Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
gerasimenko.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
15.17 Кб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ

1. Опис фірми: внутрішнє і зовнішнє середовище

1.1 Внутрішнє середовище підприємства ресторанного бізнесу

1.2 Основні цілі ресторану та цілі маркетингу

1.3 Схема внутрішнього середовища ресторану

1.4 Концепція маркетингу

2. Зовнішнє середовище ресторану

2.1 Мікросередовище маркетингу

2.2 Макросередовище маркетингу

2.3 SWOT - аналіз

3. Формування комплексу маркетингу

3.1 Товарна політика

3.2 Асортимент продукції та послуг

3.3 Цінова політика

Список використаної літератури

На мою думку мій майбутній ресторан буде одним з найкращих та одним з самих малевничих.Одного разу прогулюючись лісом я побачим одне надзвичайне місто ,та відразу же захотілось відкрити там щость.Довго думаючи я випадково зрозумів що це буде ресторан.

Характеристика маркетингової концепції майбутнього ресторану

з/п

Критерій обґрунтування концепції

Зміст

1.

Місія

Створити ресторан до якого хотілося б повернутися знову й знов.

2.

Маркетингова концепція

Концепція вдосконалення товару, концепція класичного маркетингу.

3.

Основні цілі та завдання на перший рік

Створити рекламу ресторану та завоювати як омога більше відвідувачів.

4.

Потенційні споживачі

Надто гарне зовнішне середовище.

5.

Особливості та відмінності підприємства від основних конкурентів

Недзвичайна обстановка.

Розділ 1. ОПИС ФІРМИ: ВНУТРІШНЄ І ЗОВНІШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

1.1 Внутрішнє середовище підприємства ресторанного бізнесу

Вирішив я назвати свій майбутній ресторан "Лісний горіх".Зовні мій ресторан буде мати вигляд звичайної хатини, але зовні знаходиться невеликий звіринец, де можно навідь доторкнуться до деяких тварин, також високі дерева на самперед там знаходиться невелике гірьске озеро, яке неймовірно прозоре.Внутрішне середовище ресторана не гірше зовнішнього. В самосу ресторані знаходиться невеликий таки собі фонтанчик, на кожном столику стоїть світильник а на стелі намальована картина, на якій зображено кінчіки дерев та голубе небо по якому летять птахи.Поряд з ресторном є двох-поверхова хатина в якій можуть заселитися люди.

1.2 Основні цілі ресторану та цілі маркетингу

-розробка індивідуального меню кожної з цільових груп

-надання послуг харчування

-візитівки, факсові повідомлення, рекламні матеріали

-місце для ночівлі

-як омога більше відвідувачів

-зовнішне середовище

1.3 Схема внутрішнього середовища ресторану

Внутрішнє середовище - це сукупність всіх внутрішніх факто­рів підприємства, які визначають процеси його життєдіяльності.

Зовнішня ефективність стратегії визначає рівень відповідності ді­яльності підприємства вимогам середовища, тобто наскільки є ефек­тивною поведінка підприємства на ринку. Зовнішня ефективність ви­ражається через показники досягнення цілей (зростання виручки, чи­сельності проживаючих у готелі, збільшення прибутку тощо).

-виробництво

-бухгатерія

-керівництво

-робітниик

-матеріальне постачання

-технічне постачання

1.4 Концепція маркетингу

Концепція маркетингу -це керування маркетингом, яка передбачає, що досягнення компанією своїх цілей є результатом визначення потреб і запитів цільових ринків і ефективнішого порівняно з компаніями-конкурентами задоволення споживача.

Існує п'ять концепцій маркетингу, кожна з яких відповідає певному етапу становлення цієї дисципліни (на основі цих концепцій будуються відносини виробника і споживача):

1)Вдосконалення виробництва (пріоритет виробництву);

Концепція вдосконалення виробництва - продукт або товар може бути доступним для споживача, якщо підвищується ефективність виробництва і розподілу товару.Ця концепція застосовна, коли попит на товар дорівнює чи трохи перевищує пропозицію, велика частина реальних і потенційних споживачів мають невисокі доходи, або собівартість товару занадто висока, і її необхідно знизити, для чого потрібно підвищити продуктивність праці.

В основі лежить необхідність постійного вдосконалення технології та організації виробництва, збільшення обсягів і зниження витрат виробництва. Вся увага зосереджена на внутрішніх можливостях виробництва, для того щоб зробити товар доступнішим. Виробничої концепції дотримуються виробники, які чітко орієнтовані на галузь з хорошими перспективами зростання, мають невисоку диверсифікацію і діють в умовах мінімального політичного та соціального контролю.

2)Вдосконалення товару (пріоритет товару);

Концепція вдосконалення товару виходить з того, що споживач віддає перевагу товарам, якість, властивості і характеристики яких постійно поліпшуються, а отже, компанія-виробник має докладати всіх зусиль для вдосконалення своєї продукції.

Організація повинна безперервно вдосконалювати продукцію, що випускається, підвищувати її якість при помірних і доступних більшості цінах. Виробники при цьому спрямовують свої зусилля на підвищення якості свого товару, незважаючи на більш високі витрати, а, отже, і ціни.

3)Інтенсифікації зусиль збуту (пріоритет продажу);

Концепція інтенсифікації комерційних зусиль заснована на тому, що споживачі не купуватимуть активно товар, який виробляє дана компанія, якщо не вжити спеціальних заходів щодо просування товару на ринок і широкомасштабного продажу

4)Традиційна концепція маркетингу (пріоритет потребам споживачів);

Концепція соціально-етичного маркетингу виходить з того, що компанія повинна визначити потреби, запити й інтереси цільових ринків, а потім забезпечити вищу споживчу цінність ефективнішими порівняно з конкурентами способами, котрі підтримують або поліпшують добробут і клієнта, і всього суспільства загалом.

Прагнення підприємства до задоволення запитів споживачів може призвести до небажаних наслідків з суспільної точки зору. Наприклад, застосування миючих засобів призводить до забруднення водного середовища, використання фреону впливає на зміну озонового шару, будівництво атомних електростанцій має суттєвий негативний вплив на атмосферне повітря.

5)Соціально-етичного маркетингу (пріоритет інтересам суспільства).

Концепція холістичного (цілісного) маркетингу заснована на плануванні, розробці та впровадженні маркетингових програм, процесів і заходів з урахуванням їх широти і взаємозалежності. Холістичний маркетинг визнає, що в маркетингу важливо все і що найчастіше буває необхідний розширений, інтегрований підхід.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]