Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
6.15 Mб
Скачать

Розділ 9: Комунікаційна діяльність ТОВ «ОСП Корпорація Ват

Протягом 2011 року пропонуємо відділу маркетингу провести такі рекламні заходи:

-Газети і журнали: в газеті «Експрес» рекламні статті; в газеті «Високи замок» та «Волинь» рекламні оголошення;

-Зовнішня реклама. Підготувати і провести виставку в місті Херсон.

-Підготувати і відвантажити експозицію для формування постійно діюч виставки в місті Дніпропетровськ.

-Підготувати експозицію для проведення виставки в місті Санкт- Петербург.

-Створити систематизовану базу даних проектних інститутів та

архітектурних бюро, що займаються проектуванням об’єктів в части світлотехнічного обладнання, провести декілька практичних конферен для проектантів з ознайомленням останніх, як зі всією номенклатурою, так і з новинками та їх зони застосування.

На ТОВ «ОСП Корпорація Ватра» на протязі року повинні проводитись поштові розсилки анкет та їх отримання з відповідями. Мета: ознайомлення виконавців з продукцією «Ватри», отримання інформаці які конструкції потрібні їм для використання.

Розділ 10: Фінансові результати ТОВ «ОСП Корпорація Ватра»

Управління фінансовими ресурсами ТОВ ”ОСП Корпорація Ватра” здійснюється в трьох основних напрямках.

1.Інформаційне забезпечення фінансового аналізу: фінансова звітність, дані синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку, інша інформація.

2.Аналіз звітності за період: аналіз відхилень фактичних даних від нормативу та плану, встановлення причин відхилень негативного характеру та їх усунення.

3.Моделювання прогнозного характеру: прогнозування доходів та витрат, розрахунок беззбиткових обсягів продажу, аналіз відхилень фактичних даних, поточне моделювання руху грошових коштів та менеджмент робочого капіталу.

Керівництву пропонується:

-припинити подальший спад виробництва, добитись поступового нарощування його обсягів;

-добитись, щоб запаси готової продукції не перевищували обсягів з розрахунку 45-денного випуску;

-істотно збільшити грошові поступлення і зменшити частку бартеру;

-значно розширити ринки збуту на заході, збільшивши валютні поступлення не менш ніж в 1,5 раза; Отже, в цілому, фінансово-економічне становище корпорації «Ватра» є

відносно стабільним, основні показники мають тенденцію до покращення та зростання.

11. Організаційна структура відділу маркетингу

Службу маркетингу корпорації “Ватра” було утворено 1 січня 2006 року. Підрозділи служби маркетингу корпорації “Ватра” тісно пов'язані між собою. Кожен із них вирішує свої задачі, націлені в кінцевому результаті на визначення попиту, задоволення потреб споживачів, забезпечення збуту, сервісного обслуговування та ремонту продукції, що виробляється. Чисельність маркетингової служби – 7 чоловік.

Функціональні обов’язки працівників відділу маркетингу ОСП Корпорація «Ватра».

Начальник відділу : керівництво відділом, практика польового та кабінетного маркетингу

. Спеціаліст з маркетингу : моніторинг ринків та аналіз отриманої інформації.

. Спеціаліст з реклами та виставкової діяльності: підготовка та проведення виставок і рекламних акцій; ведення виставкового залу.

Спеціаліст комп’ютерного дизайну та графіки: розробка та виготовлення інформаційних матеріалів в електронному вигляді.

Спеціаліст з Інтернету та комп’ютерного забезпечення: підготовка, виготовлення та забезпечення Інтернет-діяльності підприємства

Спеціаліст з інженерно – технічної підтримки продаж: співпраця з проектними організаціями.

Основним завданням маркетингової служби корпорації «Ватра» є формування стратегії розвитку номенклатури продаж, яка забезпечує Корпорації перевагу порівняно з її конкурентами.

Розділ 12. Контроль за реалізацією плану

На підприємстві використовуються такі типи контролю:

Контроль за виконанням річних планів - полягає у порівнянні поточних показників з контрольними цифрами річного плану. Він передбачає аналіз можливостей збуту, частки ринку, співвідношення витрат на маркетинг і збут, а також з'ясування ставлення споживачів до товару та фірми.

Виявивши зміни у споживчих симпатіях і значні розбіжності між фактичними показниками та цільовими настановами річного плану, менеджери з маркетингу мають вжити відповідних заходів з метою виправлення становища.

Контроль за прибутковістю - відділу маркетингу потрібно з'ясувати, на чому підприємство заробляє гроші, а на чому — втрачає. Повинна проводитися оцінка рентабельності діяльності з розмежуванням за товарами, територіями, сегментами ринку, торговельними каналами збуту та обсягами замовлень.

Стратегічний контроль – проводиться вищою ланкою керівництва. При цьому потрібно з’ясувати, чи насправді підприємство використовує всі маркетингові можливості, наскільки ефективно воно це здійснює. Це контроль за дотриманням запланованої стратегії підприємства, його місії, цілей та завдань, — передбачає ревізію маркетингу. Завданням якої є визначити, які пункти маркетингового плану не реалізуються і з яких причин; чи правильно визначено мету та завдання маркетингу і розроблено його структуру; якою мірою у стратегії маркетингового плану враховано зміни в ситуації на ринку;

Соседние файлы в папке інші плани і презентації