Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Новая папка / 12 Лаб_работа №12 ДИНАМІЧНІ МАСИВИ

.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
98.82 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 12

ДИНАМІЧНІ МАСИВИ

1. Мета роботи

Вивчити та дослідити засоби мови програмування Турбо Паскаль, а також методики складання та налагодження програм для обробки матриць на ПЕОМ з використанням динамічної пам’яті.

2. Варіанти завдань

Кожен студент вибирає варіант завдання за номером у списку групи.

Завдання. Скласти програму обробки динамічного масиву відповідно до заданого варіанта.

  1. Визначити добуток позитивних елементів кожного стовпця матриці А, її розмір вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  2. Визначити добуток елементів парних стовпців матриці, її розмір вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  1. Визначити суму елементів матриці, які за модулем перевищують одиницю, у кожному парному стовпці і кількість таких елементів. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  2. Визначити суму позитивних елементів розміщених над головною діагоналлю. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  3. Визначити кількість рядків, які містять нульові елементи иатриці, та їх номери. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  4. Визначити значення максимального елемента кожного рядка матриці та номер стовпця, в якому він розміщений. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  5. Максимальний і мінімальний елементи матриці поміняти місцями. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  6. Визначити мінімальний і максимальний елементи матриці та їх добуток. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  7. Визначити суму негативних елементів матриці, розташованих під головною діагоналлю. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  8. Визначити максимальний елемент матриці на головній діагоналі та суму елементів цієї діагоналі. Розмір матриці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  9. Визначити для кожного непарного рядка кількість нульових елементів. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  10. Знайти середнє геометричне позитивних елементів кожного рядка матриці,

її розмір водити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  1. Знайти найбільший елемент матриці та записати одиницю в той рядок і стовпець, на перехресті яких він міститься. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  2. З матриці Х побудувати матрицю Y , помінявши місцями рядки і стовпці. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  3. Знайти найбільший елемент матриці і номер рядка і стовпчика, у яких він міститься. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  4. Знайти найменший елемент матриці та записати в рядок, де міститься цей елемент, ‘10’. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  5. Обчислити суму елементів кожного рядка матриці, визначити найменше значення цих сум і номер відповідного рядка. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  1. Визначити кількість додатних і від’ємних елементів матриці. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  2. Знайти найбільші елементи кожного рядка матриці Х і записати їх у масив Y. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  3. Обчислити суму елементів матриці, розташованих над головною діагоналлю. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  4. Перемножити матриці А(NxМ) і B(NxM). Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  5. Знайти найбільший елемент головної діагоналі матриці і вивести на екран увесь рядок, у якому він міститься. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  6. Визначити максимальний елемент на головній діагоналі та добуток позитивних елементів зазначеної діагоналі. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  7. Визначити добуток елементів парних стовпців матриці, її розмір вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам’яті динамічно.

  8. Знайти суму елементів матриці, що мають задану різницю індексів i-j=k. Число k може бути і негативним. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  9. У матриці всі числа різні. У кожному рядку знайти мінімальний елемент, потім серед цих чисел вибрати максимальне. Надрукувати номер цього елементу. Розмір мариці вводити з клавіатури, а елементи розмістити в пам'яті динамічно.

  10. Деякий елемент матриці назвемо седловою точкою, якщо він є одночасно найменшим у своєму рядку й найбільшим у своєму стовпці. Надрукувати номера рядка й стовпця який-небудь седловой точки, або надрукувати 0, якщо такої немає. Розмір матриці вводиться із клавіатури. Елементи матриці розмістити у пам'яті динамічно.

2