Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Нормативно

.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.03.2017
Размер:
16.28 Кб
Скачать

Нормативно-правова база діяльності приказів громадської опіки:

Катерина ІІ:

-Утворені прикази громадської опіки (7 листопада 1775 р.) в усіх 40 губерніях-піклування про школи, сирітські будинки, лікарні, аптеки, богодільні, шпиталі, будинки для невиліковних хворих, душевнохворих, робітні та гамівні будинки.

-Головним був губернатор, приказ мав своє управління 7 чоловік (до складу входили по 2 представники від трьох основних міських станів-дворянство,купецтво, міщанство)

-приказу видавалася одноразово сума у 15 тис.карбованців

-кожен приказ був установою, яка об’єднувала заклади соціальної підтримки закритого типу, однак деколи вони практикували і відкриті форми допомоги через роздачу коштів,практикувалось надання грошової допомоги бідним і немічним.

-головним обов’язком приказів опіки була організація медичної допомоги у губерніях, у статуті про громадську опіку було зазначено що спочатку пр иймались будні та незаможні,люди які перебували у крайній нужді лікувалися безкоштовно,рівень медичного обслуговування у лікарнях був низький, однак з годом вона покращується.

-також забезпечувалось амбулаторне лікування, видавалися ліки бідним,

-приказна медицина заклала фундамент державної лікувалної справи

Також була проблема підкидюків, створені були притулки , у яких через відсутність догляду і засобі була велика смертність.

-була прктика передачі дітей сиріт у сім’ї благодійників