Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Запсика курс.docx
Скачиваний:
21
Добавлен:
27.10.2018
Размер:
3.63 Mб
Скачать

2.3 Оцінка загальних параметрів проекту

2.3.1 Розклад проекту

Для того, щоб розробити розклад проекту, ми використовуємо Microsoft Office Project.

Слід відзначити, що у будь-який момент часу є задача, що має найпізнішу фазу закінчення в проекті. Ця задача разом з попередниками визначає дату закінчення всього проекту в цілому. Дата закінчення даного шляху є критичною для дати закінчення всього проекту, і його називають критичним. Критичний шлях - це шлях, що має найбільшу тривалість та визначається часом виконання всіх робіт та проекту, тобто час досягнення кінцевої цілі. Критичні задачі вимагають ретельного контролю, зокрема, своєчасного виявлення проблем та ризиків, що впливають на терміни їх виконання і, отже, на строки виконання проекту в цілому. У процесі виконання проекту критичний шлях проекту може змінюватися, тому що при зміні тривалості задач деякі з них можуть опинитися на критичному шляху.

У додатку А наведений графік виконання курсової роботи, згідно з завданням. Також визначений критичний шлях на діаграмі Ганта для даного курсового проекту, який представлений у додатку В.

2.3.2 Оцінка вартості проекту

Загальна оцінка вартості проекту включає розробку приблизної (оцінки) вартості ресурсів, необхідних для виконання робіт проекту, а також витрати на задачі. Ключем до планування витрат на проект є визначення витрат на ресурси. Велика частина витрат визначається ресурсами, що виконують призначення. При призначенні ресурсів на задачі норми витрат ресурсів помножуються на трудовитрати призначень. В результаті виходять витрати на призначення [10].

Для трудових ресурсів встановлюються стандартні ставки оплати. У моєму проекті беруть участь два трудові ресурси: замовник та розробник. Розробнику встановлюється ставка оплати 30 грн./год. Його затрати після завершення проекту становлять 4230 грн. Замовнику ставку оплати не встановлюємо.

Для матеріальних ресурсів встановлюються витрати на використання. В даному проекті до матеріальних ресурсів відносимо: прінтер, папір, флеш-накоплювач і електроенергію. На які відповідно встановлюємо ставки: 700 грн, 40 грн, 80 грн, 1.50 грн./день (рисунок 2.1). Після виконання всього проекту затрати на електроенергію становлять 48 грн.

Рисунок 2.1 - Визначення витрат на матеріальні та трудові ресурси

Витрати на трудові та матеріальні ресурси можуть розподілятися пропорційно по всьому періоду призначення — цей метод використовується за умовчанням, він використовується і в даній роботі.

Сумарна тривалість проекту складає 60,5 днів, сумарні витрати на проект складають 5258 грн., загальний час для розробки проекту складає 146 годин. Проект починається 10.02.11, а закінчується – 16.05.11 (рисунок 2.2).

Рисунок 2.2 – Сумарні дані проекту

2.3.3 Оцінка функціональності програмного забезпечення

На початковому етапі створення web-вузла слід визначитися з функціональним забезпеченням сайту, що зможе реально допомогти розробникові в роботі, а також створити комфортні умови користувачам [8].

Розглянемо функціональні можливості web-вузла, який розробляється в даній курсовій роботі:

  1. Наявність посилання на головну сторінку дозволяє користувачеві швидко повертатися з поточної сторінки після перегляду необхідної інформації.

  1. Сторінка «О компанії» дозволяє користувачам легко і швидко отримати інформацію про підприємство.

  2. Сторінка «Контакти» дозволяє швидко отримувати всю необхідну інформацію про зв'язок з компанією для відповіді на питання, що з’явилися.

  3. Реєстрація дозволяє користувачам реєструватися на сайті для реалізації подальших дій. Це дозволяє контролювати доступ до закритої інформації на сайті.

  4. Вхід дозволяє зареєстрованим користувачам вільно входити на сайт без попередньої реєстрації.