Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мета.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
395.26 Кб
Скачать

Телескопічна амортизаторна стійка:

  1. корпус клапана стиску; 2- диски клапана стиску;3- дросельний диск клапана стиску; 4- тарілка клапана стиску; 5- пружина клапану стиску; 6- обойма клапану стиску; 7- гайка клапану віддачі; 9-тарілка клапану віддачі; 10-диски клапана віддачі; 11- дросельний диск клапана віддачі; 12-поршень; 13-тарілка перепускного клапана; 14- пружина перепускного клапана; 15- плунжер; 16-пружина плунжера;17-направляюча втулка; 18-обойма направляючої втулки; 19-ущільнююче кільце корпуса стійки; 20- манжета штока; 21- обойма манжети; 22- прокладка захисного кільця штока; 23- захисне кільце штока; 24- гайка корпуса стійки; 25- опора буфера стиску; 26- шток; 27- чашка пружини; 28- поворотний важіль; 29- обмежуюча втулка штока; 30- корпус стійки; 31-циліндр; 32-зливна трубка.

3. Технічне обслуговування і діагностування передньої підвіски.

При кожному технічному обслуговуванні слід перевіряти стан захисних чохлів шарових шарнірів підвіски, звертаючи увагу на відсутність механічних пошкоджень.Деформація деталей підвіски порушує кути встановлення коліс і приводить до неможливості регулювання.

Необхідно перевіряти стан гумометалевих шарнірів, гумових подушок, шарових шарнірів підвіски, а також стан (осадку) верхніх опор телескопічної стійки підвіски.

Для перевірки стану шарового шарніра підвіски необхідно зняти колесо і заміряти відстань між нижнім важелем і захисним кожухом в зоні В. Якщо при погойдуванні підвіски ця відстань змінюється більш ніж на 0,8 мм, слід замінити шарів шарнір. Для замірювання зазору в шаровому шарнірі застосовують пристрій мод. 0.27835.9503.

Перевірка і регулювання кутів встановлення коліс. Ці маніпуляції виконують на спеціальних стендах згідно інструкції. Перед регулюванням перевірити тиск в шинах, радіальне і осьове биття дисків коліс (осьове-не більше 1 мм, радіальне-0,7 мм), вільний хід рульового колеса, люфт в підшипниках ступить передніх коліс, технічний стан деталей і вузлів підвіски(відсутність деформацій, руйнування через зношення гумометалевих шарнірів)Кути встановлення коліс нового обкатаного автомобіля в спорядженому стані, при корисній масі 320 кг(4 людини і 40 кг вантажу в багажнику) мають бути наступними:

-розвал…………….0о30

-сходження……..01 мм

кут нахилу осі поворота:

-поздовжній……..1о3030

-поперечний……..13о04

Після установки автомобіля на стенд, прижатии підвіску автомобіля, прикладаючи зусилля 2-3 рази 392-490 Н направлене зверху вниз, спочатку на задній бампер, а потім на передній. При цьому колеса автомобіля повинні розміщуватися параллельно поздовжньої осі автомобіля.

Кут поздовжнього нахилу осі поворота. Якщо величина кута не відповідає нормативам, необхіжно змінити кількість регулювальних шайб встановлених на обох кінцях розтяжок підвіски. Для збільшення кута поздовжнього нахилу осі повороту необхідно зменшити кількість шайб на розтяжці в передній або задній її частині.І, навпаки, для зменшення кута додати кількість шайб, але тільки в задній частині розтяжки, так як спереду це виконати не завжди можливо через короткої різьбової частини розтяжки. При зміні кількості шайб на розтяжці необхідно,щоб фаски на шайбах були звернені у бік упорного ​​торця розтяжки.

Це ж правило дотримуйтесь при установці внутрішньої наполегливої ​​шайби резинометалличні шарніра, коли повністю вилучені регулювальні шайби. При недотриманні цих вимог можливе ослаблення затягування гайок кріплення розтяжок. Кількість регулювальних шайб на розтяжці не повинно бути більше двох спереду і чотирьох - ззаду. При встановленні або вилученні однієї регулювальної шайби кут поздовжнього нахилу осі повороту змінюється приблизно на 19 '.

Кут розвалу передніх коліс. Якщо кут розвалу відрізняється від норми, відрегулюйте його. Для цього потрібно послабити гайки верхнього і нижнього болтів і, повертаючи верхній регулювальний болт встановити необхідний кут розвалу коліс. Після закінчення регулювання затягнути гайки моментом 88,2 Н м.

Сходження передніх коліс. Якщо величина не відповідає нормі, необхідно ослабити контргайку, і повертаючи тяги встановити необхідне сходження.

Зняття і установка передньої підвіски.

Зняття. Встановити автомобіль на підйомник або оглядову канаву і загальмувати його стоянковим гальмом, зняти ковпак маточини, звільньнити болти кріплення переднього колеса і відвернути гайку кріплення маточини. Піднявши передню частину автомобіля, зняти переднє колесо.

Знімачем А.47035 Випресувати палець шарового шарніра рульової тяги з поворотного важеля стійки підвіски.Від'єднати стійку стабілізатора поперечної стійкості від важеля 2 підвіски і кронштейн розтяжки від кузова. Від'єднати кульовий шарнір важеля підвіски від поворотного кулака.Від'єднати важіль підвіски від кронштейна кузова і зніміть важіль у зборі з розтяжкою і кронштейном.

Відкрутити болти кріплення направляючих колодок до поворотного кулака, супорт в зборі з колодками,підвісити на технологічному гачку до кузова так, щоб не навантажувався шланг.

Відводячи убік і повертаючи стійку , за допомогою пристосування 67.7823.9544 випресувати з маточини колеса шліцьовий хвостовик шарніра рівних кутових швидкостей. З сторони двигуна зняти захисний ковпак опори, відкрутити гайки кріплення телескопічної стійки до бризговика і зняти стійку передньої підвіски разом з поворотним кулаком і ступицею колеса.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]