Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Portfolio_Melnyk_Dmytro / metod_komplex / didak_materialy / Стаття про риси усп_шної людини

.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
17.19 Кб
Скачать

Яка риса характеру визначає успішність людини? Від чого залежить розмір вашого банківського рахунку? Що робить одних людей процвітаючою меншістю, а інших – сірою масою?

Хтось скаже розум. Навряд чи. Адже життєві реалії показують нам успішного бізнесмена – вчорашнього трієчника і колишнього відмінника з червоним дипломом, який працює в офісі все своє життя, в кращому разі досягаючи посади начальника відділу.

Наявність стартового капіталу? Невтішна статистика нам показує, що 80 відсотків всіх створених підприємств банкротує протягом першого року роботи, а їх власники повертаються до роботи в якості найманців.

Може вдача? Але згідно з даними статистичних досліджень, вірогідність виграти в лотерею велику суму грошей значно нижче, ніж вірогідність бути убитим ударом блискавки.

Наявність яких-небудь екстраординарних розумових або фізичних здібностей? У якійсь мірі – так, але це, в основному, стосується спортсменів і діячів мистецтва, кіно, музики, а не пересічних громадян.

А як щодо спадку, залишеного багатим заокеанським родичем? Знову не те. 60 відсотків спадкоємців втрачають весь свій спадок протягом перших трьох років, а ще 20 відсотків – в подальші п'ять.

Американський психолог Анжела Дакуорт, що спеціалізується на дослідженні життя спроможних людей з'ясувала, що дев'ять з десяти сучасних багатіїв, які «зробили себе самі», об'єднує наявність такої риси характеру, як «наполегливість». За її визначенням, «наполегливість» - це здатність рухатися до своєї мети регулярно і впродовж тривалого часу. Володарі такої якості значно перевершують в результативності життя і багатих спадкоємців, і талановитих художників, і обдарованих інтелектуалів.

Саме наполегливість дозволяє звичайній людині досягати висот у вибраній справі, будь то кар'єра, багатство або будь-яка інша сфера діяльності.

Як приклад наполегливості можна привести, наприклад, починаючого письменника, який пише по декілька сторінок тексту щодня (включаючи свята і вихідні), в той час, як більшість його друзів, родичів, знайомих в один голос твердять, що йому не досягти висот Пушкіна і Лермонтова, що це даремна витрата часу, що краще йти на «нормальну» роботу і взагалі «бути як всі».

Якщо поглянути на цю ситуацію зі сторони, незашореним поглядом, то можна побачити, що в той час, як навколишні «нормальні» люди десятиліттями лише просторікують що правильно, а що ні, той самий починаючий письменник, крок за кроком, наближається до своєї мети, до своєї мрії. Це і є наполегливість.

А до якого типу людей належите Ви? До наполегливих переможців або сірої маси «нормальних» людей?

Соседние файлы в папке didak_materialy