Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Все лабы по Краснюк / Лаба_6_Краснюк.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
1.15 Mб
Скачать

3. Напис з води

Імітація води – одне з найскладніших завдань в комп'ютерній графіці, причому не лише двовимірною, але і тривимірною. В даному прикладі запропонований спосіб імітації води відразу в двох проявах: напис з води на фоні водної текстури.

3.1 Створіть вихідне зображення середніх розмірів у колірному режимі RGB. Переконавшись, що кольори виставлені за умовчанням (D), застосуєте до нього фільтр Clouds (Облака): Filter → Render → Clouds (Фильтр → Освещение → Облака), який додасть відносно випадковим чином формовану текстуру.

3.2 Потім оберіть фільтр Chrome (Хром): Filter → Sketch → Chrome (Фильтр → Эскиз → Хром) з настройками, що показані на рисунку 6.15.

3.3 Зафарбуйте воду в голубий колір. Скористуйтеся кольорокоректуючим засобом Color Balance (Цветовой баланс), який можна запустити поєднанням клавіш Ctrl+B.

Рисунок 6.15 Настройки фільтра Chrome (Хром)

3.4 У діалоговому вікні, що відкрилося, в опції Color Levels (Цветовые уровни) введіть значення -67 26 74. Заготовка зафарбується в природні для води відтінки (рис.6.16).

Рисунок 6.16

3.5 Для того, щоб зробити текстуру води більш привабливою, необхідно зробити ряд додаткових дій.

Створіть новий шар (Ctrl+Shift+N). Повторіть вживання фільтрів Clouds (Облака) і Chrome (Хром), що були використані для малювання води на першому шарі. Потім запустіть інструмент Hue/Saturation (Изображение→ Регулировки→ Тон/Насыщенность…) і застосуйте його, ввімкнувши опцію Colorize (Тонирование), з наступними настройками: Hue (Тон) 207, Saturation (Насыщенность) 47, Lightness (Яркость) -20. В палітрі Layers (Слои) встановіть параметр Opacity (Непрозрачность) 60 %. Склейте шари. Можливо, знадобиться додати трохи насиченості відтінкам за допомогою того ж Hue/Saturation (Тон/Насыщенность).

3.6 Прийшов час створити напис з води. Для цього створіть ще один шар. Напишіть білим кольором слово aqua, шрифт Arial Rounded MT Bold. Застосуєте до напису фільтр Gaussian Blur: Filter → Blur → Gaussian Blur (Фильтр → Смазывание → Смазывание Гаусса). Радіус розмиття візьміть в 1 px (рис.6.17).

Рисунок 6.17

3.7 Потім відкрийте палітру Layers (Слои) і встановіть для тільки що створеного текстового шару наступні настройки: Fill (Заливка) 0, Opacity (Непрозрачность) 80. В результаті напис зникне, але саме це і треба для створення ефекта. Продублюйте шари з написом.

3.8 Активуйте перший шар з написом і застосуйте до нього ефект Drop Shadow (Внешняя тень): Layer → Layer Style → Drop Shadow (Слой → Эффекты слоя → Тени…) з настройками, показаними на рисунку 6.18.

Рисунок 6.18 Настройки Drop Shadow (Внешняя тень) для першого шару напису.

3.9 Не закриваючи діалогового вікна, перемкніться на ефект Inner Shadow (Внутренние тени) і повторіть настройки, які можна бачити на рисунку 6.19.

Рисунок 6.19 Настройки Inner Shadow (Внутренние тени) для першого шару напису

Параметри для третього ефекта Bevel and Emboss (Фаска и рельеф) дивиться на рисунку 6.20.

Рисунок 6.20 Настройки Bevel and Emboss (Фаска и рельеф) для першого шару напису

3.10 Завершивши роботу з цим шаром, перемкніться на другий шар. Застосуйте до нього ефект Bevel and Emboss: Layer → Layer Style → Bevel and Emboss (Слой → Стиль слоя → Фаска и рельеф) з настройками, показаними на рисунку 6.21.

Рисунок 6.21. Настройки Bevel and Emboss (Фаска и рельеф) для другого шару напису

3.11 Переконайтеся, що активний другий шар з написом і освітліть його за допомогою Hue / Saturation: Image → Adjustments → Hue / Saturation (Изображение → Регулировки → Тон / Насыщенность) з настройками, показаними на рисунку 6.22.

Рисунок 6.22 Настройки Hue / Saturation (Тон / Насыщенность)

3.12 Активізуйте палітру Layers (Слои) і задайте для другого шару напису параметри, значення яких можна бачити на рисунку 6.23.

Рисунок 6.23 Настройки для другого шару напису в палітре Layers (Слои)

3.13 Склейте всі шари (Ctrl+Shift+E). Підсумкове зображення показане на рисунку 6.24.

Рисунок6.24. Напис з води

Соседние файлы в папке Все лабы по Краснюк