Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
План на 13 - 14 учеб. год.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
642.56 Кб
Скачать

ПОГОДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Заступник директора департаменту -

начальник управління з питань

Директор комунального закладу

фізичної культури та спорту

Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради

«Міська комплексна дитячо–юнацька спортивна школа «Восток» м. Харкова

В.О.Артем’єв

І.В. Гуренко

УХВАЛЕНО

на засіданні тренерської Ради

комунального закладу

« Міська комплексна дитячо – юнацька

спортивна школа «Восток» м. Харкова

протокол № 3 від 28 серпня 2013 р.

Річний план роботи комунального закладу « Міська комплексна дитячо – юнацька спортивна школа «Восток» м. Харкова на 2013– 2014 навчальний рік.

1.ВСТУП:

Комунальний заклад «Міська комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Восток» м. Харкова - позашкільний навчальний заклад спортивного профілю, який забезпечує розвиток здібностей вихованців в обраному виді спорту, створює необхідні умови для гармонійного виховання, фізичного розвитку, повноцінного оздоровлення, активного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, самореалізації, набуття навичок здорового способу життя, підготовки спортивного резерву для збірних команд України.

Предметом діяльності МК ДЮСШ «Восток» є організація та проведення навчально – тренувальних занять, зборів, спортивної роботи, яка включає підготовку спортсменів до місцевих, національних, міжнародних змагань відповідно до календаря спортивно-масових заходів, проведення спортивно-видовищних та культурно-масових заходів.

Річний план роботи МК ДЮСШ «Восток» є основним документом, який регламентує роботу школи, поєднує стабільне її функціонування і певний її розвиток.

В школі відкрито і функціонують 5 відділень з видів спорту: бокс, гімнастика художня, футбол, естетична гімнастика, шашки. На цей час в 39 групах навчається 471 вихованець.

Цілеспрямована робота колективу спортивної школи надала можливість вихованцям школи отримати позашкільну освіту та досягти значних результатів в обраному виді спорту.

До складу збірної команди України з шашок зараховані:

Мазур Владислав, 1993 р.н., МС України, член збірної команди України з шашок;

Шаров Владислав, 1994 р.н., МС України, кандидат до збірної команди України з шашок;

Олексієнко Лідія, 1990 р.н.,КМС, кандидат до збірної команди України з шашок;

Скрипниченко Ганна, 1993 р.н., КМС, кандидат до збірної команди України з шашок.

Вихованці ЗТУ Шапунова О.Я. відділення шашок нагороджені:

Мазур Владислав, 1993 р.н., Майстер спорту з шашок, стипендією Харківського міського Голови «Обдарованість» у 2012 – 2013 навчальному році;

Скрипниченко Ганна, 1993 р.н., кандидат у майстри спорту України з шашок, стипендією Харківської міської ради «Кращий учень навчального закладу» у 2012 – 2013 навчальному році.

За звітний період вихованці МК ДЮСШ «Восток» виконали розрядні нормативи: КМС України – 8 чол.; 1 р. – 1 чол.; масових розрядів – 52 чол.

Кращі спортивні здобутки у Всеукраїнських змаганнях з шашок вихованців ЗТУ Шапунова О. Я., тренера-викладача Касьян М.С.:

- в Чемпіонаті України з шашок - 100 серед юніорів Шаров Максим, 1993 р.н., став переможцем у швидкий грі та срібним призером у класичній та «бліц» грі;

- в Чемпіонаті України з шашок - 100 серед молоді Олексієнко Лідія, 1990 р.н. стала срібним призером у класичній ,швидкій та «бліц» грі, Рогізна Альона, 1992 р.н. стала бронзовим призером у у класичній грі;

- в Чемпіонаті України з шашок - 64 серед молоді Мазур Владислав,1993 р.н. став переможцем у швидкій та «бліц» грі, у класики став срібним призером; Олекієнко Лідія, 1990 р.н. стала переможцем у швидкій грі, а Скрипниченко Ганна, 1993 р.н. стала срібним призером у швидкій грі та бронзовим призером у «бліц» грі.

- в Кубку України з шашок – 64 серед чоловіків та жінок (травень 2013 р. м. Біла Церква) Олексієнко Лідія стала срібним та бронзовим призером (класична, швидка гра , блискавична гра);

- в півфіналі чемпіонату України з шашок – 64 серед чоловіків та жінок (11-17.06.2013, м. Евпаторія) перше місце виборов Шаров М., друге місце – Мазур В., на четвертому місці – Касьян М.І.

Кращі результати участі в чемпіонатах України з боксу вихованців старшого тренера-викладача Верходанова С.Г., тренерів-викладачів Остапчука О.М., Агабекова А.Д.:

- в чемпіонаті України з боксу серед молоді та юніорів Сергєєва Ліза , 1995 р.н. стала переможцем, а Шакшуй Ніка, 1988 р.н. стала срібною призеркою.

- в регіональній першості України серед школярів з боксу переможцями стали Храмцов Владислав, 1999 р.н., Савріко Владислав, 2000 р.н., Макайда Гліб, 1999 р.н., Галаган Дмитро, 1999 р.н., Яценко Віталій, 1999 р.н., Алтухов Олексій, 1999 р.н. та бронзовим призером став Андріанов Анатолій, 1999 р.н. В чемпіонаті України з боксу серед молоді (15-21.04.13 м. Запоріжжя) Куріленко Яніс (1995 р.н.) став срібним призером. В чемпіонаті України з боксу серед юніорів (06-12.04.2013 м. Харків) Буданов Д. та Алтухов С. стали бронзовими призерами. В чемпіонаті України з боксу серед школярів (22-28.04.2013 м. Чернівці) та в чемпіонаті України з боксу серед юнаків 1999-2000 р.р.н. Савріко В. та Галаган Д. стали переможцями.

В чемпіонаті м. Харкова з футболу серед ФК, ДЮСШ сезону 2012-2013 р.р. команди МК ДЮСШ «Восток» вибороли:

- 1996 р.н. – 1 місце;

- 1997 р.н. – 4 місце;

- 1998 р.н. – 1 місце;

- 1999 р.н. – 2 місце;

- 2000 р.н. – 1 місце.

Триразовими володарями «Кубку Харківської міської ради» у зимовому турнірі з міні футболу стали вихованці 2000 р. н., тренера-викладача Петренчука І.Ф. Вихованці спортшколи у складі команди 2000 р. н. виборола перше місце в обласних змаганнях з футболу на Кубок клубу «Шкіряний м’яч».

Для подальшого спортивного вдосконалення та надбання ігрового досвіду у змаганнях Чемпіонату України серед юнацьких команд: 1996 р. н., 1998 р. н. в сезоні 2012 – 2013 р.р. (перша ліга) були задіяні вихованці відділення футболу МК ДЮСШ «Восток». За підсумками цих змагань команда 1998 р. н. виборола друге місце, команда 1996 р. н. на четвертому місці (тренер Авраменко О.Б.).

Вихованки відділення художньої гімнастики Бєлозьорова Л., Папка Л., Балашова Г. перемогли у Відкритому чемпіонаті МОН АР Крим з художньої гімнастики «Кримські грації» (18-20 квітня, м. Сімферополь), Катеринич В. стала срібним призером, Житнікова М. – бронзовим

В зв’язку з розвитком школи та її становленням, підвищуються вимоги до тренерсько-викладацького складу, тому до роботи у школу залучаються найкращі фахівці – тренери – викладачі з відповідних видів спорту. У 2012 – 2013 році школа була повністю укомплектована тренерсько – викладацькими кадрами згідно зі штатним розписом.Навчально-тренувальний та виховний процес в школі здійснюють 18 тренерів – викладачів; з них 17 основних та 1 внутрішній. Серед тренерсько-викладацького складу: Заслужений тренер України з шашок Шапунов Олег Якович; Майстер спорту міжнародного класу Остапчук Олександр Мар’янович; Майстри спорту України – Верходанов Сергій Георгійович з боксу, Савенко Олена Анатоліївна з художньої гімнастики, Черкасова Світлана Вікторівна з художньої гімнастики, Шапунов Олег Якович з шашок. З числа основних тренерів – викладачів мають вищу освіту за напрямком «Фізична культура і спорт» - 13 чол.; мають вищу кваліфікаційну категорію 1 чол;, першу кваліфікаційну категорію – 8 чол., тренери, другу кваліфікаційну категорію – 6 чол. Також для проведення навчально-тренувальних занять з художньої гімнастики залучено акомпаніатора. В продовж навчального року тренерам-викладачам оформлено вищу кваліфікаційну категорію Шатунову О.Я., та другу кваліфікаційну категорію Берберовій Д.І., Проскуріній Д.О. Для оптимізації навчально-тренувального процесу у відділеннях організовано бригадну форму роботи тренерів-викладачів.

Протягом звітного періоду вихованці МК ДЮСШ «Восток» прийняли участь в 108\спортивно-масових заходах з видів спорту.Продовжено роботу з організації спортивних класів з поглибленим вивченням футболу. Забезпечено безперервність занять впродовж року, виконання календарю спортивно-масових заходів та проведення на високому організаційному та методичному рівні головних спортивно – масових заходів школи.

Відділом з обслуговування спортивної споруди були проведені значні ремонтні роботи по утриманню, укріпленню спортивної бази, що сприяло створенню сучасних умов для проведення навчально-тренувальних занять та спортивної роботи.

В виконанні річного плану роботи були задіяні: тренерсько-викладацький склад, спеціалісти, фахівці, медичний персонал та відділ з обслуговування спортивної споруди МК ДЮСШ «Восток». В школі було створено атмосферу творчості, відповідальності, позитивного власного іміджу школи, за підсумками у міському огляді –конкурсі на кращий стан організації навчально-тренувальної та виховної роботи серед ДЮСШ школа зайняла перше місце.