Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
18
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
128 Кб
Скачать

Висновок

Митний режим - це сукупність положень, які визна­чають статус товарів і транспортних засобів, що перемі­щуються через митний кордон для митних цілей. Товари і транспортні засоби переміщуються через митний кордон відповідно до їх митних режимів.

Імпорт — митний режим, відповідно до якою товари ввозяться па митну територію України для вільного обігу без обмеження строку їх перебування на цій території та можуть використовуватися без будь-яких митних обмежень (стаття 188 Митного кодексу України) .

Експорт - митний режим, відповідно до якого товари вивозяться за межі митної території України для вільного обігу без зобов'язання про їх повернення на цю територію та без установлення умов їх використання за межами митної території України.

Транзит — митний режим, відповідно до якого товари й транспортні засоби переміщуються під митним контролем між; двома митними органами або в межах зони діяльності одного митного органу без будь-якого використання таких товарів і транспортних засобів па мишій території України (стаття 200 Митного кодексу України).

ПИТАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ

  1. Поняття митного режиму.

  2. Зміст митного режиму

  3. Характеристика митних режимів.

24

Соседние файлы в папке 4. Тексти лекцій