Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ФБТ БИ 2курс / РНП.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
10.04.2018
Размер:
57.26 Кб
Скачать

8. Індивідуальні завдання

В процесі вивчення дисципліни згідно робочого навчального плану виконання індивідуального завдання не заплановано.

9. Контрольні роботи

Метою контрольної роботи є проведення контролю якості засвоєного студентами матеріалу та внесення відповідних коректив у проходження учбового процесу за результатами написання контрольної роботи. Контрольна робота представляє собою перелік теоретичних питань та двох задач з розділів «Основні алгоритми біоінформатики. Вирівнювання послідовностей» та «Біоінформаційні бази даних.» В процесі написання контрольної роботи студент повинен показати всі отримані та засвоєні знання та мати можливість відповідати як на конкретні теоретичні питання так і вирішувати більш творчі завдання. Варіанти питань контрольної роботи з дисципліни “Основи біоінформатики” представлено у Додатку 1 робочої навчальної програми.

10. Рейтингова система оцінювання результатів навчання

Розподіл навчального часу за видами занять і завдань з дисципліни згідно з робочим навчальним планом.

Протягом семестру студент має змогу отримати максимально 100 балів.

На комп’ютерних практикумах студент отримує максимально 91 бал по 13 балів за кожний комп’ютерний практикум.

Написання модульної контрольної роботи оцінюється у 9 балів.

Детальна характеристика РСО наведена у Додатку 3.

11. Методичні рекомендації

Вивчення дисципліни «Основи біоінформатики» відбувається на лекційних заняттях та комп’ютерних практикумах. Наочність навчальних занять забезпечується використанням значної кількості ілюстративного матеріалу (схем, таблиць, слайдів). Викладання дисципліни проводиться відповідно до рейтингової системи оцінювання. Під час викладання даної дисципліни викладач проводить опитування студентів для того, щоб визначити рівень засвоєння ними викладеного матеріалу. Комп’ютерні практикуми проходять з використанням комп’ютерної техніки та відповідного програмного забезпечення. Слід зауважити, що курс має надавати практичні знання та вміння, тому його неможливо засвоїти без повсякчасного використання комп’ютерів та обчислювальних систем, що є особливістю курсу. Необхідно акцентувати увагу студентів, які в подальшій діяльності будуть займатись науково-дослідною роботою в галузі генетики і молекулярної біології, на біологічному змісті виконуваних на практичних заняттях завдань. Викладання дисципліни проводиться відповідно до рейтингової системи оцінювання. Рейтинг студента з дисципліни складається з балів, що він отримує за виконання та захист лабораторних робіт; написання домашньої контрольної роботи та написання модульної контрольної роботи. Знання студента отримані за семестр навчання оцінюються за 100 бальною системою оцінки. В процесі навчання студенти можуть отримувати додаткові бали за виконання додаткових завдань запропонованих викладачем.

Оцінювання рівня знань з дисципліни «Основи біоінформатики» для студентів денної форми навчання пропонується проводити за рейтинговою системою, умови якої наведено в положенні про РСО з дисципліни в робочій навчальній програмі.

Соседние файлы в папке ФБТ БИ 2курс