Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
24
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
116.74 Кб
Скачать

2.2 Адміністративно-організаційна структура Катеринопільського відділення Пенсійного фонду

На схемі (рис.1.2) представлено взаємозв’язки підпорядкування та звітності відповідальних осіб Катеринопільського районного пенсійного відділу. Відповідальність за збереження матеріальних ресурсів і основних фондів покладено на начальників відділів.

Всі підсистеми взаємодіють між собою, а спеціалісти, в основному, мають достатню кваліфікацію для виконання службових обов’язків та вирішення питань в умовах ринку.

Здійснюючи управління районного пенсійного відділу директор несе відповідальність:

Рисунок 1.2 Схема адміністративно-організаційних зв’язків посадових осіб

  • за неналежне виконання або невиконання всіх посадових обов’язків, що передбачені цією посадовою інструкцією, в межах, визначених діючим законодавством України про працю;

  • за правопорушення, скоєні в процесі здійснення своєї діяльності, в межах, визначених діючим адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України;

  • за завдання матеріальної шкоди – в межах, визначених діючим цивільним законодавством та законодавством про працю України;

  • директор несе персональну відповідальність за наслідки прийнятим ним рішень, що виходять за межи його повноважень, які визначені діючим законодавством, Статутом державних установ, іншими нормативними правовими актами. Директор не звільняється від відповідальності, якщо дії, що тягнуть відповідальність, були здійснені особами, яким він делегував свої права;

  • директор, який недобросовісно використовує майно та кошти підприємства у власних інтересах, або в інтересах, протилежних інтересам засновників, несе відповідальність в межах, визначених цивільним, кримінальним та адміністративним правом.

Завдання та обов’язки посадових осіб.

  1. Визначає, формулює, планує, здійснює і координує всі види діяльності.

  2. Визначає напрями розвитку у формуванні фінансової, цінової, кредитно-банківської, податкової та страхової політики, соціальної та зовнішньоекономічної діяльності.

  3. Організовує роботу і ефективну взаємодію виробничих одиниць, цехів та інших структурних підрозділів підприємства,

  4. Направляє їх діяльність на досягнення високих темпів розвитку.

  5. Забезпечує відповідальність кращим світовим зразкам з метою задоволення потреб замовників та споживачів у відповідних видах продукції, підвищення продуктивності праці, на основі широкого запровадження нової техніки і прогресивної технології, організації праці, виробництва і управління, удосконалення господарського механізму.

  6. Направляє діяльність персоналу на досягнення високих економічних та фінансових результатів.

  7. Здійснює заходи з соціального розвитку колективу.

  8. Забезпечує розроблення, укладання і виконання колективного договору.

  9. Проводить роботу щодо зміцнення трудової і виробничої дисципліни.

  10. Сприяє розвитку трудової ініціативи і трудової активності працівників.

  11. Забезпечує сполучення економічних і адміністративних методів керівництва, матеріальних і моральних стимулів підвищення ефективності виробництва, а також підсилення відповідальності кожного працівника за доручену йому справу.

  12. Вирішує всі питання в межах наданих йому прав.

  13. Доручає виконання окремих організаційно-господарських функцій іншим посадовим особам: заступникам директора, керівникам виробничих підрозділів, функціональних підрозділів підприємства.

  14. Забезпечує додержання законності, активне використання правових засобів удосконалення управління, зміцнення договірної дисципліни і обліку, господарського розрахунку.

  15. Здійснює заходи щодо соціального захисту колективу, забезпечення і збереження зайнятості працівників.

Головний бухгалтер (директор з обліку та фінансів) виконує такі функції:

  • достовірна й раціональна організація бухгалтерського обліку та фінансові забезпечення діяльності установи, що відповідає вимогам і правилам ведення бухгалтерського обліку;

  • складання балансів і бухгалтерської звітності, своєчасне надання їх відповідним органам;

  • своєчасне нарахування і контроль перерахування.

  • застосування, затвердження типових уніфікованих форм первинної облікової документації, строге її дотримання.

Завданням головного бухгалтера є:

- визначати, формулювати, здійснювати і координувати організацію бухгалтерського обліку господарсько-фінансової діяльності установи;

- здійснювати контроль за ефективним використанням матеріальних, трудових і фінансових ресурсів;

- багато інших завдань, що призводять до якісної роботи цього відділу.

Відділ обліку та фінансів (ОФ) є самостійним структурним підрозділом пенсійного відділу, підпорядковується директору з обліку та фінансів. Завдання відділу наступні:

  • організація обліку фінансово-господарської діяльності пенсійного відділу;

  • здійснення контролю за збереженням власності, правильною витратою коштів і матеріальних цінностей;

  • дотримання найсуворішого режиму економії господарського розрахунку;

  • своєчасності нарахування та перерахування платежів по зобов’язаннях.

Функції відділу:

  • організація проведення та здійснення контролю зі своєчасним проведенням інвентаризації коштів, товарно-матеріальних цінностей і розрахунків;

  • застосування затверджених у встановленому порядку типових уніфікованих форм первинної облікової документації, строге її дотримання; відповідає за запровадження системи якості згідно стандарту ISO 9001-2000.

Відділ технічного постачання (охорона).

Орієнтує забезпечення усіма необхідними для діяльності пенсійного відділу матеріальними ресурсами Керує розробленням проектів перспективних і річних планів матеріально-технічного забезпечення пенсійного відділу на основі визначення потреби підрозділів.

Відділ науково-технічної інформації.

  • Організує забезпечення пенсійного відділу і окремих працівників інформацією про вітчизняні та світові досягнення науки, техніки, економіки та передового виробничого досвіду.

  • Керує розробленням проектів планів інформаційної роботи відповідно до профілю і перспектив його розвитку, створення довідково-інформаційного фонду, його довідково-пошукового апарату.

  • Очолює роботу з виявлення потреби працівників в науково-технічній інформації, яка необхідна для розроблення конструкторських і технологічних проектів, прийняття технічних і організаційних рішень, підготовки заходів щодо вдосконалення виробничих процесів, організації праці та управління пенсійного відділу.

Відділ зовнішньої кооперації.

Забезпечує розміщення замовлень від населення по пенсії її нарахування перерахунках, а також оформлення договорів, у підготовці специфікацій та інших документів, а також оформлення в необхідних випадках відмовлень, підготовку звітів про виконання плану матеріально-технічного забезпечення та керує працівниками відділу.

Відділ організації праці та заробітної плати.

  • Забезпечує виконання робіт з удосконалення організації праці, управління пенсійного відділу, форм і систем заробітної плати, матеріального та морального стимулювання працівників.

  • Організує підготовку перспективних та річних планів з праці і заробітної плати, розроблення завдань щодо зниження трудомісткості (робіт, послуг) і календарних планів перегляду норм трудових витрат.

  • Аналізує ефективність застосування діючих форм і систем оплати праці, матеріального і морального заохочення, забезпечує розроблення пропозицій щодо удосконалення, а також проектів положень про преміювання працівників.

  • Керує проведенням робіт з вивчення трудових процесів, організації та умов праці і виявлення резервів зростання продуктивності праці, а також розробкою заходів щодо вдосконалення розподілу і кооперації праці, поліпшення використання робочого часу, атестації та раціоналізації робочих місць, прийомів і методів праці, скорочення застосування важкої фізичної праці, створення сприятливих умов праці, тощо.

Таким чином, кожен відділ виконує свої функції, передбачені законодавством України, у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Соседние файлы в папке ДЕЙНЕГА БОГДАН