Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

document

.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
17.07.2016
Размер:
244.22 Кб
Скачать

ЗАДАЧІ

з трудового права

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

1. Бухгалтер Коропець звернувся до відділу кадрів з проханням порекомендувати йому, як терміново звільнитися з підприємства. Він вважав, що поважних причин, які б давали підставу ставити питання про звільнення за власним бажанням, у нього немає, а відпрацьовувати два тижні він не може.

Працівник відділу кадрів порекомендував йому написати заяву “За угодою сторін”, але при цьому він сумнівався, чи погодиться з пропозицією Коропця роботодавець, через те, що за такої підстави звільняють тільки тих працівників, які працюють за строковим договором, а у Коропця - договір на невизначений термін. Крім того, вважав працівник відділу кадрів, що за такої підстави звільнення у Коропця можуть бути у майбутньому проблеми з обчисленням стажу.

Що можна порадити бухгалтеру Коропцю? Дайте вичерпну відповідь.

2. При прийнятті на роботу продавцем групи товарів побутового призначення у громадянина Паська Г.Р. працівник відділу кадрів вимагав надати диплом про вищу технічну освіту.

Дайте правову оцінку ситуації.

Допомога у вирішенні даних задач:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680 або https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu

3. У зв’язку із неритмічним надходженням запасних частин начальник складального цеху видав розпорядження про збільшення з 20 січня до кінця місяця робочих змін до 10 год. У зв’язку з тим, що виборний орган первинної профспілкової організації згоди на надурочні роботи не давав, а також те, що додаткові кошти для цього фондом заробітної плати, не передбачені адміністрація заводу відмовилась оплатити роботу як надурочну, а перепрацювання робочого часу понад норми дозволила компенсувати відгулами.

Чи допущені порушення трудового законодавства в цьому випадку? Обґрунтуйте відповідь з посиланням на норми трудового законодавства.

4. Громадянину Олійнику П.С., який працював водієм в магазині продовольчих товарів, оголосили догану за те, що він відмовився вивантажити привезений ним товар з автомобілю.

Дайте правову оцінку ситуації.

5. Громадянка Сич працювала у Заслуженій капелі України "Трембіта" на посаді артистки хору, за безстроковим трудовим договором. У 2007 р. адміністрація посилаючись на складне фінансове становище установи переуклала з нею трудовий договір на 1 рік. Згодом цей договір неодноразово переукладався - аж до часу звільнення. Наказом від 22 грудня 2011 р. її було звільнено з роботи за п. 2 ст. 36 КЗпП.

Чи правомірні дії адміністрації? Проаналізуйте ситуацію.

6. 12 лютого 2001 р. з ініціативи виборного органу первинної профспілкової організації цукрового заводу відбулися загальні збори працівників, на яких було вирішено чергувати цехами, блокувати відвантаження цукру зі складу заводу та створити страйковий комітет. 15 лютого значна частина працівників заводу на чолі з керівником виборного органу первинної профспілкової організації вийшла на мітинг, перекрила дорогу до цукрового заводу та заблокувала його роботу. Такими діями заводу були завдані значні збитки, оскільки не було вчасно виконано зобов’язань за цивільно-правовими договорами.

У травні 2001 р. цукровий завод звернувся до суду із позовом про визнання страйку незаконним і притягнення до матеріальної відповідальності членів страйкового комітету.

Вирішіть справу.

7. Пащенко працював керівником державного комунального підприємства "Аптека № 2" на підставі контракту, укладеного терміном з 25.11.2010 р. по 25.11.2011 р., який було припинено після закінченні цього терміну, у зв’язку із відмовою органу управління майном переукласти з ним контракт. Повідомлення про відмову переукласти контракт на новий термін, він отримав за 8 днів до звільнення. На час видання наказу про звільнення 25.11.2011 р. Пащенко перебував на стаціонарному лікуванні.

Які наслідки відмови від укладення контракту на новий термін з керівниками державних підприємств? Чи змінилася б ситуація якби Пащенко відмовився від переукладення контракту на наступний термін? Обґрунтуйте вашу відповідь.

8. За поданою заявою і долученими документами 5 січня видано наказ про прийняття Сергієнка на роботу з 19 січня. 10 січня Сергієнко поставив перед відділом кадрів вимогу про повернення йому трудової книжки, оскільки він знайшов іншу роботу. Йому відмовили, пояснивши, що роботодавця слід попередити про звільнення за два тижні. Оскільки 19 січня Сергієнко роботи не розпочав, було видано наказ про його звільнення за прогул. Сергієнко звернувся з позовом до суду про зміну формулювання причини звільнення.

Дайте правовий аналіз наведеної ситуації.

9. Бухгалтер ТзОВ “Фантастика” Зотова 22 липня 2012 року звернулася із заявою до директора про звільнення з роботи за власним бажанням. 24 липня 2012 року вона захворіла. Під час перебування Зотової в лікарні, 10 серпня 2012 року був виданий наказ про її звільнення з 24 липня 2012 року за поданою заявою. Вважаючи звільнення незаконним Зотова звернулася до суду.

Чи вправі роботодавець звільнити працівника до спливу двотижневого терміну попередження? Яке рішення повинен ухвалити суд?

10. Бранюк домовилась з начальником відділу хлібокомбінату про зарахування її на посаду секретаря-машиністки. Пропрацювавши три дні, вона довідалась, що їй відмовили в прийомі з мотивів несприятливих формулювань звільнення з попередньої роботи, записаних у трудовій книжці (у трудовій книжці записані неодноразові звільнення за ст.38 КЗпП України).

Вважаючи таку відмову незаконною, Бранюк звернулась із заявою у виборний орган первинної профспілкової організації, в якій вказала на те, що у зв’язку з укладенням договору про роботу на хлібокомбінаті вона втратила можливість влаштуватись на іншу роботу. Крім того, звільнення з попередніх місць праці були з поважних причин.

Чи відмова в прийняті на роботу Бранюк є правомірною? Чи може виборний орган первинної профспілкової організації зобов’язати адміністрацію комбінату прийняти на роботу Бранюк?

11. При скороченні штатів роботодавець виніс на розгляд виборного органу первинної профспілкової організації питання про згоду на звільнення старшого товарознавця Карпів. При обговоренні з’ясувалось, що Карпів є матір’ю двох дітей, а чоловік навчається у вузі. Спеціальної освіти в неї немає. Посада яку займає Карпів не ліквідується, але на її місце з ліквідованої посади економіста переводиться Гурський, який має вищу освіту (сім’ї не має). На підприємстві є можливість працевлаштувати Карпів, але із зменшенням заробітної плати. Крім того, з’ясувалось, що попередження про звільнення за скороченням штатів було зроблено Гурському, а не Карпів.

Яке рішення повинен ухвалити виборний орган первинної профспілкової організації, якщо врахувати, що Гурський є членом профспілки?

12. Павлів була прийнята на посаду бухгалтера строком на три роки замість Котляр, яка перебувала у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. По закінченні двох років Котляр вирішила повернутись на роботу і вимагала надати їй місце бухгалтера.

Начальник відділу кадрів вважав, що Котляр не вправі претендувати на надання їй попередньої роботи, оскільки термін її відпустки ще не закінчився і до того ж посада зайнята Павлів, термін роботи якої було визначено на ті ж три роки, які просила надати їй для відпустки Котляр. Була спроба звільнити Павлів за п.6 ст.40 КЗпП України, але з’ясувалося, що остання є вагітною. Тому Котляр запропонували тимчасово роботу касира на один рік.

Не погодившись з такою пропозицією, Котляр звернулася до прокурора району.

Оцініть правомірність ситуації.

13. Водій АТП-6602 Король був затриманий працівниками ДАІ за кермом власного автомобіля у нетверезому стані. В результаті чого його було позбавлено права на управління транспортними засобами терміном на один рік.

Від переведення на роботу автослюсарем Король відмовився і був звільнений з роботи за п.2 ст.40 КЗпП України “у зв’язку з невідповідністю займаній посаді”.

У позовній заяві про поновлення на роботі Король посилався на те, що:

1) невідповідність займаній посаді згідно зі ст.40 КЗпП України є наслідком недостатньої кваліфікації або стану здоров’я. Він же має найвищу кваліфікацію водія і відмінний стан здоров’я;

2) затриманий він був працівниками ДАІ у вихідний день за кермом власної автомашини, а, отже, трудової дисципліни не порушував;

3) у день видання наказу про звільнення він був хворий на грип, про що свідчить представлена суду довідка від лікаря.

Чи мотивовані докази Короля? Як повинен вирішити справу суд?

14. Власник малого приватного підприємства “Глобус” видав розпорядження, яким передбачив:

  1. для керівників структурних підрозділів запроваджується контрактна форма трудового договору;

  2. усіх керівників підрозділів попередити у двотижневий термін і укласти з ними контракти;

  3. при відмові укладати контракт звільнення проводити за п.1 ст. 41 КЗпП України;

  4. передбачати в контрактах підвищену матеріальну відповідальність працівників;

  5. строк контракту не може перевищувати одного року.

Дайте правовий аналіз наведеного розпорядження.

15. В гардеробі установи через халатність гардеробниці Петрової було вкрадено зданий на зберігання плащ. Керівництво установи виплатило потерпілому 800 гривень і поставило вимогу перед Петровою добровільно внести цю суму до каси або дати згоду на відрахування із її зарплати. Гардеробниця відмовилась виконати вимогу адміністрації мотивуючи тим, що:

  • з нею не було укладено договір про повну матеріальну відповідальність;

  • адміністрація не створила належних умов праці оскільки під час перерви для відпочинку і харчування (тривалістю одну годину) її ніхто не підмінював.

Адміністрація не взяла до уваги пояснення Петрової і стягнула із її зарплати 600 гривень. Місячний оклад гардеробниці становить 700 гривень.

Петрова звернулась до місцевого суду. Вирішіть справу.

16. Дорошенко після закінчення державного технічного університету був направлений на роботу як молодий фахівець на машинобудівний завод. Директор відмовив йому у прийнятті на роботу з тієї причини, що на наявне вакантне місце інженера вже прийнято іншого працівника, який проживає у цій же місцевості і має квартиру. Дорошенко звернувся із скаргою до прокурора.

Якою має бути відповідь прокурора?

17. Бригадир мулярів Власюк впродовж двох років працював на будівництві за строковим трудовим договором. Після спливу терміну договору він подав заяву керівникові з проханням звільнити його з роботи. Останній відмовився задовольнити заяву посилаючись на відсутність на будівництві кваліфікованих мулярів і на необхідність закінчити будівництво важливого об’єкту.

Через три тижні після подання заяви всеж було видано наказ про звільнення Власюка з роботи згідно з поданою заявою. Власюк вважав, що його звільнено не правильно і звернувся до суду з позовом про поновлення його на роботі. У позовній заяві зазначалося, що обставини змінилися і він вирішив працювати на будівництві ще один рік.

Як повинен вирішити справу суд?

18. Колесник, студент денного відділення державного університету, одночасно працював на пів-ставки лаборантом кафедри філософії. За академічну заборгованість він був відрахований з університету і одночасно звільнений з посади лаборанта. Колесник звернувся до місцевого суду з позовом про поновлення в університеті на посаду лаборанта.

Місцевий суд, вважаючи, що він працював за сумісництвом і звільнений у зв’язку з припиненням навчання, визнав звільнення законним. Колесник оскаржив таке рішення до апеляційного суду.

Якою має бути ухвала апеляційного суду?

19. Салій звільнився з автобусного заводу у зв’язку з переведенням його на завод автонавантажувачів. Влаштуватися вчасно на нове місце роботи він не встиг через хворобу. Познайомившись під час відвідання поліклініки з директором малого підприємства “Січ”, він прийняв його пропозицію працювати на цьому підприємстві. Директор запевнив Салія, що оформлення на роботу буде здійснене за всіма правилами.

Пропрацювавши три місяці на новому підприємстві, Салій почав вимагати надання йому відпустки, вважаючи, що таке право у нього є, оскільки тривалість роботи на автобусному заводі та роботи за новим місцем праці достатня для отримання відпустки.

У відділі кадрів йому відмовили, вказавши, що прийняття на роботу відбулося не за переведенням, а як пересічного новоприбулого працівника. Після того, як йому нічого не зміг пояснити і директор підприємства “Січ”, Салій звернувся до юридичної консультації.

Надайте юридично обґрунтовану відповідь.

20. Репах уклав трудовий договір на 2009 рік про роботу на посаді юрисконсульта санаторію “Весна”. За угодою сторін цей договір було продовжено ще на 1 рік. 30 жовтня 2010 року Репах подав заяву роботодавцю з проханням продовжити з ним трудовий договір на 2011 рік, на тих же умовах, що і у попередні роки. Натомість, договір був продовжений тільки на 3 місяці, по спливу яких Репаха було звільнено за п.2 ст.36 КЗпП України.

Репах звернувся до юрисконсульта з проханням роз’яснити йому: 1) Чи має право роботодавець в односторонньому порядку визначати строк трудового договору? 2) Яка відмінність між “продовженням” та “переукладенням” трудового договору? 3) Чи має він право на поновлення на роботі?

Дайте відповіді на поставлені запитання.

21. У зв’язку з переїздом на нове місце проживання комендант гуртожитку Сафроненко подала заяву з проханням звільнити її з роботи. Через два тижні керівник підприємства повідомив, що через відсутність заміни він не може прийняти матеріальні цінності, довірені коменданту, а тому звільнення затримується. Сафроненко звернулась до юрисконсульта підприємства за роз’ясненням, чи може вона самовільно залишити роботу, оскільки минуло вже більше двох тижнів, з часу подання заяви, а також чи може вона оскаржувати дії адміністрації і куди саме.

Вирішить цю справу.

22. При прийнятті Ковтуна на роботу інженера, було обумовлено, що він працюватиме з випробувальним терміном два тижні. В останній день перебігу строку випробувального терміну керівник підприємства запропонував продовжити випробування до максимального строку, передбаченого законом. Ковтун не заперечував, однак наполягав, щоб у відповідності з чинним законодавством на це було отримано згоду виборного органу первинної профспілкової організації. Виборний орган первинної профспілкової організації відмовився розглядати це питання через те, що Ковтун не був членом профспілки. Вважаючи, що виборний орган первинної профспілкової організації поступив всупереч своїм функціям, Ковтун через три дні не вийшов на роботу, в результаті був звільнений як такий, що не витримав випробувальний строк.

Отримавши копію наказу про звільнення, Ковтун звернувся в комісію по трудових спорах з проханням поновити його на роботі і зобов’язати виборний орган первинної профспілкової організації санкціонувати його випробувальний строк.

Вирішіть справу.

23. З 2006 року Журавель працювала в бухгалтерії АТП на посаді касира. 27 травня 2012 р. між нею та заступником головного бухгалтера стався інцидент внаслідок чого 14 червня 2012 р. її було звільнено з роботи. Ухвалою суду від 9 серпня 2012 р. Журавель поновили на посаді касира, але фактично до роботи вона не приступила, оскільки було видано наказ від 10 серпня 2012 р. про її тимчасове переведення терміном на один місяць для заміщення тимчасово відсутнього касира їдальні АТП. Журавель відмовилась працювати на новій посаді, вважаючи, що ця робота пов’язана із громадським харчуванням, а у неї відсутні відповідні знання цієї сфери.

Журавель оскаржила наказ про своє переведення до комісії по трудових спорах АТП, яка визнала його незаконним. Однак, за невиконання цього наказу голова правління 20 серпня 2012 р. оголосив Журавель догану.

Оскільки Журавель так і не приступила до роботи касиром їдальні АТП, то наказом від 12 вересня 2012 р. її було звільнено з цієї посади за прогул.

Проаналізуйте наведену ситуацію. Як повинен вирішити справу суд?

24. Луців працювала у школі на посаді психолога, на умовах контракту. В подальшому контракт двічі переукладався, в останнє – у 2010 році контракт був укладений строком до 30.04.2011 р. На початку 2011 року дирекція школи запропонувала переукласти контракт. Продовжуючи працювати, Люців залишила поза увагою вказану пропозицію.

Оскільки дирекція не одержала відповіді, то вона звільнила Люців з роботи за ст.ст.21, 23 та п.8. ст.36 КЗпП України. Луців подала позов до суду, вважаючи своє звільнення незаконним, мотивуючи тим, що контракт з нею переукладався неодноразово, а тому вона вже працює на умовах безстрокового трудового договору. Дирекція ж не мала права вимагати переукладення з нею контракту на новий строк.

Вирішіть справу.

25. Сухова працювала адміністратором готелю “Народний”. 20 березня 2012 року вона була звільнена з роботи за систематичне порушення трудової дисципліни. У суді, куди вона звернулася з позовом про поновлення на роботі, було встановлено, що працюючи в готелі з січня 2008 року, Сухова систематично порушувала трудову дисципліну, за що її неодноразово карали. Так, в січні 2009 року їй було оголошено догану за прогул; у вересні 2010 року позбавили премії за те, що під час її зміни санепідемстанція штрафувала готель за недотримання санітарно-епідеміологічних вимог; у жовтні 2011 року їй було оголошено сувору догану за запізнення на роботу з попередженням, що у випадку наступного порушення вона буде звільнена з роботи. 10 березня 2012 року Сухова запізнилася на роботу на одну годину, за що й стало підставою для звільнення її з роботи за п. 3 ст. 40 КЗпП України.

Яке рішення повинен винести суд? Обґрунтуйте відповідь.

26. Після того, як працюючі на одному підприємстві менеджер Павлюк і програміст Савіна одружилися, керівник цього підприємства запропонував одному з них звільнитися, оскільки згідно з чинним законодавством спільна робота родичів забороняється.

В юридичній консультації, куди молоде подружжя звернулося за роз’ясненням, їм повідомили, що:

  1. заборона стосується тільки тих випадків, коли особа поступає на роботу, де працює її родич;

  2. у законі вказано, що “власник вправі запровадити обмеження щодо спільної роботи родичів”, тобто на підприємстві має бути прийнято локальний акт, який би забороняв службу родичів взагалі, а не конкретних осіб;

  3. правило про заборону спільної роботи родичів стосується тільки матеріально відповідальних осіб;

  4. навіть якщо б роботодавець і хотів звільнити одного з родичів, то зробити він цього не зможе, оскільки ст.ст. 40 і 41 КЗпП України не передбачають такої підстави для звільнення.

Дайте правовий аналіз ситуації.

27. Під час розгляду в суді справи про поновлення на роботі завгоспа школи Хавлюка, звільненого за п.3 ст. 41 КЗпП України, було встановлено, що останній крім основних своїх функцій викладав уроки праці в старших класах. 27 жовтня він разом зі своїми товаришами святкував день народження у ресторані, після чого був доставлений до медвитверезника. Повідомлення з органів міліції про цей випадок надійшло до школи 4 листопада. 23 листопада його вчинок розглядався на засіданні педради школи, а 10 грудня було видано наказ про звільнення за вчиненням ним аморального проступку.

У позовній заяві Хавлюк просив поновити його на попередній роботі. Він вважав, що про аморальний вчинок нічого не відомо учням школи, і крім того наказ про його звільнення було видано по закінченні місячного терміну після вчинення проступку, а замість профкому згоду на звільнення давала педрада школи, оскільки він не є членом профспілки.

Чи є вагомими аргументи позивача? Як повинен вирішити справу суд?

28. Карпів з 12 травня 2003 року працювала в цеху личкувальної плитки розподілювачем робіт. У травні 2004 року К. без її згоди переміщено у відділ збуту розподілювачем робіт всієї продукції, яка випускалася на зоводі. У відповідності із посадовою інструкцією обов’язки Карпів залишились аналогічними, збільшився лише об’єм робіт і заробітна плата. Карпів вважала таке переміщення незаконним, оскільки трудовим договором це не перебачено і не враховано те, що в неї відсутня кваліфікація для роботи пов’язаної з торгівельною діяльністю.

Проаналізуйте наведену ситуацію. Визначте, що мало місце в цьому випадку - переведення чи переміщення?

29. Пакош понад тридцять років працювала робітницею на ВАТ „Агрофірма”. У січні 2012 року її попередили про звільнення з роботи у зв’язку із скороченням штатів, а наказом від 15 травня 2012 року звільнили з посади. 11 червня 2012 року з нею провели повний розрахунок.

Пакош вважала, що звільнення є незаконним, оскільки на засіданні виборного профспілкового органу 15 травня 2012 року, який давав згоду на її звільнення, вона не була присутня. Крім того вона не є членом профспілки.

Вона також вважала, що роботодавець повинен був запропонувати їй іншу роботу і листом від 10 березня 2012 року дала свою згоду на будь-яку іншу роботу.

Представник роботодавця у суді пояснив, що посади продавця магазину „Квіти” та лоточниці цього магазину Пакош не пропонувались, оскільки для їх зайняття необхідні спеціальні знання яких працівниця не мала.

Чи законно було звільнено громадянку Пакош?

30. Власів працював в автобусному парку шофером-кондуктором в автоколоні №4, яка обслуговувала міжміські перевезення. За отримання грошей з двох пасажирів і невидачу їм квитків наказом директора автопарку йому було оголошено догану. Одночасно Власів був направлений водієм в автоколону №2, що забезпечувала міські перевезення. Він оскаржив наказ у КТС, яка відмовила у задоволенні його вимог. Місцевий суд, куди звернувся Власів, визнав направлення позивача в іншу автоколону правомірним.

Чи правильне рішення суду? Що мало місце в цьому випадку – переміщення чи переведення на іншу роботу? Обґрунтуйте Ваш висновок.

31. Гука було затримано органами прокуратури за підозрою у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Вироком суду 3 листопада 2010 р. він був засуджений до 3-років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на 3 роки.

Через 2 роки кримінальну справу проти Гука було закрито за відсутністю в його діях складу злочину.

4 листопада 2012 р. Гук звернувся до роботодавця про надання йому попередньої роботи, але отримав відмову.

Після втручання прокуратури 24.11.2012 р. Гука все ж повідомили про допуск до виконання трудових обов’язків, але через два дні – після того, які він приступив до роботи, попередили про скорочення посади та звільнення з роботи. Отримавши розрахунок при звільненні Гук дізнався, що за період з 4.11.2010 до 24.02. 2012 р. заробітної плати йому не нарахували.

Які порушення мали місце у наведеному випадку? Проаналізуйте ситуацію та дайте обгрунтовану відповідь.

32. Директор державного сільськогосподарського підприємства “Березівський” видав наказ про переведення робітниці Швець із садово-городньої у тваринницьку бригаду строком на один місяць. Швець з переведенням не погодилась і звернулась до КТС, а пізніше до суду з позовом про поновлення її на попередній роботі. Свою заяву вона мотивувала тим, що переведення було оформлене без її згоди, крім того, її вже тричі раніше переводили на цю роботу. В суді представник відповідача пояснив, що переведення викликане виробничою потребою у зв’язку із відсутністю доярок і з метою запобігання падежу худоби.

Чи може мати місце переведення на іншу роботу без згоди працівника? Чи є тут підстава для переведення? Як повинен вирішити справу суд?

33. Ознайомившись з варіантом контракту, що був запропонований для підписання керівнику державного підприємства, кандидат на посаду у розділі “Підстави розірвання контракту” виявив наступне:

  1. працівник вправі розірвати контракт лише за згоди роботодавця;

  2. роботодавець може розірвати контракт:

а) у випадках, передбачених законодавством та статутом підприємства;

б) у разі хвороби працівника більше двох місяців;

в) у разі розголошення працівником конфіденційної інформації;

г) при вчиненні працівником аморального проступку;

д) при відмові працівника змінити у разі необхідності окремі умови контракту.

Не погодившись із запропонованим варіантом, кандидат на посаду зробив ряд зауважень. Подумайте, які зауваження він міг зробити? Обґрунтуйте його позицію.

34. З метою термінового ремонту міської каналізаційної системи, яка внаслідок аварії потребувала негайного втручання, слюсара хлібозаводу Зоріна розпорядженням заступника голови міської адміністрації, яке було погоджене з керівником заводу, була переведена строком на 10 днів для ліквідації наслідків аварії.

Оскільки аварійні роботи тривали понад 10 днів, виникла необхідність продовження терміну переведення ще на 5 днів. Зорін заперечував проти продовження терміну переведення, мотивуючи це тим, що аварія та її наслідки фактично ліквідовані, а залишились лише налагоджувальні роботи і тому виробнича потреба для переведення відсутня. Він вважав, що подальше його перебування у розпорядженні міської комунальної служби можливе тільки за його згоди. Незважаючи на заперечення Зоріна, термін його переведення було продовжено ще на 5 днів. Останній до роботи не приступив, а повернувся на хлібозавод.

Наведіть Ваші аргументи щодо можливості застосування в цьому випадку ст. 33 КЗпП України.

35. Гринів була прийнята на посаду бухгалтера приватного підприємства «Кант» на умовах неповного робочого часу. Через два роки на підприємстві відбулася зміна власника, після чого змінилося керівництво підприємства. Новий керівник розпочав заново формувати штати підприємства. Зокрема, він запропонував Гринів працювати на умовах нормального робочого часу.

Соседние файлы в предмете Трудовое право