Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
123.39 Кб
Скачать

Висновок

Згідно зі ст. 374 МКУ з метою припинення порушення митних правил, встановлення особи, яка вчинила порушення митних правил, а також для складення протоколу про порушення митних правил, якщо його неможливо скласти на місці вчинення правопорушення, допускається адміністративне затримання гро­мадянина, який вчинив таке порушення, на строк до трьох годин. Адміністративне затримання громадянина, який вчинив порушення митних правил, здійснюється посадовою особою мит­ного органу за рішенням керівника цього органу або його заступ­ника, керівника підрозділу по боротьбі з контрабандою і порушен­нями митних правил, керівника митного поста або його заступ­ника, а в разі їх відсутності (в нічний час, у вихідні та святкові дні тощо) — начальника чергового відділу або старшого чергової зміни. Військовослужбовці та працівники органів внутрішніх справ повинні надавати допомогу посадовим особам митного органу, які здійснюють адміністративне затримання, в разі вчинення опору або спроби втечі з місця події.

ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ

  1. Провадження у справах про порушення митних правил. Адміністративне затримання.

  2. Процесуальні дії у справі про порушення митних правил та порядок їх проведення. Оскарження постанову справах про порушення митних правил.

  3. Внесення до постанови подання прокурора. Виконання постанов митних органів про накладення стягнення за порушення митних правил.

21

Соседние файлы в папке 4. Тексти лекцій