Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

готово / Вступ

.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
20.89 Кб
Скачать

Вступ

Сучасний етап розвитку радіотехніки характеризується зростанням розвитку електроніки у всіх сферах людської діяльності. Досягнення науки в царині електроніки сприяє успішному вирішенню науково-технічних проблем, підвищенню ефективності наукових досліджень, удосконаленню ефективних технологій і систем управління, що покращує процес збору, обробки і використання інформації в цілому. Вивчення законів взаємодії електронів, розробка методів створення електронних приладів в яких ця взаємодія використовується для перетворення енергії з метою їх передачі, обробки і зберігання інформації відіграє надзвичайно важливу роль. Фундамент електроніки був закладений вченими-фізиками XVIII–XIX ст.

Слід зазначити, що розвиток електроніки пройшов декілька етапів:

— лампову електроніку ;

— напівпровідникову електроніку ;

— мікроелектроніку.

До першого етапу, належить винахід у 1809 р. російського інженера Лодигіна лампи розжарювання. У цей період розроблялися наукові основи розвитку радіотехніки з метою спрощення пристрою радіоприймачів.

Другий етап розвитку електроніки характеризується електровакуумним діодом, який сконструював англійський вчений Флемінг у 1904 р. Досягнення електровакуумної техніки зробило могутній поштовх для розвитку радіотехніки і таких галузей як радіонавігація, радіолокація, імпульсний багатоканальний зв’язок.

Третій етап розвитку електроніки характеризується мікроелектронікою.

Мікроелектроніка — галузь сучасної промисловості, виробництво кремнієвих кристалів інтегральних мікросхем.

Кожний наступний етап розвитку електроніки вносить докорінні зміни в елементну базу електронної апаратури, у той же час він є продовженням попередніх етапів.

Соседние файлы в папке готово