Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_rek_k_sem_z.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
154.11 Кб
Скачать

Методичні рекомендації.

При вивченні першого питання дати загальну характеристику договору майнового найму (оренда) і його значення в господарській діяльності суб'єктів. Вивчити правову природу договору, істотні умови і види договору найму (оренда).

У другому питанні розкрити зміст договору найма (оренда), істотні умови договору, права і обов'язки сторін, наслідки порушення прав і обов'язків. Припинення договору найму (оренда) по різних підставах.

У третьому питанні розглянути особливості різновидів договору найму: прокату, найму (оренда) земельної ділянки, транспортного засобу, будівлі або іншої капітальної споруди, житла. Вивчити загальну характеристику договору позики.

У четвертому питанні вивчити такий вид договору найму (оренда), як оренда державного і комунального майна, його особливості, суб'єкти, об'єкти, зміст, умови і відповідальність сторін, і його припинення. Оренда землі як різновид договору найму (оренда) має велике значення.

При вивченні п'ятого питання, необхідно знати яким суб'єктам надається земля в оренду, терміни оренди землі, порядок укладення договору і вступ його в дію, особливості орендної плати, права і обов'язки сторін і взаємна відповідальність.

У шостому питанні звернути увагу на те, що останнім часом зростає популярність лізингу, у зв'язку з цим треба знати правове регулювання договору, його поняття, юридичну характеристику, права і обов'язки сторін, особливості його висновку.

Підготувати повідомлення на тему: «Найм (оренда) житла».

Семінарське заняття №8. Тема: Договір підряду. Будівельний підряд.

  1. Поняття, сторони, види договору підряду.

  2. Істотні умови договору. Права і обов'язки сторін.

  3. Договір будівельного підряду. Відповідальність сторін за договором будівельного підряду.

Література:

  1. Конституція України: прийнята на п'ятій сесії ВРУ 28 червня 1996 року /ВВРУ - №30 - с.141.

  2. Цивільний кодекс України від 16.01 2003 № 435-4.

  3. Господарський кодекс України від 16.01.2003 № 436 - 4.

  4. Закон України «О інвестиційній діяльності» від 10.12.91. № 1560 - 12.

  5. «Про деякі питання практики вирішення суперечок, які виникають при укладенні договорів підряду на капітальне будівництво // Інструктивний лист Вищого арбітражного суду України від 20.11.92. //Бюлетень законодавства і юридичної практики України, 1993.-№5.

  6. Правила побутового обслуговування населення від 16.05.94.// Урядовій кур'єр від 04.06.94.

  7. Харитонов Е.О. Саниахметова Н.А. Гражданское право Украины, Х., 2004.

  8. М. І. Панченко Цивільне право України, К. “Знання”, 2005 р.

Методичні рекомендації.

Договір підряду регулює відносини між підрядчиком і замовником по виконанню робіт.

У першому питанні необхідно знати поняття договору підряду, сторони, юридичну характеристику, істотні умови. Порядок і форму укладення договору, його зміну і припинення, види договору підряду, особливості і загальну характеристику. Дати порівняльну характеристику трудового договору і договору підряду.

У другому питанні вивчити істотні умови договору підряду, розкрити права і обов'язки підрядчика і замовника, вказати на правові наслідки їх порушення.

Будівельний підряд займає центральне місце в групі договорів підряду, це пов'язано з його роллю в господарській діяльності суб'єктів.

У третьому питанні з'ясувати особливості і поняття договору будівельного підряду, порядок висновку, вивчити проектно-кошторисну документацію, істотні умови договору, терміни будівництва, вартість робіт, зміну, розірвання договору і відповідальність сторін за договором.

Підготувати доповідь на тему: «Порівняльна характеристика окремих видів договору підряду».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]