Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОНД-3-4.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
08.07.2018
Размер:
34.27 Кб
Скачать

Методичні рекомендації:

Студенти акцентують увагу на тому, що будь-яке серйозне дослідження, передбачає розкриття його методологічних засад і зазначення методів, що використовуються.

Студенти дають поняття методу та методології взагалі. Акцентується увага на проблемі метода науки про міжнародні відносини, особливості її методології.

Акцентується увага, що методологічні засади дослідження випливають з первинних уявлень про його об’єкт. Студенти повинні чітко уявляти принципи суб’єктивізму та об’єктивізму в дослідженні явищ і процесів міжнародних відносин (не плутати с суб’єктивним та об’єктивним ставленням до тих чи інших подій, як позиції дослідника).

Студенти характеризують також загальнонаукові підходи: системний, діалектичний, дотримання історичного контексту тощо; способи дослідження – дедуктивний та індуктивний та відповідні ним методи та методичні прийоми.

Студенти повинні чітко усвідомлювати процес адаптування та пристосування загальнонаукових та спеціальних методів дослідження до об’єкту та предмету вивчення міжнародних відносин.

Студенти на прикладах свого першого досвіду написання курсових робіт характеризують методи та методичні прийоми теоретичного рівня дослідження, акцентуючи увагу на їх універсальності.

Характеризуючи методи емпіричного рівня дослідження, акцентується увага на найбільш доступні для науково-дослідної роботи студентів методи: спостереження, робота з документами, контент- та івент-аналіз. Визначаються їх переваги та недоліки.

Соседние файлы в предмете Основы научных исследований