Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція_1 / Лекція_1.pps
Скачиваний:
60
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
10.35 Mб
Скачать

Принтери - друкувальні пристрої для реєстрації інформації на паперовий носій;

Плотери - для виведення графічної інформації (графіків, креслень, малюнків) з ПК на паперовий носій;

42

Лазерний принтер — один з видів принтерів, що дозволяє швидко виготовляти високоякісні відбитки тексту і графіки на звичайному папері. Подібно до фотокопіювальних апаратів лазерні принтери використовують у процесі ксерографічного друку, однак відмінність полягає у тому, що формування зображення відбувається шляхом безпосередньої експозиції (освітлення) лазерним променем фоточутливих елементів принтера.

44

Струменевий принтер - один з видів принтерів. Володіє малою швидкістю друку в порівнянні з лазерними, але відрізняється високою якістю друку напівтонових зображень.

Друкуючі голівки: одноразова, з чорнильним картриджем

Принцип дії струменевих принтерів схожий на матричні принтери тим, що зображення на носієві формується з крапок. Але замість головок з голками в струменевих використовується рідкими барвниками.

45

Плотер - пристрій, призначений для виведення даних в графічній формі на папір. Найчастіше це широкоформатний, струменевий принтер, зорієнтований на друк аркушів формату А0, А1, А2, А3, А4 тощо різної товщини (від 80 г/м², ватманів, напівватманів тощо). Використовується для друку як у чорнобілому так і в кольоровому варіантах, креслень, схем, карт, рекламних плакатів,

цінників великого вікнах супермаркетів).

46

Використовуються для зв'язку з приладами та іншими засобами автоматизації (узгоджувачі інтерфейсів, адаптери, цифро- аналогові і аналого-цифрові перетворювачі і т.п.) і для підключення ПК до каналів зв'язку, до інших ЕОМ і обчислювальних мереж (мережні інтерфейсні плати, "стики ", мультиплексори передачі модеми).

47

До системної шини і до МП персонального комп'ютера поряд з типовими зовнішніми пристроями можуть бути підключені і деякі додаткові плати з інтегральними мікросхемами, що розширюють і поліпшують функціональні можливості мікропроцесора.

48

Широко використовується для прискореного виконання операцій над двійковими числами з плаваючою комою, над двійковій- кодованими десятковими числами, для обчислення деяких, у тому числі тригонометричних,

49

Звільняє МП від прямого управління накопичувачами на магнітних дисках, що істотно підвищує ефективну швидкодію ПК.

50