Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zarubizhna_2_chpstina.doc
Скачиваний:
138
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
235.01 Кб
Скачать

20. Порівняльна характеристика Дейзі Міллер (Джеймс «Дейзі Міллер») та Жанни де Во (Мопассан «Життя»).

Дейзі Міллер – головна героїня однойменної повісті. Дейзі Міллер – юна дівчина, яка протиставляє себе соціуму. Вона поводить себе, як їй заманеться. ЇЇ мати не сперечається з нею, дозволяє їй робити все, що вона захоче. (Наприклад, навіть у досить пізній час вона хоче, щоб Уінтерборн покатав її на лодці, а її мати не суперечила цій забаганці). Дівчина ставить себе наперекір суспільству, яке починає відноситись до неї зневажливо, через її надмірно вільну поведінку. Вона знає життя, знає як потрібно поводитись в суспільстві, але все рівно поводить себе як заманеться.

Жанна де Во – молода дівчина, яка тільки вийшла з монастиря. Для неї немає нічого привичного, все для неї нове. Її навчили манерам та правильній поведінці. Вона не знала, як потрібно жити, тому і робила вчинки наївної та необізнаної в житті людини. Жанна де Во проживає життя, вчиться на своїх помилках.

Виховання обох дівчат було різним. Жанну відправили до монастиря. Для того, щоб з неї виросла справжня дівчина, а не розбещене дівчисько, яке буде робити все, що їй заманеться. Дейзі ж навпаки дозоляли все робити та ніколи не сперечалися з нею. Вона робила навіть необдумані вчинки.

Ці обидві дівчини не знали нічого конкретного про життя. Вони вчиняли по-різному думаючи, що так правильно, адже ніхто їм не казав, яке насправді повинне бути життя. Одна з дівчин (Дейзі) протиставляє свою поведінку прийнятій поведінці в суспільстві, інша ж (Жанна) поводить себе так, як її навчали та виховували.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]