Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

здоровя

.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
15.06 Кб
Скачать

ПРОГРАМНІ ПИТАННЯ ДО ДЕРЖАВНОГО ЕКЗАМЕНУ

з освітньої галузі «Здоров’я та фізична культура» та технологія її вивчення»

(заочна форма навчання)

  1. Рухова активність і заняття фізичними вправами як необхідна умова здоров’язбереження молодших школярів. Фізичні фактори, що сприяють зростанню та зміцненню здоров’я.

  2. Здоров’язбережувальні технології в навчальному процесі. Використання їх при організації уроку фізичної культури у початковій школі.

  3. Оздоровлення молодшого школяра – шляхи використання сонця, води, повітря. Форми і види оздоровчої роботи засобами фізичної культури.

  4. Оздоровче фізичне тренування: показання і протипоказання до його використання. Техніка та методика самоконтролю за фізичним навантаженням. Формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до використання здоров’язбережувальних технологій.

  5. Позашкільна здоров’язбережувальна діяльність з фізичного виховання як спосіб підвищення рухової активності та покращення стану здоров’я учасників освітнього процесу. Удосконалення здоров’язбережувальної системи позакласної та позаурочної роботи з фізичного виховання.

  6. Стратегія, принципи, положення та напрями діяльності шкіл здоров’я, що працюють за проектом ВООЗ “Європейська мережа шкіл сприяння здоров’ю” та українсько-канадським проектом “Школи здоров’я”.

  7. Раціональна організація загального режиму дня школярів. Перевтома як патологічний стан, заходи щодо її запобігання. Скласти орієнтовний режим дня школяра початкової школи.

  8. Забезпечення інтерактивної здоров’язбережувальної навчально-виховної діяльності у процесі фізичного виховання. Розробити фрагмент уроку з використанням інтерактивних здоров’язбережувальних технологій.

  9. Раціональний розклад навчальних занять. Раціональна організація уроку у початковій школі. Скласти фрагмент уроку з дотриманням хронометражу уроку.

  10. Технологія розвитку рухових якостей школярів початкової школи. Розробити план-конспект на розвиток рухових якостей молодших школярів.