Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

щоденник

.docx
Скачиваний:
130
Добавлен:
24.02.2016
Размер:
21.71 Кб
Скачать

Щоденник педагогічної практики

(назва педагогічної практики)

Демиденко Вікторії Сергіївни

Студента ____4__ курсу факультету розвитку дитини

спеціальності «Дошкільна освіта»

Місце проходження практики ДНЗ № 95

Термін практики 03. 03. 12 – 27.03. 15

Дата

Зміст роботи

Педагогічні спостереження

Оцінка

Підпис методиста

02.03.15-06.03.15

09.03.15-

12.03.15

16.03.15-20.03.15

Знайомство з адміністрацією ДНЗ.

Спостереження за проведенням заняття логопедом Коваленко Л.І «Постановка звуку Л Л’»

Підготовка до проведення відкритого заняття «Постановка звуку Р»

Ознайомлення з зонтами та їх призначенням. Спостереження за проведенням відкритого заняття студентками Семеновою Наталією «Л» та Мельничук Діаною «Щ,Ч»

Знайомство з адміністрацією ДНЗ « Бджілка» . Завідуюча - Волощук Леся Ілінічна, логопед – Коваленко Людмила Іванівна. Ознайомились з кабінетом логопеда, розглянувши як демонстраційні так і роз даткові матеріали для роботи з дітьми. Допомагали логопеду у підготовці до заняття « Постановка звуку Л». Приймали активну участь в дитячих іграх «Капелька» «склади пазл» «хто чим харчується» «де що росте»

Відвідували медико - педагогічну комісію на якій спостерігали за обстеженням дітей з порушенням у розвитку. На основі спостережень складали обстежувальні картки.

Під час спостереження за заняттям логопеда ми дізналися яка повинна бути структура логопедичного заняття. Які методи та прийоми потрібно враховувати при підготовці до відкритого заняття. Логопед на заняття використовував чималу кількість демонстраційного та роздаткового матеріалу. Проводив цікаві ігри, аналіз слова, перекази, віршики, фізхвилинка. Діти були зацікавлені та активні.

При проведені відкритого заняття я врахувала всі рекомендації логопеда та дотримувалась структури заняття.

  • Сюрпризний момент

  • Артикуляційна гімнастика

  • Перевірка дома.завдання

  • Проведення ігор на закріплення звука «Р»

  • Фізхвилинка

  • Розлучення переказу

  • Підсумок заняття

Спорстерігали за індивідуальною роботою логопеда з використанням зондів. Дитина 5 років з порушенням мовлення «пара ротацизм».

При проведенні відкритого заняття Семенова Наталія та Мельничук Діана дотримувались структури заняття , рекомендацій логопеда. Використали інноваційні технології. Була велика кількість демонстраційного та роздаткового матеріалу. Ігри були підіброні не лише на розвиток мовлення дитини а і мислення, уваги, памятя, уяви. Діти проводили аналіз слова,розповідали віршики, перекази які були розучені під час попередньої роботи студенток.