Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
obrazec-site.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
6.05 Mб
Скачать

4. Топологія мережі і її характеристики

У Кролевецькій районній організації Партії регіонів встановлена локальна мережа. Такий вид мереж об'єднує число комп'ютерів в масштабах одного приміщення. Відносно по невеликим довжинам ліній зв'язку по локальних мережах можна передати інформацію в цифровому вигляді з високою швидкістю передачі.

Перелік характеристик локальної мережі:

1) мережа має 1 файловий сервер;

2) для з’єднання сегментів мережі використовуються 5 концентраторів, один 5-ти портовий і чотири 8-ми портових ;

3) мережа містить таке периферійне обладнання: 2 принтерів, 1 модем, 1 сканер;

4) з’єднання сегментів відбувається за допомогою кабелю;

5) використовує змішану топологію, в основі якої лежить топологія «зірка»;

6) обмін даними здійснюється по протоколу TCP/IP;

7) доступ до послуг мережі здійснюється за допомогою програмного забезпечення;

8) кожен комп’ютер у мережі має свою адресу;

9) можливість доступу робочих станцій до периферійного обладнання, Internet;

10)доступні додаткові послуги, такі як: електронна пошта, обмін повідомленнями, телеконференція;

11) використовує технологію клієнт – сервер;

Основна частина

5.1 Вибір CMS

На даний є час існують різні види CMS. Кожна має свої переваги над іншими. Зараз популярні такі CMS, як Joomla, WordPress, Drupal, Bitrix.

WordPress дозволяє створювати сайти різного типу, інформаційні, новинні і т.п., але все ж, коли говорять про Вордпресс, мають на увазі, що це, в першу чергу,движок для блогів. WordPress добре русифікований, для нього написано,безліч додаткових модулів і зроблено безліч шаблонів. Недоліки WordPress: не дуже швидка робота сайту; можливість збоїв при високій відвідуваності. Тому деякі користувачі навіть при створенні блогі ввіддають перевагу все ж таки більш простим і легким CMS. Також, очевидно, WordPress навряд чи підійде для складного сайту з великою функціональністю, порталу, інтернет-магазину - для них потрібно звернути увагу на більш універсальні CMS.

Drupal. Ця CMS підійде для створення форумів, блогів, онлайн-енциклопедій, Однак навряд чи цю систему можна назвати універсальною. Структура та потужна база модулів Drupal'у дозволяє порівняно швидко створювати потужні інтерактивні сайти.

Drupal підтримує різні теми оформлення та дозволяє створювати свої теми оформлення.

Розробниками Drupal'у створено багато додаткових модулів, серед яких варто згадати модулі інтернаціоналізації (створення багатомовних сайтів), модулі керування файлами, що дозволяють викладати на сайтах звукові та відео-файли, модулі категоризації вмісту, модулі організації користувачів у групи та спільноти.

CMS Bitrix. Система орієнтована на корпоративні сайти, інформаційні та довідкові портали, соціальні мережі, інтернет-магазини,  придатна для створення інших видів веб-ресурсів.

Для зберігання даних сайту використовується файлова система сервера і реляційна СУБД. Підтримуються наступні СУБД: MySQL, Oracle, MS SQL.Продукт працює на Microsoft Windows і UNIX-подібних платформах, включаючи Linux.

Joomla. Joomla - це система управління контентом. Вона може легко і швидко опублікувати або зняти з публікації будь-яку статтю або матеріал, як вручну, так і автоматично. Дозволяє змінювати статті через візуальний редактор, що дуже зручно і швидко. Joomla здатна швидко змінювати шаблон сайту, при необхідності його можна редагувати.

Структура каталогів Joomla, які знаходяться на диску хостинг – провайдера:

1) кореневий каталог - у ньому знаходяться інші папки тільки-що встановленої Joomla і самий головний файл index.php, який запускає Joomla при зверненні користувача до нього або починає процес встановлення Joomla (якшо вона ще не встаовлена);

2) каталог administrator – містить у собі файли адміністративної панелі керування;

3) каталог cache - використовується для кешування сторінок сайту, що дозволяє підвищити продуктивність Joomla- сайту;

4) каталог components - сюди встановлюються компоненти Joomla-сайту. Якщо під час встановлення ви виберете пункт «Встановити демонстраційні дані», то в цьому каталозі вже будуть встановлені деякі компоненти: голосування, банери, новинна стрічка і т.д.;

5) каталог images - тут зберігаються майже всі картинки сайту. У підкаталозі історії зберігаються картинки, пов'язані з матеріалами сайтів, в smilies - смайлики, в banners – банери;

6) каталог includes - містить службові РНР файли;

7) каталог installation -  містить інсталятора файли інсталятора. Цей каталог треба видалити відразу після установки Joomla, щоб ніхто не зміг запустити установку знову;

8) каталог language - містить мовні файли системи, які використовуються для перекладу сайту на інші мови. У більшості випадків використовуються 2 основних мови - англійська та російська ;

9) каталог libraries – тут знаходяться файли бібліотек функцій, які використовуються системою;

10) каталог media – тут зберігаються мультімедіа файли, які завантажені на сайт;

11) каталог modules - містить модулі сайт. Модулі – це одне з розширень Joomla, які використовуються для різних блоків (форма входу, голосування, меню та інше);

12) каталог plugins - каталог, де зберігаються плагіни.

13) каталог templates – тут зберігаються шаблони зовнішнього вигляду сайту. Ім'я шаблону,зазвичай, збігається з ім'ям каталогу.

14) каталог tmp - сюди потрапляють тимчасові файли.

15) каталог xmlrpc -  містить бібліотеку XML-RPC, яка дозволяє посилати Joomla-сервера запити на віддалений виклик процедур.

На сайті, який розроблений на Joomla існує дві сторони, це Front-End і Back-End. Front-End - це користувацька сторона, тобто як його видно в інтернеті. Back-End - це адміністративна частина (Адмін Панель), звідси походить все управління сайтом.

Структура контенту Joomla. Самою основною структурною одиницею є стаття (матеріал). Статті об'єднують в категоріі.  А категорії об'єднують в розділи.

Структура побудови сайту.

Модулі. Модулі - це елементи які, дозволяють додавати деякі можливості для сайта. Наприклад, модуль модуль ХТО НА САЙТІ показує скільки гостей і користувачів знаходяться в даний момент на сайті. Модуль МЕНЮ створює меню: головне або верхнє або будь-яке інше. 

Модулям задається місце розташування на сайті (позиція), наприклад LEFT, RIGHT і т.д., в залежності від встановленого шаблону. 

У позиції LEFT, RIGHT можна ставити по кілька модулів без шкоди для дизайну. Просто модулі будуть стояти один під іншим.

Компоненти. Компоненти - це найбільші елементи в Joomla. Дозволяють розширювати функції і сервіси сайту. Наприклад фотогалереї або форум. Можуть містити в собі власні модулі та плагіни. На даний момент для Joomla створено більше 4300 різних розширень.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]