Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГНСС_ІЗДН / Методичка ЛР_ГНСС_ІЗДН.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
19 Mб
Скачать

3. Апаратно-програмний комплекс для вирішення задач супутникової навігації*

У склад апаратно-програмного комплексу для вирішення задач супутникової навігації входять наступні компоненти:

1. Модуль АСЕ ІІ GPS, який встановлюється у ПЕОМ і включає плату приймача та інтерфейсну плату, а також укомплектований:

  • антеною з магнітним кріпленням;

  • кабелем послідовного інтерфейсу;

  • спеціальним програмним забезпеченням.

2. ПЕОМ з процесором класу Pentium 166 MMX, 64 МБ ОЗУ, 2 Гб HD та операційною системою Windows 98.

* Апаратно-програмний комплекс наданий ЦНДІ НУ.

3.1. Короткий опис приймача сигналів навігаційних супутників асе іі gps

АСЕ ІІ GPS - 8 канальний приймач сигналів навігаційних супутників, розроблений у модульному виконанні спеціально для додатків, що вбудовуються.

Антена ASE ІІ GPS приймає сигнали супутника і передає їх на приймач. Оскільки сигнали GPS широкосмугові з частотою 1575 МГЦ, що не проникають через провідні або непрозорі поверхні, то антена приймача повинна бути розташована на вільній місцевості під відритим небом. АСЕ ІІ GPS вимагає активної антени. Прийняті від супутника сигнали мають дуже малу потужність, тому активна антена включає попередній підсилювач, що підсилює і фільтрує сигнали GPS перед видачею на приймач. Компактна антена GPS має вбудований кабель довжиною 5 метрів.

Приймач АСЕ ІІ GPS мас два незалежних послідовних комунікаційних порти введення - виведення з конфігурацією, що налагоджується споживачем.

Порт 1- двунапрямлений порт передачі даних, що використовує Trimble стандартний протокол сполучення (TSІP), чи Trimble протокол інтерфейсу ASCII (TAIP).

Порт 2 - двунапрямлений порт звичайно використовується для прийому диференційного (DGPS) виправлення в промисловому стандарті RTCM формату SC-104, а також для виводу даних у кодах ASCII з використанням промислового стандарту NMEA.

Характеристики портів введення-виведення та інші параметри програмуються користувачем і зберігаються у довготривалій пам'яті.

Модуль приймача розроблений для додатків, що вбудовуються, і вимагає стабілізованої постійної напруги +5.0 В (вхід від +4.75 до +5.25 VDC).

У комплекті, що надається, модуль приймача живиться через роз’їм від джерела живлення ПЕОМ.

Загальна споживана потужність модулем приймача та антени – 200 міліамперів.

Примітка: Червоний дріт підключений до джерела 5 В, чорний – до корпусу, а жовтий не використовується в наданому комплекті.

3.2. Встановлення устаткування.

3.2.1. Застереження:

1. Перед роботою по установці модуля переконайтеся, що Ви і Ваш робочий стіл належним чином заземлені для захисту від статичного струму.

2. При від'єднанні плати приймача від інтерфейсної плати ретельно переміщуйте плати одну від одної по прямій, щоб розчепити 8-контактний роз’єм. Не обертайте і не нахиляйте плати при розчіплюванні роз'єму, щоб не пошкодити його чи компоненти плати.

3. При видаленні антенного кабелю міцно схопіть кабельний конектор і переміщуйте його прямо від антенного роз'єму. Не крутіть кабель і не намагайтеся зняти його під кутом. Це може пошкодити роз'єм. Виконайте наступні кроки при установці комплекту, що поставляється.

Соседние файлы в папке ГНСС_ІЗДН