Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Записка.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
27.07.2017
Размер:
534.53 Кб
Скачать

Розділ 5 Проектна діяльність

Підприємство " ГрандСтар " не займається проектною діяльністю. Усі проекти замовляються у інших організацій, проте усі кошториси складаються безпоередньо на підприємстві.

Загальна кошторисна вартість будівництва визначається зведеним кошторисним розрахунком (ЗКР) вартості будівництва до проекту, який є основним і незмінним документом для інвестування капітальних вкладень і фінансування будівництва.

Зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва (ЗКР) споруди – це кошторисний документ, який визначає повну кошторисну вартість будівництва, до якої входить кошторисна вартість БМР, затрати на придбання обладнання, меблів та інвентарю, а також інші витрати.

Зведений кошторисний розрахунок розробляється за об’єктними кошторисними розрахунками: підсумки об’єктних кошторисів і кошторисних розрахунків включаються у розділи та відповідні глави зведеного кошторисного розрахунку.

Кошторисний прибуток – це засоби, які враховують економічно обґрунтовану величину прибутку підрядної організації від виконання БМР, ця сума коштів, необхідних для покриття окремих витрат будівельних та монтажних організацій на розвиток виробництва, соціальної сфери та матеріальне стимулювання працівників.

Розмір кошторисного прибутку затверджується із замовником.

Засоби на покриття ризику усіх учасників будівництва призначені для відшкодування:

збільшення вартості об’ємів робіт, характер та методи яких не можуть точно визначені при проектуванні і уточнюються при визначенні виконавця робіт чи в процесі будівництва;

збільшення вартості будівництва, яке визвано зміною державних стандартів.

Кошти на покриття адміністративних витрат будівельно-монтажної організації –призначені на відшкодування адміністративних витрат, що відносяться до БМР.

До складу адміністративних витрат включаються витрати, пов'язані з обслуговуванням та управлінням підприємством, зокрема з:

Утриманням апарату управління та персоналу, зайнятого обслуговуванням адміністративної інфраструктури. Такі витрати визначаються виходячи з чисельності за штатним розписом встановлених на підприємстві ставок (окладів) (основна і додаткова заробітна плата, гарантійні та компенсаційні виплати, внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, оплата службових відряджень, витрати з підготовки та перепідготовки кадрів);

Амортизацією основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів адміністративного призначення;

Оплатою професійних послуг (юридичні, аудиторські), послуг зв'язку, розрахунково-касового обслуговування та інших послуг банків, наданих відповідно до укладених договорів;

Сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів), крім тих, що включаються до планової собівартості послуг.

До складу адміністративних витрат включаються також інші витрати (використання малоцінних і швидкозношуваних предметів, канцелярські витрати, розв'язання спорів у судах, передплата періодичних професійних видань тощо).

Розділ 6 Виробнича діяльність виконавця робіт та його професійні обов’язки

ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ВИКОНРОБА

І. Загальні положення

  1. Виконавець робіт (виконроб) призначається на посаду і звільняється із неї наказом Голови Правління з дотриманням вимог Кодексу законів про працю України;

  2. Виконроб підпорядковується безпосередньо Заступнику Голови Правління з питань будівництва;

  3. Виконроб робіт повинен знати: - постанови, розпорядження, накази, методичні, нормативні та інші керівні матеріали з виконання будівельно-монтажних робіт , перспективи технічного розвитку дільниці; - технічні умови і графіки виконання будівельно-монтажних робіт; - стандарти, технічні умови та будівельні матеріали, деталі, конструкції; - будівельні норми і правила; - основи технології виробництва і способи ведення будівельно-монтажних робіт; - порядок приймання об’єктів, закінчених будівництвом, і методи контролю їх якості; - порядок оформлення проектно-кошторисної та іншої технічної документації; - порядок господарських і фінансових взаємовідносин із замовниками і субпідрядниками; - науково-технічні досягнення і досвід організації будівельно-монтажних робіт, нові будівельні матеріали, вироби, конструкції; - основи економіки, організації права, організації виробництва і управління; - основи трудового законодавства; - правила та норми охорони праці і техніки безпеки.

  4. Кваліфікаційні вимоги: - повна вища освіта відповідного напрямку підготовки; - стаж роботи за професією не менше 2 років.

Соседние файлы в предмете Строительство. Строительные конструкции