Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекция-13.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
1.67 Mб
Скачать

1.6. Компіляція, тестування, і зв'язок із програмою

Компіляція і тестування довідкової служби не складають проблеми: за допомогою MS HW створіть (або завантажите) проектний файл і клацніть по кнопці Save and Compile. Після цього з'явиться вікно.

При компіляції MS HW звертає своє вікно і знову розкриває його після завершення роботи компілятора, якщо відзначений перемикач Minimize window while compiling. Після закінчення компіляції в ньому будуть показані повідомлення компілятора. Якщо компілятор виявив помилки, він повідомляє про неї, причому некритичні помилки супроводжуються попередженнями (warnings) і зауваженнями (notes), а критичні - переривають компіляцію.

Для тестування скомпільованого довідкового файла використовується одна з опцій меню Test:

contents File - тестує файл змісту;

close All Help - закриває всі раніше відкриті HLP-файли;

Send a macro - посилає в WinHelp потрібну макрокоманду;

winHelp API - викликає потрібний розділ довідкової служби по привласненому йому в секції MAP числовому ідентифікатору.

Тестування файла змісту полягає в автоматичному виклику всіх зазначених у змісті розділів. Якщо якийсь розділ не визивається, видається повідомлення (мал.1.9), що дозволяє знайти й усунути помилку.

Зв'язок із програмою реалізується за допомогою властивостей HeipContext видимих компонентів, у які варто помістити числові ідентифікатори потрібних розділів довідкової служби так, як вони визначені в секції MAP. Крім того, у властивість Application. HelpFile потрібно помістити ім'я HLP-файла. Звичайно цей зв'язок встановлюється в оброблювачі події OnCreat головної форми програми. Після такого настроювання користувач програми зможе за допомогою клавіші F1 одержати контекстну довідку, тому що при натисканні F1 автоматично визивається розділ, числовий Ідентифікатор якого поміщений у властивість HelpContext компонента з фокусом уведення. Якщо Helpcontext компонента з фокусом уведення містить 0, визивається розділ, зазначений у HelpContext його власника, а якщо й у того ця властивість не визначена, використовується HeipContext активної форми (якщо у всьому ланцюжку власників, включаючи активну форму, властивість HelpContext не визначена, натискання F1 ігнорується).

Мал.1.9.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]