Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
керничний практика.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
136.7 Кб
Скачать
  1. Опис основних проблем роботи заданого пристрою та способи їх усунення

Основні проблеми роботи пристрою:

Проблема 1: Не можна одержати доступ до даних диска ємністю більш 32 Гбайт.

Проблема 2: Дисководи UDMA не працюють з максимальною швидкістю.

Проблема 3: Помилка IDE drive not ready, що виникає при запуску системи.

Проблема 4: Ушкоджено завантажувальний розділ диска.

Проблема 5: Для збереження невеликих файлів використовується великий обсяг дискового простору.

Проблема 6: Жорсткий диск ємністю 40 Гбайт не форматується як один диск із FAT 32 у Windows 2000 або windows XP.

Проблема 7: Після установки нового дисководу IDE система не завантажується.

  1. Опис засобів усунення помилок роботи вказаного пристрою (інструментів, приладів та програмного забезпечення)

Проблема 1: Не можна одержати доступ до даних диска ємністю більш 32 Гбайт. Застаріла версія BIOS. Установіть нову версію Flash BIOS.

Проблема 2: Дисководи UDMA не працюють з максимальною швидкістю. Застаріла версія BIOS. Установіть нову версію Flash BIOS.

Проблема 3: Помилка IDE drive not ready, що виникає при запуску системи. Швидкість обертання жорсткого диска під час запуску системи недостатня. Включіть або збільшіть час попередньої затримки завантаження системи.

Проблема 4: Ушкоджено завантажувальний розділ диска. Вірусне зараження сектора завантаження або інші причини. Відновіть ушкоджений сектор за допомогою програми FDISK/MBR (DOS, Windows 9x/Me) або FIXMBR (Windows NT/2000).

Проблема 5: Для збереження невеликих файлів використовується великий обсяг дискового простору. Файли, обсяг яких менше обсягу одиничного блоку пам'яті (кластера), використовують весь кластер цілком. Для підвищення ефективності використання дискового простору перетворіть жорсткий диск у FAT 32 або NTFS; видаліть невикористовувані файли.

Проблема 6: Жорсткий диск ємністю 40 Гбайт не форматується як один диск із FAT 32 у Windows 2000 або Windows XP. Ці операційні системи не підтримують форматування дисків ємністю більш 32 Гбайт, але читають диски більшого обсягу. Підготуйте диск за допомогою програми Partition Magic або подібних програм, або ж скористайтеся файловою системою NTFS.

Проблема 7: Після установки нового дисководу IDE система не завантажується. Неправильно підключений кабель. Переконайтеся у відповідності контактів кабельних інтерфейсних роз’ємів дисководу.

  1. Графічна блок-схема алгоритму усунення помилок роботи даного пристрою

Графічне зображення блок-схеми (Див. Рисунок - 9.1).

Рисунок 9.1- Графічне зображення блок-схеми.

Висновки

Технологічна практика – це необхідний елемент навчального процесу, що передбачає отримання необхідного обсягу практичних знань та умінь відповідно до кваліфікаційного рівня техніка з комп’ютерної техніки. Досить часто вона є фундаментом для розширення раніше здобутих теоретичних знань, що може слугувати початком для підвищення кваліфікаційного рівня в майбутньому.

Під час проходження практики ознайомилася з сучасними методами ефективного застосування комп'ютерних та мережних технологій для вирішення задач комплексної автоматизації підприємств і установ, вивчив будову, основні проблеми та засоби їх усунення відеоадаптера, правильно планувати та організовувати своє робоче місце.