Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

БТТ / Лабораторна робота 1.9 Система запалення / Технологічна карта Перевірка зазору на свічах

.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
81.92 Кб
Скачать

Технологічна карта

“Перевірка зазору між контактами свічок запалювання”

Інструмент і приладдя: торцевий ключ 21х22, вороток, щуп для приладів запалювання, ганчірка.

Періодичність виконання: : При ТО№1 (через 2000 км пробігу); при ТО№2 (через 6000 км пробігу); (при наявності перебоїв в роботі двигунів)

Порядок виконання

Включити вимикач акумуляторної батареї. Дістатися до лівого десантного відділення. Відкрити задній верхній десантний люк, кришку застопорити. Зняти ліву кришку перегородки силового відділення та укласти на сидіння. Включити плафон освітлення силового відділення.

Дістатися до захисної кришки свічок запалювання одного з блоків лівого двигуна і відкрутити два баранчики кріплення. Зняти її та укласти в десантному відділенні на сидіння. Взяти з сумки інструмент і дістатися до одного з вибраних блоків лівого двигуна. Зняти з вибраної свічки запалювання ковпачок. Викрутити свічку запалювання.

Дістати з великої інструментальної сумки щуп і виміряти зазор між електродами свічки (мал.1). Зазор повинен бути в міжах 0,8-0,9 мм (товшина стального г-образного дроту на щупі). Якшо зазор не відповідає нормі – їого зміняють за допомогою вирізів у верхній частині щупа (для збільшення зазору), або легким постуківанням боковим електродом по твердій поверхні (для зменьшення зазору).

При забрудненні електродів використовувати пласку пилку, яка закріплена на рукоятьсі шупу.

Мал. 1. Перевірка зазору між електродами свічки.