Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМНА ВСТУП.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
215.42 Кб
Скачать

Мінсоцполітики: За 8 місяців 2013 року здійснено страхових виплат більше ніж у відповіному періоді 2012 року майже на 2 млрд. Гривень

20 Вересня 2013 |

Станом на 1 вересня цього року фондами соціального страхування було виплачено на 1 млрд. 834 млн. грн. більше страхових виплат, ніж на 1 вересня 2012 року. Про це сказав заступник Міністра соціальної політики України В’ячеслав Коломієць, відповідаючи на запитання журналістів після «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«У цілому з початку 2013 року на фінансування соціальних програм направлено 59 млрд. 65 млн. грн. Це 100% від передбачених бюджетом коштів», - сказав В’ячеслав Коломієць.

За його словами, повністю профінансовано соціальні видатки по програмах, за якими здійснюються соцзахист ветеранів війни, малозабезпечених осіб та інвалідів, санаторно-курортне оздоровлення інвалідів та ветеранів війни, виплати допомог та компенсацій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, виплата пенсій та ін.

Він також відзначив, що, за даними Казначейства, з початку року за платіжними дорученнями фондів соціального страхування здійснено перерахування на суму 16 млрд. 707 млн. грн. Станом на 1 вересня цього року фондами соціального страхування було виплачено на 1 млрд. 834 млн. грн. більше страхових виплат, ніж на 1 вересня 2012 року.

В’ячеслав Коломієць наголосив, що Мінсоцполітики здійснює щоденний моніторинг передачі документів фондами соціального страхування Казначейству на здійснення страхових виплат.

«Згідно зі звітами фондів соціального страхування на сьогодні документи на фінансування соціальних допомог до органів Казначейства подаються вчасно – у відповідності до затверджених процедур та термінів», - сказав він.

Нагадаємо, Міністр соціальної політики Наталія Королевська доручила директорам виконавчих дирекцій фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування встановити жорсткий контроль за повнотою та своєчасністю здійснення робочими органами виконавчих дирекцій фондів виплат матеріального забезпечення застрахованим особам.

«Тому, якщо виникають питання щодо своєчасності подання документів до органів Казначейства, – це персональна відповідальність керівників на місцях. Якщо є технічні затримки зі здійсненням цих виплат, то по кожному такому випадку фонди розбираються окремо», - сказала Наталія Королевська.

Мінсоцполітики: Удосконалення соціально-економічної політики повинно відбуватись з урахуванням демографічних тенденцій

18 Вересня 2013 | .

Соціально-економічну політику країни необхідно удосконалювати з урахуванням демографічних тенденцій. Про це сказала заступник Міністра соціальної політики України Лідія Дроздова під час виступу на Міжнародному навчально-практичному семінарі «Національна політика в галузі старіння нації».

«Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією із „найстаріших” країн світу. За прогнозами, у 2051 році частка осіб старше 60 років становитиме близько 33%. Ці прогнози свідчать про необхідність удосконалення соціально-економічної політики з урахуванням демографічних тенденцій. Основні зусилля повинні бути спрямовані на адаптування систем соціального захисту, ринку праці, охорони здоров’я та догляду», - сказала вона.

Заступник Міністра відзначила, що передусім йдеться про реформування пенсійної системи та системи соціальних послуг, де вплив зміни чисельності та структури населення на економіку (на працездатне населення) є значним. «У сфері соціальної політики Уряд вже здійснив важливі кроки, зокрема активізовано роботу з реформування системи надання соціальних послуг. Необхідність реформування цієї системи обумовлена необхідністю розширити можливості держави у забезпеченні належного соціального обслуговування, у тому числі літніх людей, доступності усіх груп населення до послуг», - сказала вона.

Як зазначила Лідія Дроздова, Міністр соціальної політики Наталія Королевська визначила, що соціальна політика стосовно громадян старшого покоління в першу чергу повинна бути орієнтована на посилення їхнього правового захисту та забезпечення гідного рівня життя літніх людей. «Серед основних напрямків нашої роботи - підвищення ролі сім’ї в догляді за людьми похилого віку та сприяння посильній трудової зайнятості літніх людей, забезпечення їхнього рівного доступу до програм і системи професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки», - зазначила заступник Міністра.