Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

памятники / ПАМ`ЯТКИ / Памятки Броварщини

.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
22.53 Кб
Скачать

Пам’ятки археології Броварського району

Збереглися залишки первісних стоянок, поселень, городищ. Це Заворицьке, Русанівське, Світильнянське городища Х – ХІІІ ст., Літочківське, Погребські (три), Рожівські (два), Рожнівські (два) поселення епохи бронзи та раннього залізного віку. Погребські могильники епохи бронзи, стоянка епохи неоліту та селище ХІ – ХІІІ ст.

Всього в районі зареєстровано 19 пам’яток археології.

Пам’ятки архітектури

На території Броварського району збереглося сім пам’яток церковної архітектури, а також пам’ятки світської архітектури: лікарняний комплекс кінця ХІХ ст. у Гоголеві, будівлі земської школи та садиба з будинком початку ХХ ст. у Заворичах.

Пам’ятки сакрального мистецтва

У Броварському районі збереглися унікальні пам’ятки сакрального мистецтва. Старовинні дерев’яні церкви є діючими в селах Требухові – Свято-Покровська, Заворичах – Свято-Георгіївська, Калиті – Свято-Миколаївська, Світильні – Свято-Михайлівська, Плоскому – Покровська.

Великодимерському храму Покрови Пресвятої Богородиці виповнюється 220 років.

Пам’ятками архітектури визнані Гоголівська дерев’яна церква Різдва Пресвятої Богородиці (Пречистенська), споруджена у 1827 році та цегляна церква Воскресіння Христового у Зазим”ї, побудована у 1845 році. У цих храмах зберігаються також старовинні ікони.

Соседние файлы в папке ПАМ`ЯТКИ