Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
парограма прктики 4 курс _ new.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
221.7 Кб
Скачать

2. Мета і завдання практики

Метою комплексної практики з фаху є поглиблення та практичне закріплення інформаційно-економічних теоретичних знань в реальних умовах діяльності підприємств сфери виробництва і послуг.

Завдання практики для студентів 4 курсу визначаються навчальним планом та навчальними програмами дисциплін зі спеціальності „Економічна кібернетика” з урахуванням вимог кваліфікаційної характеристики.

У процесі проходження практики моделювання економіки пыдприэмтва студент повинен виконати такі завдання:

− вивчити організаційно-управлінську характеристику підприємства:

−вивчити інформаційні потоки виробництва та управління підприємством;

− побудувати моделі аналізу, планування й прогнозування стану та розвитку економіки, вміти їх розв'язувати і оцінювати на основі використання прикладних програм і ПЕОМ.

3. Організація та керівництво практикою

Комплексна практика з фаху проходить 3 тижні, що включає 3 кредити ( 108 годин ) за навчальним планом.

Основне робоче місце практики на підприємстві - планово -економічний, бухгалтерський і науково-дослідний відділи, де стажується студент-практикант на посаді економіста, економіста-програміста, економіста-математика, економіста інформаційних систем управління підприємством.

Питання програми практики, які не відносяться до компетенцій вказаних відділів підприємства студент-практикант зобов'язаний вивчити в необхідному обсязі у відповідних підрозділах: відділі праці і зарплати, фінансовому відділі, відділі маркетингу тощо.

Розподіл студентів за об'єктом практики й призначення керівників проводиться кафедрою економічної кібернетики і оформляється наказом по університету. При цьому необхідно врахувати характер майбутньої спеціалізації випускників.

До обов'язків керівників практики від кафедри економічної кібернетики входить:

  1. проведення інструктивних зборів студентів, які відбувають на виробничу практику, і забезпечення студентів програмами практики, індивідуальними завданнями і науково-дослідної роботи та іншою методичною документацією. Термін проведення інструктажу: 4 години на потік;

  1. проведення навчання терміном 4 години на потік: понеділок (другий тиждень практики);

  2. регулярне проведення консультацій студентів за місцем проходження практики, контроль за виконанням практики і складанням звітів.

Інформація керівників про хід виконання програми виробничої практики моделювання економіки систематично розглядається на кафедрі економічної кібернетики.

Керівництво студентами-практикантами за робочим місцем проходження практики покладається на начальника планово економічного відділу (старшого економіста), інших кваліфікованих спеціалістів з вищою освітою.

Основними обов'язками керівників практики від підприємства є:

  1. організація робочого місця і створення необхідних умов для проходження практики;

  2. забезпечення студентів необхідною обліково-економічною документацією, нормативними та іншими матеріалами з питань обліку аналізу, планування та регулювання господарської діяльності підприємства;

  3. Залучення студентів-практикантів до участі у поточній обліково-економічній роботі з основ використання ПЕОМ, виконання окремих завдань і програми практики в цілому.

  4. Допомога студентам-практикантам у зборі матеріалів для виконання науково-дослідної роботи за індивідуальним завданням.

При порушенні студентами-практикантами правил внутрішнього розпорядку поведінки на робочих місцях, техніки безпеки та ін. на них наказом керівника підприємства може бути накладено стягнення про що повідомляється на кафедру економічної кібернетики інституту.