Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

office / wordpr1p1

.htm
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.03.2016
Размер:
7.07 Кб
Скачать

Сторінки Параметри сторінки визн Сторінки Параметри сторінки визначають зовнішній вигляд сторінок документу: ?

Розмір полів: ліве, праве, нижнє, верхнє; ?

Розмір аркуша;

Орієнтація тексту на аркуші: альбомна, книжкова;

Розташування сторінок на аркуші: звичайне (1 сторінка на 1 аркуші), 2 сторінки на одному аркуші, сторінки при друкуванні як в брошурі.

Якщо використовуємо двосторонній друк документу, в якому внутрішнє поле повинно бути більше зовнішнього з врахуванням місця для прошивки документу, доцільно ввімкнути дзеркальне відображення полів.

  Верхнє поле   Ліве поле Текстовий документ Праве поле   Нижнє поле   Ці параметри сторінок можна визначити командами на стрічці (вкладка Розмітка сторінок – група Параметри сторінок) або в діалоговому вікні Параметри сторінок. Розмір полів можна також змінювати перетягуючи границю поля на лінійках. При необхідності певного оформлення сторінок, на окремих сторінках є можливість визначити фон та границі (Вкладка Розмітка сторінок).

Перехід на нову сторінку відбувається автоматично, якщо використаний останній рядок. Але іноді на нову сторінку треба здійснити примусовий перехід - Ctrl + Enter.

При створенні документів з великою кількістю сторінок виникає необхідність їх нумерувати. Також іноді є потреба в наявності в документі колонтитулів верхнього чи нижнього. Іх вставка відбувається через відповідні команди на стрічці (вкладка Вставка, група Колонтитули).

 

Соседние файлы в папке office