Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція_3 / Лекція_3.pps
Скачиваний:
29
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
14.68 Mб
Скачать

Peek

Функція Aero Peek дозволяє відображувати зменшені копії вікон при наведенні миші на значок панелі завдань, перемикатися між вікнами застосунку простим кліком по значку, перетягувати і фіксувати на панелі завдань різні вікна і застосунки, переглядати робочий стіл одним наведенням в спеціальну область екрану і багато що інше.

Snap

За допомогою функції Snap можна швидко вирівняти вікна в необхідної частині робочого столу, розгорнути їх по вертикалі у всю висоту екрану або розгорнути на весь робочий стіл. може бути особливо корисна при порівнянні двох документів або копіювання і переміщення файлів між двома вікнами.

Play To

Play To - нова функція Windows 7, яка дозволяє з легкістю відтворювати музику і відео на інших домашніх ПК, телевізорах і стереосистемах, підключених до мережі.

Windows Touch

За допомогою Windows 7 і комп'ютера з сенсорним екраном можна переглядати газети в Інтернеті, перегортати фотоальбоми

іпереміщати файли і папки одним рухом пальця.

УWindows 7 вперше повністю представлена мультисенсорна технологія.

BitLocker To Go

Простий захист даних - навіть на знімних дисках. Технологія BitLocker To Go дозволяє захистити знімні USB-накопичувачі за допомогою BitLocker, обмежуючи доступ до інформації паролем.

ІТ-служби зможуть встановити мінімальну довжину і складність пароля. BitLocker To Go також забезпечить більш безпечну передачу даних тим користувачам, у яких ще не встановлена ОС Windows 7.

Стандартні програми

WindowPaint 7

Paint отримав новий «стрічковий» інтерфейс Ribbon (як в Office 2007). Тепер користуватися програмою стало набагато зручніше. Також збільшили кількість кистей (Brush) до дев'яти, а бібліотеку фігур розширили до 23. Крім того, з'явилися нові види заливки.

Ще два важливі оновлення - функція попереднього перегляду перед друком і можливість імпорту зображень зі сканера або камери.

WordPad

Вбудований текстовий редактор WordPad теж зазнав деяких змін але, в основному, по частині інтерфейсу. WordPad став дуже схожий на Microsoft Word 2010. Це дуже сильно спрощена версія Word, але схожість інтерфейсу наявності.

WordPad в Windows 7 є один дуже серйозний недолік - це відсутність підтримки формату. Doc. WordPad підтримує файли з розширеннями. Docx,. Rtf,. Odt і. Txt

Калькулятор

Ітут теж не обійшлося без нововведень . Крім удосконалення зовнішнього вигляду Microsoft, додала два нових режиму: 1) програміст і 2)

статистика.

1)

2)

Персоналізація

Персоналізація інтерфейсу робочого столу дає можливість відобразити вашу індивідуальність і ваші інтереси.

У Windows 7 є багато способів зробити комп'ютер більш особистим, зручним і захоплюючим. Можна змінити дозвіл екрана, щоб фотографії та інші елементи виглядали краще, також можна змінити розмір тексту для більш зручного перегляду.

Windows 7 дає змогу милуватися фотографіями дітей, домашніх тварин і подорожей у форматі показу слайдів на тлі робочого столу.

Можна вибирати фотографії для показу слайдів, частоту зміни слайдів, порядок їх відображення та розташування на робочому столі.