здійснювати обробку даних у реальному масштабі часу.

РОЗДІЛ 2 ФУНКЦІОНАЛЬНІ ВИМОГИ ТА ЗАСОБИ РОЗРОБКИ

2.1. Программа для моделювання Proteus

Proteus - професійна версія програми-симулятора мікроконтролерних пристроїв сумісна у величезною кількістю цифрових і аналогових моделей пристроїв. Програма здатна повноцінно замінити монтажну плату й допоможе спроектувати автоматичні трасування PCB, а також прописати електричні схеми. Крім цього програма Proteus здатна якісно емулювати зібрану аналогову або цифрову схему.

Підтримує МК: PIC, 8051, AVR, HC11, MSP430, ARM7/LPC2000 і інші розповсюджені процесори. Більш 6000 аналогових і цифрових моделей обладнань. Працює з більшістю компілятором і асемблерами.

Proteus складається із двох основних модулів:

ISIS - графічний редактор принципових схем служить для введення розроблених проектів з наступною імітацією й передачею для розробки друкованих плат в ARES. До того ж після налагодження обладнання можна відразу розвести друковану плату в ARES яка підтримує авто розміщення й трасування за вже існуючою схемою.

ARES - графічний редактор друкованих плат із вбудованим менеджером бібліотек і автотрасувальника ELECTRA, автоматичним розміщенням компонентів на друкованій платі.

USBCONN - цей інструмент дозволяє підключитися до реального USB порту комп'ютера.

COMPIM - цей компонент дозволяє вашому віртуальному обладнанню підключиться до РЕАЛЬНОГО Com-Порту вашого ПК.

2.2. Середа програмування для мікроконтролерів avr Studio

Пакет AVR Studio має солідну історію розвитку, що відображається у кількості існуючих версій. AVR Studio 4 - нове професійне інтегроване середовище розробки (Integrated Development Environment - IDE), призначена для написання й налагодження прикладних програм для AVR мікропроцесорів у середовищі Windows 2000/XP/7.

AVR Studio 4 містить асемблер і симулятор. Також IDE підтримує такі засоби розробки для AVR як: ICE50, ICE40, JTAGICE, ICE200, STK500/501/502 і AVRISP. У найближчі місяці буде розширений список підтримуваних AVR Studio 4 мікроконтролерів і засобів розробки.

AVR Studio підтримує COFF як формат вихідних даних для символьного налагодження. Інші програмні засоби третіх фірм також можуть бути сконфігуровані для роботи з AVR Studio.

AVR Studio дає можливість користувачеві повністю управляти виконанням програм на вбудованому AVR Instruction Set Simulator або на AVR In-cir-cuit емуляторі. AVR Studio підтримує програми, написані на рівні Atmel Corporation's AVR Assembler і інших асемблерах і компіляторах, які підтримують формати UBROF і COFF об'єктного файлу.

2.3. Isp програматор

Конструктивно програматор являє собою двосторонню друковану плату, виготовлена з нефольгірованного склотекстоліту. Тому що плата двостороння, а щільність провідників висока доцільніше застосувати електрохімічний метод її виготовлення за типовою технологією.

Виготовлення програматора на друкованій платі дає наступні переваги:

- спрощує процес підготовки до монтажу, тому що в обладнанні застосовуються стандартні і типові ЕРЕ;

- дає можливість використання групової пайки, оскільки всі ЕРЕ мають штирьові висновки;

- підвищує зручність ремонту й взаємозамінність, тому що монтаж ЕРЕ виконується на одній стороні плати;

- зменшити масу і габарити виробу;

- забезпечує високі комутаційні можливості.

У сучасному промисловому виробництві друкованих плат широко застосовують хімічний, комбінований і електрохімічний методи одержання друкованих провідників.

Друковану плату програматора можна виготовити як електрохімічним, так і комбінованим методом.

Електрохімічний метод застосовують для виготовлення двосторонніх друкованих плат з високою щільністю провідного малюнка. При травленні міді з поверхні плати ефект бічного підтравлювання майже відсутнє, що дозволяє одержати дуже вузькі провідники шириною до 0,15 мм і з таким же зазором між провідниками.

Комбінований метод застосовують для виготовлення ДПП і ГПП (гнучких друкованих плат) з металізованими отворами на двосторонньому фольгованому діелектрику. Провідний малюнок одержується субтрактівним методом, а металізацію отворів здійснюють електрохімічним методом.

Для виготовлення друкованої плати програматора обраний електрохімічний (полуаддітівний) метод, тому що він має ряд гідностей, у деяких випадках і над іншими методами виготовлення друкованих плат.

РОЗДІЛ 3 РОЗРОБКА ПРИНЦИПОВОЇ СХЕМИ ТА ПРОГРАМИ

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]