Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontr_r_z_TOKZ_zaochka доопрац.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
14.09.2016
Размер:
102.91 Кб
Скачать

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

Дніпропетровський ДЕРЖАВНИЙ

УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРІШНІХ СПРАВ

Кафедра кримінально-правових дисциплін

Теоретичні основи кваліфікації злочинів

Укладач:

Доцент кафедри

кримінально-правових дисциплін, к.ю.н., доцент

Дячкін О.П..

Варіант № 1

Завдання 1. Романова, працюючи начальником державного комунального підприємства, фіктивно оформила на роботу сторожем Гаврилюка і через його дружину одержувала нараховану йому заробітну плату, використовуючи гроші на купівлю устаткування для виробництва. Всього за січень-вересень 2008 р. Романова незаконно одержала 4500 грн. Суд кваліфікував дії Романової за ч.2 ст.190 КК.

Чи правильно дано оцінку діям Романової? Дайте розгорнуту відповідь і представте юридичний аналіз дій Романової, кваліфікуйте їх.

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

Завдання 2. Було встановлено, що приватний підприємець Ніколаєв незаконно реалізував тютюнові вироби іноземних виробників, які мали акцизні марки інших держав, а також фальсифіковані горілчані вироби з підробленими акцизними марками.

В результаті торгівлі тютюновими виробами Ніколаєв отримав доход, що в 600 разів перевищував неоподатковуваний мінімум доходів громадян, а від торгівлі горілчаними виробами – в 700 разів, та мав намір, у разі продажу вилученої продукції, ще отримати доход, який відповідно у 500 і в 800 разів перевищував би неоподаткований мінімум доходів громадян.

Кваліфікуйте дії Ніколаєва.

Завдання 3. Серов підтримував інтимні зв’язки з дружиною Кашина. Коли останній прийшов до Серова і почав просити його не розбивати сім’ю і припинити зустрічі з його дружиною, Серов замахнувся на Кашина металевим прутом. Останній ухилився від удару, а потім вихопив прут і почав ним бити Серова. Від отриманих ушкоджень Серов помер через 2 години.

За висновком судово-медичної експертизи смерть настала внаслідок чисельних пошкоджень черепу та головного мозку.

Кваліфікуйте дії Кашина.

Варіант № 2

Завдання 1. До Красногвардійського РВ Дніпропетровського МУ звернулася продавець магазину “Кримські вина” Кротова, яка повідомила, що минулого вечора, коли вона поверталася з роботи, на неї в провулку по вул. Титова напали двоє чоловіків, які безпричинно побили її. За висновком судово-медичної експертизи Кротова отримала тілесні ушкодження у вигляді перелому лучової кістки правої руки, чисельні синці та легкий струс головного мозку.

Як зясувалося при проведенні оперативно-розшукових заходів, нападаючими виявилися брати Аруханови: Артем та Фарух, які приїхали до Дніпропетровська збувати фальшиві долари. При затриманні та обшуку у них було вилучено 124 фальшиві банкноти номіналом по 20, 50, 100 доларів США. За час свого перебування в місті вони встигли реалізувати 10 фальшивих банкнот номіналом по 50 доларів.

Кваліфікуйте дії братів Аруханових.

Завдання 2. Голуб, висококваліфікований слюсар-інструментальник і аматор-художник, на прохання свого друга Овчаренка, який в цей час знаходився у відрядженні, на робочому місці виготовив ніж, прикрасивши його граверними зображеннями тропічних звірів і рослин. Цей ніж він носив при собі і показував знайомим, демонструючи свою майстерність.

Дайте правову оцінку діям Голуба і Овчаренка.

Завдання 3. Волков у хліві зберігав пістолет, який знайшов у лісі. Про це випадково дізнався Гуров, який на прохання того ремонтував хлів. Нічого не сказавши Волкову, Гуров взяв пістолет собі. Через 6 років Гурова затримано за розбійний напад і під час особистого обшуку у нього було вилучено пістолет. На досудовому слідстві Гуров зізнався, що пістолет він 6 років тому викрав у Волкова і в цей період з цього пістолета він в лісі вбив Микитенка, заволодівши його майном.

Дайте правову оцінку діянням Волкова і Гурова.