Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12,13,14.docx
Скачиваний:
55
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
35.75 Кб
Скачать

Комплексне кваліфікаційне завдання № 8 з професії: 4112 «Оператор комп'ютерного набору»

Ви працюєте оператором комп'ютерного набору 1-ї категорії і Вам пропонується виконати роботи згідно із запропонованим варіантом:

  1. Детально опишіть наступні характеристики процесора: тактова частота, розрядність, багатоядерність, наявність кеш-пам'яті.

Тактова частотавизначає кількість елементарних операцій (тактів), що виконуються процесором за одиницю часу. Тактова частота сучасних процесорів вимірюється у МГц та ГГц (1 Гц відповідає виконанню однієї операції за одну секунду). Чим більша тактова частота, тим більше команд може виконати процесор, і тим більша його продуктивність. Перші процесори, що використовувалися в ПК працювали на частоті 4,77 МГц, а сьогодні робочі частоти процесорів досягли позначки в 2 ГГц (1 ГГц).

Розрядність процесорапоказує, скільки біт даних він може прийняти і обробити в свої регістрах за один такт. Розрядність процесора визначається розрядністю командної шини, тобто кількістю провідників у шині, по якій передаються команди. Сучасні процесори сімейства Intel є 32- та 64-розрядними.

Кеш-пам'ять.Обмін даними всередині процесора відбувається набагато швидше ніж обмін даними між процесором і оперативною пам'яттю. Тому, для того щоб зменшити кількість звертань до оперативної пам'яті, всередині процесора створюють так звану над оперативну або кеш-пам'ять. Коли процесору потрібні дані, він спочатку звертається до кеш-пам'яті, і тільки якщо там потрібні дані відсутні, відбувається звертання до оперативної пам'яті. Чим більший розмір кеш-пам'яті, тим більша ймовірність, що необхідні дані знаходяться там. Тому високопродуктивні процесори оснащуються підвищеними обсягами кеш-пам'яті.

Багатоядерний процесорскладається з двох і більше «обчислювальних ядер» на одному кристалі. Він має один корпус і встановляється в один роз'єм на системній платі комп'ютера, але операційна система сприймає кожне його обчислювальне ядро як окремий процесор з повним набором обчислювальних ресурсів. Така стратегія відчутно збільшує продуктивність багатозадачної роботи на оптимізованому під таку роботу програмному забезпеченні, бо кілька застосунків зможе працювати дійсно паралельно.

  1. Наведіть основні служби мережі Інтернет, детально охарактеризувавши:

Варіант

1

Службу інтерактивного обміну аудіо- та відео- повідомленнями

2

Електронну пошту та соціальні мережі

Електронна пошта (E-mail) - найстаріша і одна з най­по­пулярніших послуг, що дозволяє передачу повідом­лень між користувачами чи групами користувачів.

Соціальні мережі — сайти, що спеціалізуються на створенні та відображенні соціальних мереж або соціальних відносин між людьми, що мають спільні інтереси, заняття тощо. Такі сайти зазвичай містять певну інформацію про кожного користувача, відображають його соціальні зв’язки і пропонують різноманітні додаткові послуги.

3

WWW та ICQ

Сьогодні найпоширенышою э службою WWW (World Wide Web), що являє собою суку­ність веб-серверів, на яких розташовано веб-сайти. 

  1. Опишіть порядок створення в Adobe InDesign макету:

Варіант

1

газети формату А2, об’ємом 4 сторінки із поділом на 6 та 8 колонок для різних сторінок. В нижніх колонтитулах розмістити назву газети та колонлінійку, а в верхніх по зовнішньому краї колонцифру білого кольору на чорному фоні

2

журналу формату А4, об’ємом 32 сторінки із поділом на 2, 3 та 4 колонки в залежності від рубрики. У верхніх колонтитулах розмістити назву журналу по зовнішньому краї та колонлінійку, а у нижніх - колонцифру із колонлінійкою

3

Брошури формату А5, об’ємом 20 сторінок із поділом на 2 колонки. Передбачити використання макетів рубрик, де у верхньому колонтитулі по зовнішньому краї буде відображатись назва рубрики із колонлінійкою, а в нижньому - колонцифра по центру.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]