Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет по практике университет маркетинг .docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
69.97 Кб
Скачать

Організаційна структура маркетингу на фірмі.

З позиції управління бізнесом всі підприємства, фірми мають спільну ознаку – вони є організаціями. Організація – це група людей, діяльність яких свідомо координується для досягнення загальних цілей. Складні організації мають такі загальні характеристики: ресурси, залежність від зовнішнього середовища, вертикальний і горизонтальний розподіл праці, необхідність ефективного управління. Із цих позицій, управління організацією розуміють як процес планування, організації, мотивації і контролю, необхідний для формування й досягнення поставлених цілей.

Від ефективності управління залежить результат діяльності усієї фірми, тому організаційна структура на підприємстві чи фірмі є дуже важливою. Організаційна структура маркетингу підприємства допомагає більш ефективно спрямувати маркетингові зусилля фірми. Правильно виокремити цільового споживача та зробити вірні кроки для того щоб привернути його увагу а також зосередитись на його потребах та споживачах.

Фірма є не великою,и працює порівняно недавно на ринку, кількість працівників складає 30 чоловік а також приблизно 100 підсобних робітників які наймаються періодично для разових робіт( підйом спорядження та матеріалів на дах та тому подібне). Окрім власника фірми усі інші працівники мають будівничу спеціалізацію. Фірма розвивається тому поки що не має грошей для формування маркетингового відділу. Усі питання по просування фірми на ринку та реклами вирішує власник фірми.

Характеристика ринку на якому працює фірма.

.В період розквіту радянської влади Дніпропетровська область перебувала в числі одного з найбільш розвинених в економічному плані регіонів. Це, в свою чергу, зумовило і розвиток будівельної галузі в даному регіоні. Станом на поточний рік область займає третє місце в Україні за обсягом виконаних будівельних робіт. Комплекс будівельних компаній Дніпропетровської області – один з найбільших в країні. Тільки за перше півріччя поточного року було виконано робіт на загальну суму у два мільярда доларів, а це ні багато ні мало, а 8% від усього обсягу в цілому по Україні. Також за цей період спостерігався приріст на 2,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. 73% всіх робіт будівельні фірми Дніпропетровської області виконують з нового будівництва, реконструкції та технічного переоснащення, а інші 27% – за виконання капітальних та поточних ремонтів. Найбільше робіт із завершення будівництва недобудов протягом останніх двох років було виконано в Дніпропетровську і Кривому Розі. Переважно цього вдалося досягти за рахунок будівництва приміщень виробничого призначення. Приріст виробництва будівельної продукції останнім часом спостерігається в чотирьох найбільших містах та п'яти районах області. Найбільш великі підприємства будівельної галузі знаходяться в Дніпропетровську, Дніпродзержинську та Кривому Розі. Тільки за перше півріччя поточного року будівельна індустрія Дніпропетровської області дозволила ввести в експлуатацію декілька крупних виробничих об'єктів, які займаються виробництвом хімічних реактивів, акумуляторних батарей, ліній електропередач, трубопроводів, заправних станцій, а також торгових площ. Одночасно з позитивними тенденціями спостерігається зниження кількість введеного в експлуатацію житла. Так, за минулий рік було введено в експлуатацію всього 26 багатоквартирних будинків, загальною площа яких склала 102 тисячі квадратних метрів. Однак містобудування тільки набирає темпи. На початку 2012 року був складений містобудівний документ регіону, який передбачає оновлення схем планування всіх районів області. Також влада приділяє увагу завершенню недобудов – а такі у Дніпропетровській області також є. Що стосується будівельних матеріалів, то тут область відзначилася у виробництві цегли, черепиці, цементу, вапна, керамічної плитки, стінових матеріалів, збірних елементів конструкцій та гіпсових сумішей.