Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Презентации / Індія.pptx
Скачиваний:
153
Добавлен:
29.03.2017
Размер:
9.52 Mб
Скачать

- Храм Лакшмі-Нараяни:

Храм Лакшмі-Нараяни розташований у Делі та присвячений Крішні (Нараяні) і його дружині Лакшмі. Сама будівля храму побудована з біло-рожевого мармуру і складається з декількох концентричних квадратів. Головний вівтар розташований у внутрішньому квадраті, а решта - вздовж стін, і присвячені багатьом іншим божествам.

До храму примикає красивий і доглянутий парк, де розташовані фонтани, штучні печери для медитацій, обителі для йогів, а також готель для паломників, бібліотека з читальним залом та інші будівлі.

Храм було побудовано в першій половині ХХ століття на гроші багатих філантропів Індії

-Палац Вітрів у Джайпурі:

Хава-Махал - п'ятиярусний гаремное крило палацового комплексу джайпурского махараджі Савай Пратап Сінгха (правив у 1778 - 1803), побудована з рожевого пісковика в формі вінця Крішни не пізніше 1799 року.

Фасад будівлі пронизаний 953-ма крихітними віконними отворами, які дозволяли продувати внутрішність в спекотні дні. Звідси назва споруди - «палац вітрів».

Хава-Махал - головна туристична визначна пам'ятка Джайпуру і один з найбільш відомих пам'яток раджпутської архітектури.

Нью- Делі — одне із найбільш економічно розвинених міст Індії з відносно високим рівнем життя. Наприклад, мешканці Делі володіють 17 % всіх

приватних автомобілів країни, більше, ніж мешканці інших великих агломерацій Індії. Крім того, у Делі одна з найкращих у країні систем громадського транспорту та дуже добра за індійськими стандартами інфраструктура. Зараз місто проходить період інтенсивного економічного росту, у самому місті та його передмістях, таких як Нойда і Ґурґаон, останніми роками активно

розвиваються торгівля, фінанси,автомобіль на промисловість, засоби масової інформації, виробництво товарів народного споживання. Делі є важливим центром країни в області телекомунікацій, фундаментальної

та прикладної науки. Тут зосереджено 30 % компаній країни, що працюють в галузі інформаційних технологій.

Цікаві факти

-Індія - надзвичайно миролюбива держава, яка ніколи не вторгалася в інші країні за останні 100000 років історії.

-Назва "Індія" походить від назви річки Інд, в долині якої знаходилися будинки перших поселенців. Арійські віруючі називали річку Інд Сіндху.

-В Індії були винайдені шахи

-Індія є найбільш демократичною країною в світі, також це шоста за величиною країна в світі, і одина з найбільш древніх цивілізацій.

-Найбільшим роботодавцем в Індії є Індійські залізниці, що забезпечують робочими місцями більше мільйона чоловік.

-В Індії є 300000 діючих мечетей, більше ніж в будь-якій іншій країні, в тому числі мусульманського світу.

Дякую за увагу

Соседние файлы в папке Презентации