Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
керничний практика.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
200.19 Кб
Скачать

2 Характеристика продукції (діяльності), яку випускає (проводить) підприємство

МСЕ (ITU) — всесвітня організація, в рамках якої Держави-учасницi координують утворення та експлуатацію мереж i служб електрозв`язку. МСЕ відповідає за регламентацію, стандартизацію, координацію та розвиток міжнародного електрозв`язку, а також за узгодження національної політики країн у цій галузі.

Засноване у 1865 роцi за рiшенням 20 європейських країн для поєднання телеграфних мереж та узгодження загальних правил стандартизацiї обладнання, якi гарантують взаємне їх з`єднання. Учасники МСЕ — 188 країн-членiв.

Головнi напрямки роботи:

Забезпечення та поширення мiжнародного спiвробiтництва мiж усiма Членами Союзу з метою удосконалення i рацiонального використання всiх видiв електрозв`язку;

Сприяння розвитку технiчних засобiв та розповсюдження переваг нових технологiй серед населення;

Сприяння на мiжнародному рiвнi бiльш загальному пiдходу у всесвiтнiй iнформацiйнiй економiцi до питань електрозв`язку шляхом спiвробiтництва з мiжнародними та регiональними мiжурядовими органiзацiями.

МСЕ виконує законодавчу, управлiнську та виконавчу функцiї.

Цiлями Сектору розвитку є "сприяння технiчнiй допомозi та надання її країнам, що розвиваються в галузi електрозв`язку, а також сприяння мобiлiзацiї матерiальних та фiнансових ресурсiв, необхiдних для їх здiйснення", а також "сприяння розповсюдженню переваг нових технологiй в галузi електрозв`язку на користь всiх мешканцiв планети".

Стан спiвробiтництва та його перспективи:

ВАТ "Укртелеком" бере активну участь в роботi дослiдних комiсiй Сектору стандартизацiї МСЕ спiльно з делегацiєю Держкомзв'язку;

ВАТ "Укртелеком" бере участь в заходах МСЕ (Сектор стандартизацiї та Сектор розвитку);

Планується розширення участi в комiсiях МСЕ;

ВАТ "Укртелеком" бере участь в процесi вивчення законотворчого досвiду та в процесi формування пропозицiй щодо внесення змiн в законодавство України в галузi телекомунiкацiї.

  1. Планування і оснащення свого робочого місця (техніка з комп’ютерної техніки)

Організація робочого місця — це система заходів щодо його планування, оснащення засобами і предметами праці, розміщення їх в певному порядку. Продуктивність праці робітника залежить від правильної організації його робочого місця.

Планування робочого місця передбачає розміщення у просторі матеріальних елементів виробництва, зокрема устаткування, технологічного та організаційного оснащення, а також робітника.

Під час виконання робіт обов'язково слід додержуватись усіх правил техніки безпеки і виробничої санітарії. Найбільш повним нормативним документом щодо забезпечення охорони праці користувачів ПК є "Державні санітарні норми і правила роботи з візуальними дисплейними терміналами (ВДТ) електронно-обчислювальних машин". Дотримання вимог цих правил може значно знизити наслідки несприятливої дії на працівників шкідливих та небезпечних факторів, які супроводжують роботу з візуальними дисплейними терміналами, зокрема можливість зорових, нервово-емоційних переживань, серцево-судинних захворювань.

Основні вимоги до виробничого приміщення для експлуатації ВДТ:

  • воно не може бути розміщено у підвалах та цокольних поверхах;

  • площа на одне робоче місце в такому приміщенні повинна становити не менше 6,0 м², а об'єм не менше 20,0 м³;

  • воно повинно мати природне та штучне освітлення відповідно до СНіПП-4-79;

  • в ньому мають бути шафи для зберігання документів, магнітних дисків, полиці, стелажі, тумби тощо, з урахуванням вимог до площі приміщення;

  • щоденно проводити вологе прибирання;

  • поруч з приміщенням для роботи з ВДТ мають бути обладнані:

  • побутова кімната для відпочинку під час роботи;

  • кімната психологічного розвантаження.

Вимоги до освітлення приміщень та робочих місць під час роботи з ВДТ:

  • освітленість на робочому місці повинна відповідати характеру зорової роботи, який визначається трьома параметрами: об'єктом розрізнення - найменшим розміром об'єкта, що розглядається на моніторі ПК; фоном, який характеризується коефіцієнтом відбиття; контрастом об'єкта та фону;

  • необхідно забезпечити достатньо рівномірне розподілення яскравості на робочій поверхні монітора, а також в межах навколишнього простору;

  • на робочій поверхні повинні бути відсутні різкі тіні;

  • в полі зору не повинно бути відблисків (підвищеної яскравості поверхонь, які світяться та викликають осліплення);

  • величина освітленості повинна бути постійною під час роботи;

  • слід обирати оптимальну спрямованість світлового потоку і необхідний склад світла.

Для розміщення ПК необхідна вільна поверхня робочого столу. Вона повинна бути рівною, чистою і стійкою. При виборі місця розміщення ПК необхідно враховувати наступні умови:

  1. не можна розміщувати ПК поблизу нагрівальних приладів та під прямими сонячними променями;

  2. ПК повинен бути розміщений не ближче 1 метра від джерел сильних електромагнітних випромінювань (силові кабелі електроживлення, телевізори і т.д.);

  3. Не можна розміщувати ПК там, де можливе попадання вологи на комп'ютер;

  4. при розміщенні ПК силові та інтерфейсні кабелі не повинні бути під ногами і заважати пересуванню людей;

  5. системний блок та монітор повинні мати не менше 20 см. вільного простору біля вентиляційних отворів;

  6. системний блок повинен стояти на твердій поверхні так, щоб його дно було піднесено над поверхнею.

Конструкція робочого місця користувача ВДТ має забезпечити підтримання оптимальної робочої пози. Робочі місця з ВДТ слід так розташувати відносно вікон, щоб природне світло падало збоку, переважно зліва. Робочі місця з ВДТ повинні бути розташовані від стіни з вікнами на відстані не менше 1,5м, від інших стін — на відстані 1 м, відстань між собою - не менше ніж 1,5 м.

Для забезпечення точного та швидкого зчитування інформації в зоні найкращого бачення площина екрана монітора повинна бути перпендикулярною нормальній лінії зору. При цьому повинна бути передбачена можливість переміщення монітора навколо вертикальної осі в межах ±30° (справа наліво) та нахилу вперед до 85° і назад до 105° з фіксацією в цьому положенні.

Клавіатура повинна бути розташована так, щоб на ній було зручно працювати двома руками. Клавіатуру слід розміщати на поверхні столу на відстані 100 .300 мм від краю. Кут нахилу клавіатури до столу повинен бути в межах від 5 до 15°, зап'ястя на долонях рук повинні розташовуватись горизонтально до площини столу.

Принтер та сканер повинні бути розміщені у зручному для користувача положенні, так, що максимальна відстань від користувача до клавіш управління принтером та сканером не перевищувала довжину витягнутої руки користувача.