Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт з практики.rtf
Скачиваний:
38
Добавлен:
23.03.2016
Размер:
234.65 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Сумський Державний Університет

ЗВІТ

Про проходження практики

Студента групи ЕЗ-11сХарін Валерій Вікторович

Термін практики: 21.04.15 – 04.05.15

Місце практики: Середино-Будська Районна Державна Адміністрація Сумської області, Відділ Освіти, вул. Север’янівська, 5. 41000, тел. (05451)7-13-53

Суми, 2015 рік

Зміст Вступ……………………………………………………………………3

1. Вивчення установчих документів установи – бази практики…………………………………………………………...…4

2. Вивчення і аналіз організаційної структури управління установою…………………………………………………………………….6

  1. Ознайомлення із системою планування діяльності установи, зокрема його персоналу…………………………………..……8

4. Дослідження системи управління персоналом установи……10

5. Аналіз організації оплати праці, оцінки персоналу, управління кар’єрою працівників…………………………………..…..12

6. Складення схем комунікаційних зв’язків в установі..........15

7. Аналіз основних складових кадрового менеджменту….….16

8. Вивчення організації правового забезпечення управлінської діяльності установи………………………………..……..18

9. Пропозиції для удосконалення діяльності установи……...…..19

Висновок……………………………………………………………….23

Використана література……………………………………...………24

Вступ

Базою, об’єктом практики є освітня установа «Відділ освіти Середино-Будської районної Державної Адміністрації», що знаходиться в місті Середина-Буда, Сумської області по вулиці Север’янівська, буд. 5.

Змістом та метою практики є знайомство із характеристикою та діяльністю Середино-Будського відділу освіти, його фінансово-економічною діяльністю, нормативними документами, якими керується дана установа, сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі управління персоналом та економікою праці. Формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень. Планується ознайомлення з робочим місцем, ознайомлення з посадовою інструкцією. Також потрібно ознайомитьсь з нормативно-правовою базою діяльності даного відділу освіти.

Також вивчити специфіку роботи державної установи, її внутрішнього трудового розпорядку. Ознайомитися з договірною базою. Відвести належну увагу посадовій інструкції спеціаліста апарату управління. Ознайомитись з тарифікацією педагогічного персоналу, оформленням відпусток.

Всі ці практичні навички відіграють дуже важливу у формуванні спеціаліста з економіки праці та управління персоналом та в загалом освітньо-кваліфікаційного рівня людини.

1. Вивчення установчих документів установи – бази практики

Місцем проведення комплексної практики студента Харіна Валерія Вікторовича є освітня установа «Відділ освіти Середино-Будської районної Державної Адміністрації», що знаходиться в місті Середина-Буда, Сумської області по вулиці Север’янівська, буд. 5. Відділ освіти Середино-Будської РДА є структурним підрозділом державної адміністрації, який утворено головою районної держадміністрації і підпорядковується голові цієї адміністрації та управлінню освіти і науки Сумської області державної адміністрації.

Відділ освіти у своїй діяльності керується Конституцією України та Законами України, наказами та нормативними документами Міністерства освіти і науки України, розпорядженнями голів обласної та районної адміністрації, затвердженим головою районної адміністрації. Це положення є одним із установчих документів установи. Крім цього до установчих документів належать свідоцтва про реєстрацію в органі державної влади, в органі статистичного обліку, в податковій інспекції, в фондах соціального страхування.

Як зазначено в положенні про відділ освіти (Додаток 1), основними завданнями відділу є:

– реалізація державної політики в галузі освіти з урахуванням особливостей соціально-культурного середовища району;

– створення умов для реалізації гарантованого Конституцією України права громадян на отримання повної середньої освіти;

– здійснення управління навчальними закладами, що знаходяться а межах відповідної компетенції і належать до сфери управління державної адміністрації, та координації цих навчальних закладів;

– зміцнення матеріальної бази навчальних закладів;

– аналіз стану освіти в районі, прогнозування та розроблення районної програми розвитку освіти, організація виконання зазначеної програми;

– організація навчально-методичного і кадрового забезпечення навчальних закладів, підвищення кваліфікації педагогічних працівників;

– контроль за дотриманням законодавства з питань освіти, державного стандарту загальної середньої освіти всіма навчальними закладами;

– проведення ліцензування та атестації загальноосвітніх навчальних закладів, розташованих на території району, оприлюднення результатів ліцензування та атестації;

– забезпечення соціального захисту, охорони життя, та захисту прав учасників навчально-виховного процесу у загальноосвітніх навчальних закладах.

Важливе значення для забезпечення навчально-виховного процесу має організація фінансово-господарської діяльності по закладах освіти району. Насамперед це забезпеченість коштами навчальних закладів для виплати заробітної плати працівникам освіти; на утримання в належному стані матеріальних цінностей (будівель, споруд, обладнання, інвентарю, технічних засобів лабораторій, майстерень); на функціонування опалення, водопостачання, електропостачання, харчування учнів та інше.

Очолює відділ освіти начальник, який призначається на конкурсній основі та погоджується з управлінням освіти області і затверджується головою державної адміністрації. Положення Про освіту, відділу РДА, зазначено функції та обов’язки начальника та інших посадових осіб. При виникненні обставин, що потребують внесення змін в Положення Про освіту, такі зміни вносяться з перезатвердженням головою райдержадміністрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]