Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
32.26 Кб
Скачать

Реалізація РБД у середовищі MS Access

БД в Access – це файл, який має розширення .mdb (від англ. multi database). Створюється БД через меню Файл → Создать → Новая БД, далі треба вибрати місці розташування та вказати назву файлу. Буде створена порожня БД, в якій, як в контейнері, можуть розміщуватися об’єкти БД: таблиці, запити, форми, звіти, сторінки доступу до даних, макроси й модулі.

Системный объект – встроенный объект БД, определенный как системный, например таблица MSysIndexes, или системные объекты, определенные пользователем. Для определения системного объекта необходимо, чтобы его имя начиналось с букв Usys.

Проект Ms Access – файл (.adp), имеющий подключение к БД Ms SQL Server, который используется для создания приложений в архитектуре клиент/сервер. Файл проекта не содержит данные или объекты определения данных, такие как таблицы и представления.

Файли БД – це контейнери для зберігання різних об’єктів БД (таблиць, запитів, форм, тощо). Вони мають розширення mdb або mde.

СУБД Access дозволяє створювати нову БД або як файл порожньої БД, або на базі шаблонів.

Локальні шаблони інсталюються разом з СУБД. До шаблонів належать навчальні БД Борей, Контакти, Заходи, тощо.

З файлами БД можна маніпулювати як зі звичайними файлами. Необхідно регулярно виконувати операцію стиснення, архівації та копіювання БД.

Таблиці – це основні об’єкти БД, в яких зберігається інформація. На їх основі створюються об’єкти.

Таблиці і запити – це джерела даних (ДД) для об’єктів програмного додатку (ПД), який забезпечує інтерфейс користувача з таблицями.

Основними об’єктами ПД є екранні форми (ЕФ) і звіти (Зв).

ЕФ призначені для ведення даних.

Звіти – це особливий вид форм, які призначені для перегляду інформації на екрані та подальшого друку у виді вихідних документів.

Соседние файлы в папке 01 БД