Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОДИЧКИ / Œ…’Ž„ˆ—Šˆ / Монтаж МК-укр / Технология метал.конструкц..doc
Скачиваний:
55
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
475.14 Кб
Скачать

УДК 624.014:693.8(07)

Методичний посібник

до виконання курсового проекту «Технологія монтажу металевих конструкцій»

(для студентів спеціальності 6.060.101 «Промислове і цивільне будівництво»

всіх форм навчання).

Методичний посібник до виконання проекту «Технологія монтажу металевих конструкцій» (для студентів спеціальності 6.060.101 «Промислове та цивільне будівництво») /Укладачі: Колесніченко В.Г., Югов А.М., Коннов М.С., Шевцова Н.М. – Макіївка: ДонНАБА, 2009 р. – 29с.

Викладено рекомендації до розробки курсового проекту з монтажу будівель і споруд з металевих конструкцій. При розробці цих рекомендацій ураховані останні досягнення науки і техніки, а також вимоги чинних нормативних документів з проектування, виготовлення і монтажу будівельних металевих конструкцій.

Наведено склад пояснювальної записки й графічної частини проекту. Вказана послідовність виконання розрахункової частини з урахуванням того, що проект має бути розроблений на підставі відповідного курсового проекту з курсу «Металеві конструкції» або є частиною дипломного проекту на освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавра.

Розроблені рекомендації до виконання графічної частини проекту. Наведено список рекомендованої літератури та необхідні довідникові дані.

Укладачі:

проф. В.Г. Колесніченко

проф. А.М. Югов

ст.викл. М.С. Коннов

асист. Н.М. Шевцова

Рецензент:

доц. О.М. Петросян

Відповідальний за випуск:

доц. В.В. Гозулов

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Метою проекту з розділу «Технологія монтажу металевих конструкцій» є подальший розвиток у студентів навичок розробки проектів виконання монтажних робіт в частині розробки технологічних карт на монтаж конструкцій.

Виконання проекту сприяє засвоєнню й розумінню теоретичного курсу, поглиблює знання в галузі монтажу конкретного типу будівель і споруд.

Проект являє собою технологічну карту (ТК) на монтаж металевих конструкцій промислових будівель і спеціальних споруд.

Головним завданням, яке стоїть перед студентом під час розробки проекту монтажних робіт, є вибір раціонального способу монтажу даного типу споруди, який передбачає можливість виконання всіх операцій у стислі терміни з мінімальними витратами труда й високим рівнем механізації монтажних процесів при зниженні рівня ручної праці.

Прийняті в курсовому проекті рішення мають відповідати сучасному рівню технології зведення будівель і споруд аналогічного типу з урахуванням досвіду передових організацій, які виконують монтаж металевих конструкцій. У проекті обов’язковим є застосування прогресивних методів монтажу конструкцій з використанням сучасного парку монтажних кранів і високоефективного монтажного устаткування.

При розробці проекту особливу увагу слід приділяти питанням малоопераційної технології, яка сприяє скороченню термінів будівництва за рахунок зниження трудомісткості монтажних робіт і переносу низки операцій на заводи – виготівельники.

Для складання технологічної карти необхідні робочі креслення (стадії КМ і КМД) проектів будівлі чи споруди з монтажними і укрупненими з’єднаннями, які дали б можливість визначити ступінь укрупнення конструкцій в монтажні блоки.

Нормативною базою для розробки ТК є (див. список літератури):

  • Державні будівельні норми України ДБН А.3.1.5-96 «Організація будівельного виробництва»;

  • Ресурсні елементні кошторисні норми на будівельні роботи (РЕКН) ДБН Д 22…

  • Стандарти системи проектної документації для будівництва (СПДБ), ГОСТ 21…

  • Посібник з розробки проектів організації будівництва і проектів виконання робіт (до ДБНА.3.1.5-96);

  • Единые нормы и расценки (ЕНиР);

  • ДБН А.3.2-2-2009. «Промислова безпека в будівництві»

  • СНиП 3.01.03-84 «Геодезические работы в строительстве;

  • Інші нормативні, довідкові і рекомендаційні документи України.

Соседние файлы в папке Монтаж МК-укр